THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


 HAI PHONG
  -- Hai Phong
  -- Hai Phong - Do Son
  -- Hai Phong - Hotels
  -- Hai Phong - Map
  -- Hai Phong - Shoppen
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Huť

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

 


 

HAI PHONG
Kaart van Hai Phong

"Voordat de trein Hai Phong binnen rijdt, passeren wij bedrijfsterreinen en fonkelnieuwe industriŽle loodsen en kantoren aan de rand van de stad. Dieper in de stad kruipen de huizen dichter naar de spoorlijn toe.
Uiteindelijk stampt de trein op minder dan een meter afstand langs de kreupele woningen aan het spoor. Etensluchten en de rook van houtskoolvuurtjes dringen de trein binnen. Een kind in een teil wordt door zijn moeder schoon geschrobd, gadegeslagen door wagonladingen nieuwsgierige ogen".


Het gevecht

          Als Hanoi te overweldigend lijkt, is Haiphong de ideale vervanger. Deze havenstad ligt in het noorden van Vietnam. De stad is een commercieel en industrieel metropool, maar een kleinere en minder hectische versie van de hoofdstad. Haiphong heeft misschien niet de ontzagwekkende bezienswaardigheden van Hanoi, maar het heeft zijn eigen attracties. Het is de thuisbasis van een aantal tempels, pagodes, mausoleums en andere architectonische bezienswaardigheden. Twee van de beste plekken om uit te checken in de omgeving zijn het Central An Bien Park en Hang Kehn Communal House. De stad staat ook bekend als 'The City of Flame Flowers'.
Het beeld van de buitenwijken van deze twee miljoen inwoners tellende stad wordt bepaald door een grote, rokende cementfabriek. Het is dus tamelijk verrassend dat in het centrum van deze enigszins rustige, ordelijke stad een wijk ligt met rustige plekjes, een subtiele charme en prachtige flamboyanten: tropische sierbomen met vuurrode bloemen.

Er zijn casual kledingwinkels in winkelstraten, zoals de "Nguyen Duc Canh" en de "Hoang Van Thu". In deze winkelstraat kun je heel goed shoppen en er is een grote verscheidenheid aan betaalbare en leuke items. Het mooie is, dat de meeste winkels in Hai Phong het beleid van alle openingstijden volgen.
Dat betekent dat ze vaak starten tussen 7.00 uur of 8.00 uur en blijven open blijven tot rond 23.30 uur 's avonds. Sommige winkels doen echter een middagdutje, vooral op de hete zomerdagen.
Hai Phong staat ook bekend om goedkoop eten; en Cho Ga is de grootste markt van zeevruchten in Hai Phong, zo niet van het hele land. De markt heeft een grote verscheidenheid aan, smakelijke verse zeevruchten.

 


Buffelgevecht
 

Ondanks zijn turbulente recente geschiedenis is het oude Hai Phong goed bewaard gebleven. Het sikkelvormige, negentiende-eeuwse hart, waar de meeste bezienswaardigheden te vinden zijn, ligt tussen de Tam Bac en de spoorlijn. Aan de noordzijde van de hoofdader, Dien Bien Phu, ligt een gebied met brede lanen en de mooiste koloniale architectuur van de stad. Aan de straat Dien Bien Phu zelf vind je een combinatie van hotels, banken en winkels, en op nr. 66 de klassieke wijnrode voorgevel van het Hai Phong Museum.
Tijdens de geadverteerde openingstijden is het museum vaak gesloten, maar je mist er niet veel aan: er is een collectie van opgezette dieren te zien en enkele redelijk interessante foto's van Hai Phong onder Frans bewind.
De Den Nghe-tempel, op de hoek van Me Linh en Le Chan, staat bekend om zijn sculpturen. De mooiste vind je op de enorme stenen tafel op de eerste binnenplaats, maar kijk door de geparfumeerde nevel ook naar de gedetailleerde friezen.

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |