THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HA GIANG
  -- Ha Giang
  -- Ha Giang Bergvolken
  -- Ha Giang Hotels
  -- Dong Van
  -- Love Market
  -- Lung Cu (berg vlag)
  -- Meo Vac
  -- Tram Ton Pas
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hu

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

LUNG CU

"Lung Cu en de vlaggentoren met haar grenspost in de verste noordelijke punt van Vietnam. Afgezien van haar historische gebeurtenissen tijdens de grensoorlog tussen China en Vietnam geeft de wandeling naar de top van vlaggentoren je een geweldig uitzicht over de dorpen, rijstvelden en de kronkelende wegen diep onder je...... ".


Een hele klimpartij......

          Lung Cu - ligt in het uiterste noorden van Vietnam. Het is voor Vietnamezen een betekenisvolle, toeristische bestemming, hoewel steeds meer buitenlanders naar deze plek komen. Het is eigenlijk een gehucht, maar het is bekend geworden om zijn hoge vlaggentoren op de Dragon Mountain (of Lung Cu Mountain). Het monument bestaat uit een 33 meter hoge toren op de top van een 1400 meter hoge berg. Boven op deze toren, die je kunt beklimmen, is een grote mast met de Vietnamese vlag. Vanaf de top kunnen bezoekers het hele mooie en spectaculaire landschap zien.

Het verhaal komt van de etnische groep Lo Lo, die aan de voet van de Lung Cu Mountain woont. Volgens hen zijn er twee halfronde meren aan de voet van de berg. Deze meren zijn altijd vol met water, zelfs in het droge seizoen. Zij noemen dit "putten" en zij geloven dat dit de ogen van een draak zijn.
Volgens de Lo Lo was het leven vroeger in deze regio heel erg moeilijk, omdat er altijd een gebrek aan water was. De draak had medelijden met de dorpelingen en dus voordat hij naar het hiernamaals ging, liet hij zijn ogen achter, die later meren werden. En behoort toe aan de Lo Lo, terwijl de andere aan de Mongs werd toegewezen. Dit is een andere etnische minderheidsgroep, die in hetzelfde gebied woont.

 


Bijna Boven.......

Een ander verhaal over de oorsprong over Lung Cu bestaat al sinds de 18e eeuw. Keizer Quang Trung bestelde een enorme bronzen trommel en liet deze op de top van de berg plaatsen. Er moest van Keizer Quang Trung drie keer om de twee uur op de trommel worden geslagen, als een teken van overwinning en vrijheid tegen hun noordelijke aanvallers. De berg noemde men Lung Cu, van het oorspronkelijke woord "Long Co" wat "King's Drum" betekent.

Om de top van Lung Cu berg te bereiken, moeten bezoekers 389 stenen trappen beklimmen en nog eens 140 stappen op een spiraalvormige, ijzeren trap om boven in de toren te komen. De achthoekige toren is bij de piek 33 meter hoog. In het onderste gedeelte zijn afbeeldingen van Dong Son drums. Een 54 vierkante meter vlag staat trots op de top van de toren, die alle 54 etnische groepen voorstellen in Vietnam. De vlag toren toont de soevereiniteit en de moed van de mensen en militairen in het grensgebied.

Lung Cu staat bekend om zijn vele speciale voedingsmiddelen en dranken. Je kunt de alcohol proberen, gemaakt van honing en mas, of Thang Co soep, die bereid wordt uit allerlei soorten vlees.
Lung Cu ligt 150 kilometer van Ha Giang.


Kleurrijke Bevolking


 

De beste bezoektijd is tussen september en november.

 

 

 


Copyright 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |