THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


 HALONG BAY
  -- Halong Bay
  -- Halong Bay Map
  -- Halong Cat Ba Island
  -- Halong Caves
  -- Halong Jonk/ Cruise
  -- Halong Dr. Dorpen
  -- Halong Hotels
  -- Halong Parels
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

HA LONG
Parel Boerderijen

"We zagen parels, die je in het vissersdorp kon kopen. Mijn man vroeg de prijs van een paar oorbellen. Ze zeiden, dat de prijs $ 250 USD was (ik was er niet bij, dus ik weet niets van de kwaliteit of de grootte), maar ze zeiden dat het de prijs was voor één oorbel. Ik dacht dat het een grapje was. Wie koopt slechts één oorbel?".


Halong Parelboerderij

          Parels - zijn de enige edelstenen in de wereld te zijn gewonnen uit levende dieren. Een bezoek aan de parelboerderij is dan ook een bezoekje waard. Je kunt hier het ingewikkelde proces zien van de gekweekte oesters, waarin een parel "groeit". Eén van de rijkste bronnen van het bedrijfsleven uit dit deel van de wereld is de oogst van parels. Hier kun je parels oogsten en het voorbereidingsproces zien, dat vooraf gaat gaat aan een glimmende parelketting, die je geliefde zou kunnen dragen.

Het kweken van parels hangt grotendeels af van de omgeving van de zee. Een vervuilde omgeving leidt altijd tot bepaalde storingen. Andere elementen komen ook in aanmerking, zoals het zoutgehalte en de diepte van het water. De productie hangt ook af van de verschillende soorten oesters.
Onder de juiste omstandigheden, duurt het minstens vijf jaar, voordat een oester volwassen genoeg is dat een parel geoogst kan worden. Voor parels meer dan 10mm kan het oplopen tot zeven of zelfs tien jaar. Hier wordt ook de speciale Tahitian Black Pearl gekweekt.
Het slagingspercentage voor een gewone parel is ongeveer 40 procent, slechts een klein percentage heeft een zeer goede kwaliteit en daar betaalt men dan ook zeer hoge prijzen voor.

 

Er zijn in de Halong Bay twee parelboerderijen, die je kunt bezoeken. De boerderijen in het drijvende dorp, waar ze zich bevinden, werd in 1995 opgericht door Japanse experts. Deze hadden voor enkele jaren de leiding, maar deze is nu in handen van een Vietnamees bedrijf.
Terwijl sommige oesters sterven, nadat de parel uit de schelp verwijderd is, blijven andere oesters leven. Je zult het niet geloven, maar het oogsten van parels is reeds 4000 jaar oud.
Je leert hier over het uitputtende proces en de jaren, die je moet wachten, voordat er een parel geoogst kan worden. Je oester wordt naar boven gehaald en schoon gemaakt. Je zult een werknemer de oester zien openen en hoe hij er een echte parel uit haalt. Een dame leert hier de parels ècht te waarderen.
Toeristen, die de parelboerderij bezoeken, hebben de mogelijkheid om hier parels aan te schaffen of een ander juweel te kopen.


Parels
 

 

Het merendeel van de junks, die een cruise door de Halong Bay maken, komen langs de drijvende dorpen. Waarschijnlijk maken ze een korte stop bij een viskwekerij of een parel boerderij en dan kun je een indruk krijgen hoe zo'n parel gekweekt wordt. Je krijgt misschien ook
een kijkje in de eerste levensbehoeften van de dorpelingen. Sommige bewoners komen je ophalen met hun sampan om je een kijkje te geven in hun dorp.


Parel en oester in de schelp

Het indrukwekkende omhoog rijzende eilandjes is wat Ha Long Bay zo bijzonder maakt, maar wat zich aan de binnenkant van die eilandjes bevindt is minstens zo bijzonder.

 
We hebben ook gekeken naar de parels op Phu Quoc, maar die waren ook duur, maar niet zo duur als Halong Bay. Er is een groot verschil in de kwaliteit van de parels maar ik ben geen expert.

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |