THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


 HAI PHONG
  -- Hai Phong
  -- Hai Phong - Do Son
  -- Hai Phong - Hotels
  -- Hai Phong - Map
  -- Hai Phong - Shoppen
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

HAI PHONG
Buffel Gevechten

"Voordat de trein Hai Phong binnen rijdt, passeren wij bedrijfsterreinen en fonkelnieuwe industriële loodsen en kantoren aan de rand van de stad. Dieper in de stad kruipen de huizen dichter naar de spoorlijn toe.
Uiteindelijk stampt de trein op minder dan een meter afstand langs de kreupele woningen aan het spoor. Etensluchten en de rook van houtskoolvuurtjes dringen de trein binnen. Een kind in een teil wordt door zijn moeder schoon geschrobd, gadegeslagen door wagonladingen nieuwsgierige ogen".


Het gevecht

          Hai Phong - is de belangrijkste havenstad van Noord-Vietnam en het is een commercieel en industrieel centrum. Het is de derde meest bevolkte metropool van het land. Het ligt in de buurt van de provincie Thai Binh in het zuiden, de provincie Quang Ninh in het noorden en de provincie Hai Duong in het westen. Hai Phong, op 100 km van Hanoi, is een prachtige stad met een koloniale uitstraling. De stad staat ook bekend als 'The City of Flame Flowers' omdat de meeste straten zijn omzoomd met vlambloembomen. Hai Phong dient ook als een aangename uitvalsbasis bij het bezoeken van andere noordoostelijke plekken zoals Cat Ba en Halong Bay.
In Hai Phong zijn er veel plaatsen die het bezoeken waard zijn, waaronder tempels, heiligdommen, pagodes en mausoleums. Er is ook een strand en een gemeenschappelijk huis waar toeristen vaak komen. De stad staat ook bekend om een ​​handvol festivals, waaronder één met buffelgevechten in het district Do Son.

Buffalo Fighting is een uniek en traditioneel festival van mensen in Haiphong City. Dit festival wordt niet alleen geassocieerd met het aanbidden en opofferen van watergodinnen, maar ook met de moed, ridderlijkheid en het nemen van risico's.
Het festival komt voort uit de overtuiging, dat buffelgevechten in het voordeel zijn van hun beschermgoden en dat een continuïteit van deze activiteit hen veilige reizen, overvloedige gewassen en gezonde en rijke mensen oplevert - tekenen van welvaart en geluk. In feite wordt het Do Son Buffalo Fighting Festival sinds de 18e eeuw in de regio gehouden.

 


De Winnaar

Het festival wordt jaarlijks en officieel in werking op de 9 e dag van de 8 ste maand in Vietnamese maankalender; de voorbereiding ervan neemt de deelnemers echter bijna een jaar in beslag. Van het kiezen van de juiste buffels om ze te kopen, ze groot te brengen en te trainen - ze vereisen allemaal hard werk en voortdurende inspanning. Zo moet de selectie van vechtbuffels alleen met grote zorgvuldigheid gebeuren, omdat ze aan een breed scala aan eisen moeten voldoen: minstens 4 of 5 jaar oud, brede borst, boogvormige hoorns, strakke dijen en lange staart. Ook worden deze buffels apart gehouden van normale buffels, enzovoort.

Na veel spanningen en dramatische spelletjes, zal aan het eind van de dag de winnende buffel worden gedood tijdens een ceremonie ter ere van de watergodin. Volgens de lokale bevolking krijgt het dorp dat eigenaar is van de winnende buffel een nieuw jaar vol geluk en veiligheid. Vooral alle vechtende buffels worden opgeofferd richting hemel en aarde in de hoop van de lokale bevolking voor een gelukkig en rijk leven. Ook wordt algemeen aangenomen onder dorpelingen dat het eten van het vlees van aan het festival deelnemende buffels hen geluk zal brengen.
Over het algemeen vertegenwoordigt Buffalo Fighting Festival het unieke spirituele leven van de lokale bevolking van Do Son en draagt ​​het bij aan het creëren van de unieke levensstijl van dit kustgebied.


Een moeilijk gevecht. Wie wint?

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |