THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


 HALONG BAY
  -- Halong Bay
  -- Halong Bay Map
  -- Halong Cat Ba Island
  -- Halong Caves
  -- Halong Jonk/ Cruise
  -- Halong Dr. Dorpen
  -- Halong Hotels
  -- Halong Parels
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

HA LONG BAY
de grotten

"Ik ben net terug van een 3-daagse excursie naar Halong Bay. Het staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Deze eilandenwereld is werkelijk adembenemend. Felgroene eilanden van kalksteenrots lijken uit het water op te stijgen. Het was erg mistig, dus we hebben 2 uur gewacht om vervolgens te horen dat de trip doorging! Gelukkig.. Deze dagen leuk contact gehad met 2 Australiers en 2 Nederlanders. Ha Longbaai betekent 'neerdalende draak'. Men denkt dat een draak in het gebied is gekomen en parels heeft uitgebraakt. De parels zouden zijn veranderd in eilanden om indringers weg te sturen.".


Ze staat je op te wachten

          Ha Long Bay - heeft veel kalkstenen eilandjes met grotten. De Virgin Cave is één van hen. Deze ligt op in Bo Hon-eilanden in de buurt van een aantal andere beroemde grotten in Halong Bay. De Virgin Cave (Hang Trinh Nu) wordt gezien als symbool van de eeuwige liefde voor stelletjes in de vissersdorpen.
Als je de Virgin Cave binnen stapt, zie je een standbeeld van een versteend meisje met een lange haren, dat wanhopig in de verte staart naar de oceaan. Niet ver er vandaan is de Man Cave (Hang Trong of Hang Con Trai), waar een versteende man schreeuwt in de richting van de Virgin Cave.

De Fransen gaven de grot de naam "La Vierge" (de maagd), omdat ze de mythe van de grot hadden gehoord.
De legende vertelt van een heel mooi meisje, dat in een vissersdorp woonde. Haar familie was zo arm, dat haar ouders voor de baas van het dorp moesten werken. Toen de baas echter het mooie meisje zag, dwong hij de ouders om hem te laten trouwen met het meisje. Het meisje weigerde echter, want ze was verloofd met een visser, die op oceaan aan het vissen was.
De baas zag echter in, dat het geen zin had om haar te dwingen, dus verbande hij haar naar een bewoond eilandje. Hij hoopte dat zij zich zou uithongeren en alsnog zou besluiten om met hem te trouwen.

 

Op een nacht brak er een hevige storm los. Het waaide verschrikkelijk en het meisje versteende in de grot. Diezelfde nacht hoorde haar verloofde het nieuws, dat zij verbannen was naar een onbewoond eilandje. Hij besloot direct haar te gaan zoeken, maar kwam in dezelfde storm terecht. Zijn boot sloeg aan stukken en hij spoelde op een onbewoond eiland aan. In een flits zag hij daar zijn geliefde. Hij schreeuwde haar naam, maar tevergeefs en in wanhoop versteende ook hij. Dat was in de Man Cave.


Hang Trong Grot

Sommige vissers vertellen een ander verhaal over een liefdevol paar, dat niet in staat was om te trouwen, omdat ze zo arm waren. De man was echter vast besloten en wilde een grote vangst op zee doen, zodat hij geld had om te kunnen trouwen. Dagenlang hoorde het meisje niets van hem en ze besloot hem op zee te gaan zoeken. In deze enorme zee met zijn talrijke, verspreide eilandjes, konden ze elkaar niet vinden.
Uitgeput schuilde het meisje een grot, met uitzicht op de oceaan en ze riep wanhopige naam over de zee. Daarna versteende ze.
De verloofde spoelde ook aan op een nabij gelegen eiland en uitgeput versteende hij ook in een grot. Dit wordt de Man Cave genoemd.

De lokale bevolking zegt, dat ze elke keer, wanneer men de grot passeert de galmende schreeuwen stemmen van het verliefde paar horen. Geloof het of niet, je zult de Virgin Cave een intrigerende vinden op je reis in Halong Bay.


Vanuit de grot

 


"In de ochtend komen vrijwel alle schepen naar hier, waardoor de grotten door erg veel toeristen bezocht worden. Het is een aardige klim naar boven, meer dan 90 treden in file lopen. De grotten zijn indrukwekkend. Zeker de moeite waard om te bezoeken. Iedereen loopt achter elkaar aan. Tijd om foto's te nemen is er voldoende. De gidsen van de groepen geven voldoende informatie. Nadat je weer buiten bent, kun je aan het eind van de steiger van bovenaf een blik werpen op bootjes met koopwaar. De vis die ze verkopen zitten in mandjes die in zee drijven."

 

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |