THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


 HALONG BAY
  -- Halong Bay
  -- Halong Bay Map
  -- Halong Cat Ba Island
  -- Halong Caves
  -- Halong Jonk/ Cruise
  -- Halong Dr. Dorpen
  -- Halong Hotels
  -- Halong Parels
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

HA LONG BAY

"In het haventje van Halong Bay, waar tientallen boten liggen, stappen we aan boord van een scheepje en varen door het schitterende landschap met karstgebergte.
Ontelbare rotspartijen en eilandjes met kleine strandjes steken uit het water. Het is een wonderlijk gezicht. De temperatuur is rond de twintig graden, alleen is het wat mistig. Het waait bijna niet en het is goed toeven op het dek.
We leggen aan bij een eilandje en gaan een grot bezoeken. Deze is immens groot en schitterend verlicht. We maken een rondwandeling door de lange, diepe grot".


Halong Bay met een jonk

          Ha Long Bay - (ook wel "Halong Bay") is in het noorden van Vietnam op ongeveer 4 uur rijden van Hanoi. Vanuit deze hoofdstad worden dan ook vaak de tripjes geboekt en gemaakt. "Ha Long" betekent "Baai van de Aflopende Draken" en bestaat ui 1969 eilanden, waarvan de meeste onbewoond zijn. De kalkstenen eilanden steken loodrecht uit de zee omhoog. Dit noemt men een karstverschijnsel.
Hoewel je Ha Long Bay het hele jaar door kunt bezoeken, is het beter je cruise zorgvuldig te plannen. Slecht weer kan van invloed op wat je te zien krijgt. De beste tijd om Ha Long Bay te bezoeken is van maart tot juni. Dan moet je wel de drukke feestdagen (30 april en 1 mei) mijden. Van juni tot september is het laagseizoen, zodat je betere deals kunt sluiten, maar let op de prognoses van stormen in het gebied. Oktober en november is het niet druk en het weer is steeds zonnig. Dit is misschien de beste tijd voor een bezoek. December is koel, bewolkt maar droog, terwijl januari en februari koud kunnen zijn, mistig en druilerig. De regen zal de pracht van de baai verbergen.

De vertrekplaats van de jonken (een prachtig, specifiek Aziatisch, antiek, houten schip ) is Ha Long City. De schepen zijn vaak prachtig om te zien en mooi gedecoreerd. Ha Long is een nietszeggend, zanderig plaatsje met hoge hotels langs de kustlijn. Veel reizigers kiezen er voor om Ha Long over te slaan. Bij de haven is het meestal druk bij het inschepen. Als je een tour in Hanoi geboekt hebt, reis je met een mooie touringcar. Reis je zelf, dat kun je bus nemen of de trein. De laatste doet er twee uur over.
Je kunt een eendaagse tour van vier uur, tot een meerdaagse tour op de jonk boeken. Het verdient de aanbeveling om twee nachten op zo'n jonk door te brengen. Je krijgt dan volledig pension en hebt een eenvoudige hut aan boord. Er zijn kleine jonken, maar ook grote. Op de grote jonken vind je een restaurant met mooi, sfeerval opgemaakte tafels.

 

Met de traditionele jonk verken je in twee of drie dagen de schilderachtige loodrecht oprijzende eilandjes van Ha Long Bay. Overdag vaar je tussen de karsteilandjes en drijvende vissersdorpjes, bezoek je eeuwenoude grotten en heb je tussendoor ook nog genoeg vrije tijd om te zonnebaden en zwemmen op de meest paradijselijke plekjes van de baai. Let wel op de stroming, die er soms kan heersen. Bij een prachtige zonsondergang, gaat de jonk voor anker bij een van de eilanden en kun je aan boord genieten van een traditionele Vietnamese maaltijd.
Als de schemering begint, zie je tientallen, gezellig verlichte 'jonken' in de buurt.


Genieten aan boord van een jonk

 

Het grootste eiland in de baai van Ha Long heet Cat Ba en dat is dan ook te bezoeken. Cat Ba is ook het bekendste eiland van de baai en bij vrijwel alle excursies kun je ook hier even van boord.
Hier bevindt zich het Cat Ba National Park, dat je kunt bezoeken. In dit park leven veel exotische dieren en planten en bovendien heb je schitterend uitzicht op de baai van Ha Long. Het gemakkelijkste vervoermiddel om er te komen, is hier de motor. De rit duurt ongeveer een half uur. Er zijn namelijk nogal wat hoogteverschillen en soms heb je mooie vergezichten op de baai. Er rijdt vanuit de haven van Cat Ba ook een bus naar de ingang van het Park.
De dieren, die ondermeer in dit Park leven zijn makaken, herten, civetkatten en verschillende soorten eekhoorns, waaronder de gigantische zwarte eekhoorn. Zeventig vogelsoorten zijn hier gespot, waaronder haviken, neushoornvogels en koekoeken. Cat Ba ligt ook op een belangrijke trekroute voor watervogels.


Cat Ba, het grootste eiland

De indrukwekkende omhoog rijzende eilandjes met z'n rotsen is wat Ha Long Bay zo bijzonder maakt, maar wat zich aan de binnenkant van die rotsen bevindt, is minstens zo bijzonder. Binnenin vind je gigantische ruimtes vol eeuwenoud gesteente, in de meest bizarre vormen en maten. De meeste grotten zijn bovendien fraai verlicht met gekleurde lampen, en dat zorgt voor een adembenemend schouwspel. Vanuit Cat Ba kun je er een aantal van deze grotten bezoeken, maar houd er rekening mee dat de meest bekende grotten (zeker in de weekenden en feestdagen) druk bezocht worden door toeristen.

Wij hebben de Halong Bay bezocht met het cruiseschip Bhaya 3. Tweemaal echt tof. Voor Halong Bay hadden we niet het beste weer: geen blauwe lucht, maar gelukkig toch helder weer en goed zicht! Het is echt een indrukwekkend landschap, ongelooflijk fotogeniek. Wij bezochten ook de grotten en die zijn toch wel anders dan bijv. de grotten van Han.
Ook geweldig was het kijken naar de vele vogels. Gelukkig hadden we een verrekijker mee!. Onze jonk, de Bhaya, is voor Aziatische normen luxueus, voor ons net voldoende wat betreft comfort, maar wat was het heerlijk om vanaf je eigen balkon of vanaf het bovendek de natuurpracht te bewonderen! Het eten aan boord was ook zeer goed, zowel ontbijt, lunch als diner.

 

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |