THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HO CHI MINH CITY/ SAIGON
  -- Ho Chi Minh City (HCMC)
  -- HCMC: Highlights
  -- HCMC: Backpack Street
  -- HCMC: B.Thanh Markt
  -- HCMC: Binh Tay Markt
  -- HCMC: Bitexco Tower
  -- HCMC: Bus Stations
  -- HCMC: Chinatown
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: Drijvnd Tempel
  -- HCMC: Ferry - Vung Tau
  -- HCMC: Fito Museum
  -- HCMC: G. Lam Pagode
  -- HCMC: Goodnight Saigon
  -- HCMC: Hotels
  -- HCMC: Jade Pagode
  -- HCMC: Map
  -- HCMC: Notre Dame
  -- HCMC: Park 23 sept.
  -- HCMC: Pretpark
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: War Museum
  -- HCMC: Xa Loi Pagode
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

 


 

Fito Museum
(HCMC/ Saigon)

"In een buitenwijk van HCMC ligt het Fito museum. Je kunt er het beste met de taxi heen gaan en deze laten wachten, anders kom je niet gemakkelijk aan een taxi terug. Het museum is een heel mooi sfeervol groen gebouw en de rondleiding ging in het Engels en was zeer boeiend.
Op het einde van de rondleiding kocht ik 1 flesje anti jeuk tegen muggenbeten. Super spul!
Ik ben er een jaar later weer heen gegaan en heb 40 flesjes gekocht om uit te delen aan vrienden en kennissen, die vooral kleine kinderen hebben. Na een beet een druppel op de plek en de jeuk stopt gelijk.
Het helpt helaas niet tegen vlooienbeten, die ik naderhand opliep."


De ingang van het Museum

          The Fito Museum - in Ho Chi Minh City/ Saigon is het eerste museum over de Vietnamese geneeskunde. Er zijn bijna 3.000 items te zien, waarbij enkele voor werpen dateren uit de steentijd. Er zijn exposities van o.a. instrumenten, die gebruikt werden om medicijnen voor te bereiden, zoals messen, vijzels en stampers, documenten en andere voorwerpen uit een traditionele apotheek. Het museum vertoont regelmatig een documentaire over de geschiedenis van de geneeskunde in Vietnam.

Vietnam heeft een lange bestaande medische traditie, die de mensen reeds duizenden jaren dient. Vroeger, toen het land ontstond, leefden de eerste mensen in groepen. Deze groepen of stammen gebruikten hun ervaring en kennis voor de Vietnamese geneeskunde. Dit hadden ze wel nodig om te overleven tegen ziektes, ongelukken en natuurrampen. Uit ervaring, werden vele soorten voedsel, groente, fruit, kruiden en natuurlijke mengsels ontdekt om als drug of medicijnen te gebruiken. Bekend is het oude spreekwoord "Doi Rau, Dau Thuoc" (Als je honger hebt, moet je groenten eten. Als je ziek bent, gebruik je medische kruiden). Dit illustreert de allereerste volksgeneeskunde. In die tijd wist men hoe je gember, arengpalm en andere kruiden moest gebruiken voor de preventie en behandeling van ziekten. Er was ook de gewoonte om Eugenia drinken om de spijsvertering te bevorderen, betel met kalk te kauwen en areca voor zoete ruikende adem. Dit hield het lichaam warm en het voorkwam malaria. Tanden werden geverfd met lacca om ze te beschermen tegen tandbederf.


De apotheek

 

Het Fito Museum in HCMC is zeker een bezoekje waard. Je kunt de vele documenten en boeken bewonderen, die te maken hebben met de traditionele Vietnamese geneeskunde. Bekijk de schalen, kasten, drukmallen, een geesten kalebas, theepot, kalkpot en andere keramische stukken. In het Fito Museum draait regelmatig een documentaire over de geschiedenis van de traditionele geneeskunde Vietnam genaamd 'A Century of Health Care Experiences'.

In het museum is een altaar ter ere van twee beroemde traditionele artsen. Boven het altaar is een bord met vier woorden "Y DUC CAO MINH" (duidelijke en verheven medische moraal). Aan weerszijden van het altaar zijn dezelfde zinnen, waaruit de waardering blijkt voor de twee grote artsen.
Deze twee zinnen komen oorspronkelijk uit Thang Long Medicine Tempel en Giam Pagoda (Hai in de provincie Hung).
In de vroegere periode ontwikkelde zich ook de acupunctuur. Veel acupuncturisten schreven boeken over acupunctuur van Vietnamese artsen. Al doende ontdekten ze zo een groot aantal nieuwe drukpunten.

 


Het Altaar

"Buiten het centrum, in district 10, bevindt zich het FITO museum; het museum geeft een indruk geeft over de traditionele Vietnamese geneeskunst. De collectie is een particuliere verzameling en het museum is ook nog steeds particulier bezit.
Het FITO Museum is gehuisvest in een charmante villa en geeft een goed beeld over de de mogelijkheden, het ontstaan en de toepassing van talloze kruiden en medicijnen.
De toegangsprijs is inclusief een ontzettend enthousiaste en kundige rondleiding. Het is zeker de moeite waard om een bezoek aan het museum te wijden."

 

Alle hotels in Ho Chi Minh City met prijzen per kamer

 


Millennium Boutique Hotel 

Een kwaliteitsaccommodatie voor wie geïnteresseerd is in restaurants, winkelen, nachtleven: het Millennium Boutique Hotel in Ho Chi Minh Stad is een prima adres voor zowel zakelijke reizigers als toeristen. Het hotel ligt niet zo ver van het stadscentrum: de afstand is ongeveer 0.3 km en het duurt normaal ongeveer 25 minuten om het vliegveld te bereiken. Dankzij de praktische locatie liggen alle belangrijke trekpleisters in de buurt van het hotel.
Het Millennium Boutique Hotel biedt gasten superieure dienstverlening plus een breed scala aan voorzieningen en is toegewijd om uw verblijf zo comfortabel als mogelijk te maken. Voor het comfort en gemak van de gasten biedt het hotel gratis wi-fi in alle kamers, 24-uur beveiliging, dagelijkse schoonmaak, fotokopiëren, printer.
Hotelkamers zijn zorgvuldig ingericht om het hoogste niveau van comfort te bereiken, met thee, kledingkast, handdoeken, slippers, oploskoffie in iedere kamer. De complete lijst met recreatiemogelijkheden is beschikbaar in het hotel, inclusief zwembad (buiten). Het Millennium Boutique Hotel is een ideale verblijfsplaats voor reizigers die charme, comfort en gemak zoeken in Ho Chi Minh Stad.

Informatie en meer foto's: Millennium Boutique Hotel |klik nu|

 


 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |