THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  PHU QUOC
  -- Phu Quoc
  -- Phu Quoc Map
  -- Phu Q. An Thoi
  -- Phu Q. Dinh Cau T.
  -- Phu Q. Duong Dong
  -- Phu Q. Ham Ninh
  -- Phu Q. Hotels
  -- Phu Q. Safaripark
  -- Phu Q. Su Muong P.
  -- Phu Q. Sung Hung P.
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Duong Dong

"Duong Dong Market is een grote MUST GO-bestemming voor diegenen die naar Phu Quoc reizen, aangezien dit de grootste markt is van alle eilanden hier. Gelegen aan de Tran Phu-straat, is de Duong Dong-markt met opzet dicht bij de haven van Duong Dong: hier kunt u visboten zien nadat de visboten in de rij staan ​​om hun meest verse vangst van alle zeevruchten die u maar kunt bedenken af ​​te zetten, van schaaldieren, makreel, paling, inktvis tot barracuda. De vissers verkopen ze aan lokale verkopers of geïnteresseerde klanten, maar meestal aan lokale verkopers."


De haven

          Duong Dong - is de hoofdstad van het eiland Phu Quoc. Misschien vind je de stad Duong Dong een saaie plek, als je al zijn charmes over het hoofd ziet. Duong Dong is echt geweldig, ongeacht voor of na uw reis naar Phu Quoc. Voordat je naar andere wonderen van het eiland gaat, geeft Duong Dong een overzicht van hoe het leven op het eiland verloopt en na je vermoeiende avontuur. Deze stad is een plek om te ontspannen voordat je verder Phu Quoc gaat ontdekken.

De markt van Duong Dong begint ’s morgens al in alle vroegte. Je vindt er alles, zoals op elke Vietnamese markt langs de kust. Van zeevruchten tot fruit en de specialiteiten van Phu Quoc, zoals Sim-wijn, Phu Quoc-peper, champignons: er is van alles te koop. Net zoals op elke andere markt in Vietnam zijn de prijzen hier helemaal niet hoog en zijn de zeevruchten hier relatief goedkoper. Een kleine waarschuwing: dit geen toeristenmarkt is, maar het kan geen kwaad om hier ook goed op je spullen te letten.
's Avonds is hier de avondmarkt. Deze markt is open van 16.00 uur tot middernacht en je kunt er heerlijke Vietnamese snacks kopen.

 


Peper

Alle boten en schepen van de stad liggen aangemeerd in de haven van Duong Dong, waardoor het een prachtige plek is om foto's te maken van het drukke dagelijkse leven van Phu Quoc met de kleurrijke boten en schepen die komen en gaan. Je kunt zien hoe de vissers ansjovis losmaken uit het visnet. Deze ansjovisjes worden gebruikt om Phu Quoc-vissaus te maken. Als u een nachtelijke vistocht wilt maken, kunt u hier een boot huren bij één van de lokale vissers.
Het eten bij de kraampjes in Phu Quoc biedt niet alleen bekende Vietnamese delicatessen, maar ook de specialiteiten van Phu Quoc. Als je niet zoveel tijd hebt om rond te lopen, is de avondmarkt in de Bach Dang-straat precies wat je zoekt. Je kunt hun niet alleen gewone straatvoedsel vinden, maar ook zeevruchten. De visgerechten zijn echter niet zo goedkoop.
Het strand ligt direct achter de avondmarkt en het is een geweldige plek om naar de zonsondergang te kijken. Het panorama op het strand en op rotsen maakt het uitzicht zo prachtig en uniek in zijn soort. De Dinh Cau-tempel ligt op een enorm rotsrif en daarachter staat een vuurtoren. Deze speciale en geïsoleerde locatie van de tempel heeft Dinh Cau tot het symbool van het eiland Phu Quoc gemaakt. Beklim 29 stenen trappen naar de tempel, je zult genieten van een weids uitzicht op de zee om je heen - een pure schoonheid van de natuur.

 

Cao Dai is een religie in Vietnam, die op het eiland is ontstaan De volgelingen van Cao Dai oefenen hun rituelen uit in Cao Dai's tempels, die een bijzondere vorm hebben met twee hoge torens. Vanaf het hoogste punt van deze torens van de Thuh That Cao Dai (tempel) in Duong Dong, heb je een mooi uitzicht over de stad, de Duong Dong-rivier, het Dinh Cau-strand en de Dinh Cau-tempel zien.

Je kunt ook peperboerderijen bezoeken, maar deze bevinden zich nèt buiten Duong Dong. Als je over weg nr. 30/4 weg rijdt, zijn er drie peperboerderijen, die je kunt bezoeken.. De peper van Phu Quoc staat al lang bekend om zijn kwaliteit en bijzondere smaak. Als je van koken houdt, koop dan wat peperproducten en je zult niet teleurgesteld zijn.


Thuh That Cao Dai tempel


"Wanneer een markt zich op een eiland bevindt, is het natuurlijk het beste om hier producten te kopen die gemaakt zijn van zeedieren. Duong Dong is echter meer dan dat, aangezien Phu Quoc zoveel andere beroemde dingen te bieden heeft. We raden je aan om naar het gedeelte met gedroogde goederen van de markt te gaan om wat spullen op te halen met unieke smaken die je nergens anders kunt vinden, zoals vissaus, champignons, paprika's en cashewnoten."

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |