THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HA GIANG
  -- Ha Giang
  -- Ha Giang Bergvolken
  -- Ha Giang Hotels
  -- Dong Van
  -- Love Market
  -- Lung Cu (berg vlag)
  -- Meo Vac
  -- Tram Ton Pas
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

HA GIANG

"Het toerisme in Ha Giang is "normaal" ontwikkeld, om maar te zeggen, dat het behalve enkele motorrijders en verdwaalde fietstoeristen niet van de grond is gekomen.
Ze weten ons nochtans te vertellen dat er wel heel interessante sites zijn, het kale rotsgebergte, waar mensen zeer arm zijn en de archeologische site, waar ze tijdens opgravingen beschavingen van vijf tot twintig duizend jaar geleden hebben gevonden. Om daar te raken moet je toerist zijn (wij zijn hier om vrijwilligers werk te doen) en een speciale vergunning bemachtigen waarmee je verder naar het noorden mag".


De bergen bij China

          Ha Giang - is een provincie in het noordoosten van Vietnam. Het ligt aan de grens met China. Ha Giang is één van de armste provincies van het land. Het gebied is bergachtig en dichtbevolkt. De steile hellingen zijn bedekt met bossen. Op het centraal plateau is landbouw mogelijk. De voornaamste exportproducten zijn vruchten, zoals pruimen, perziken en kaki's. De hoofdstad heeft dezelfde naam als de provincie: Ha Giang.
De provincie heeft een 270 km lange grens met de provincie Yunnan in het zuiden van China De grensovergang is Thanh Thuy, 25 km van de hoofdstad. Daarnaast zijn er drie kleinere grensovergangen, namelijk de Pho Bang, Xin man en Sam Pun.
Ha Giang is een verbluffend mooie bergachtige streek. Het ruige landschap heeft het altijd moeilijk gemaakt om een fatsoenlijk bestaan op te bouwen. Er was een slechte infrastructuur en dus waren er heel weinig toeristen, die het prachtige landschap met zijn bergtoppen (de Tay Con Linh (2419 m) en de Kieu Lieu Ti (2402 meter) en dalen kwamen bewonderen. Maar door de aanleg van nieuwe wegen is dat veranderd. Tegenwoordig zijn er mogelijkheden om bij families te logeren (homestays) en er zijn enkele guesthouses.

Ha Giang, de hoofdstad, ligt aan de lange weg naar het noorden. Deze stad wordt in tweeën gedeeld door de brede rivier Lo. De provinciale hoofdstad heeft met schone straten en er heerst een ingetogen sfeer. Het is een vrij nieuwe stad, want hij is slechts 120 jaar oud. Om in Ha Giang te komen, moet je de bus nemen in Hanoi, bijvoorbeeld: Giap Bat, Gia Lam, My Dinh, Luong Yen of Ha Dong. De hoofdweg is de "P Nguyen Trai", die bij de hoofdstad ongeveer 3 km parallel loopt met de Lo. In het stadje vind je hotels, banken en restaurants langs deze hoofdweg. De stad werd zwaar beschadigd door een oorlog met China in 1979, maar is sindsdien herbouwd.
Er is weinig te zien en te doen in Ha Giang, maar de spectaculaire kalkstenen bergen, die achter de buitenwijken omhoog rijzen, lonken naar je om het prachtige landschap in de omliggende achterland te verkennen.

 

De provincie Ha Giang heeft veel bergen en bossen, die het land van hout voorzien. Er groeien ongeveer 1000 soorten kruiden en planten. Tot de fauna behoren tijgers, pauwen, fazanten en schubdieren, die voornamelijk mieren eten.


Vallei en bergen

 

De meest bekende rotsachtig gebied van provincie is het Dong Van Rock Plateau, dat door de UNESCO als één van de 77 geologische parken in de wereld is benoemd. Het gehucht Lung Cu gehucht, dat op het Dong Van Rock Plateau ligt, is een onmisbare bestemming. Hier wordt het meest noordelijke puntje van Vietnam gemarkeerd met een grote vlag op een toren op de Dragon Mountain. Ha Giang is ook een trefpunt van grillige grotten, zoals Phuong Thien Grot, Chui Grot, Fairy Grot en Swallow Grot. Hoewel alle grotten fantastische vormen van stalactieten hebben, heeft elke grot heeft zijn eigen verhaal. Bijvoorbeeld vertelt een legende, dat de feeën een bad namen in Fairy stroom binnen in de Fairy Grot.


De zondagmarkt van Dong Van

De inwoners van bergachtige provincie bestaan voornamelijk uit etnische minderheden, zoals de Hmong, Tay, Yao Nung, Bo Y, Lo Lo, La Chi, Pathen, Kinh, etc. Dankzij deze etnische diversiteit, nergens zijn zoveel tradities te zien als in Ha Giang. Elke groep heeft zijn unieke gewoonte, zoals bruiloft, geloof, festivals of begrafenis. Om dit te illustreren, kan een Hmong bruidegom alleen trouwen, als hij zijn vrouw roven. Niemand hoort iets over zijn actie, tenzij er een proces van komt.
Markten zijn de geliefde plekken om kennis te maken met de met de lokale bevolking. Heel bijzonder is de "Love Market" in Khau Vai. Deze  is uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor iedereen die geïnteresseerd is in de liefde. Op die dag kunnen zowel vrijgezellen als getrouwde mannen of vrouwen van verschillende etnische groepen hun ideale levenspartner zoeken. Ze kunnen dan hun gevoelens uiten en hun begrip delen voor elkaar. Misschien komt er iets van......
Khau Vai, wat de thuisbasis is van de Giay, Nung en Muong, ligt niet zo ver van Meo Vac, wat ook een belangrijke zondagsmarkt heeft.
In de provincie kunnen toeristen de meest unieke gewoontes van de etnische minderheden te zien. Het is raadzaam om een trekking tour of de motor te nemen, want er zijn veel etnische dorpen, waar de bevolking in afzondering leeft van de gewone samenleving. Als je zo'n stam komt, kun je op hun deuren de tekenen al zien, die demonen en boze geesten moeten verdrijven. De lokale bevolking is ook erg vriendelijk, die verwelkom vreemden als vereerde gasten en behandelen je ook zo. Je mag van hun speciale gerecht genieten: Thang Co (paardenvlees hutspot).

 


Chinees Nieuwjaar is de beste tijd om Ha Giang te bezoeken Ha Giang. Je ziet dan een breed scala aan traditionele gebruiken van etnische minderheden, zoals het vieren van succes, regen ritueel, zonen rituelen, kruisboog schieten, pan-taart prestaties of een "Con" gooi-wedstrijd.
De beste bezoektijd is tussen september en november.

 


Lokale bevolking in de bergen

Thang Den (kleefrijstcake)
Thang Den is een populair gerecht in de provincie Ha Giang. Het lijkt op Banh troi in Hanoi, ook gemaakt van kleefrijstmeel. Meel wordt in bolvormen gekneed en gekookt in een hete pan met water. Dit gerecht wordt geserveerd met suiker en gembersoep. Toppings combineren met wat sesam en pinda's. Geschikt voor koude nachten in de winter.

Au Tau pap (Chao Au Tau)
Dwalend in de stad Ha Giang in de winter, kun je gemakkelijk een klein restaurant vinden en de Au Tau-pap proeven. Dit gerecht is een combinatie van verrukkingen: de smakelijke geur van kleefrijst vermengd met kleefrijst geoogst van het gouden terras van Ha Giang; de nootachtige smaak van gestoofde waterkruid met varkenspoten; en de smaak van kruidenblaadjes; en de meer smaak van gemalen vlees. Au Tau-pap is in Ha Giang alle seizoenen verkrijgbaar, maar wordt alleen 's avonds verkocht.


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |