THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  DAK LAK
  -- Dak Lak
  -- Dak Lak Hotels
  -- Dak Lak Map
  -- Buon Ma Thuot
  -- Ban Don Village
  -- Ede - Bergvolk
  -- Dray Nur Waterval
  -- Rong - Bergvolk
  -- Yok Don NP
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

DRAY NUR WATERVAL

"Op mijn tocht naar Dray Nur achterop een motobike kwamen we hier. Er is een mooi parkje en fraai uitzicht op de waterval. Via een pad naar beneden kom je bij de waterval. Daar kun je een verfrissende duik nemen. Kijk uit, want de stenen zijn glibberig. Vergeet het tentje vooraan niet. Ze hebben heerlijke sweet coffee."


Dray Nur Waterval

          De Dray Nur Waterval - ligt inde Centrale Hooglanden, zo'n 25 kilometer Buon Ma Thuot (provincie Dak Lak). De waterval is nog niet bekend bij buitenlandse toeristen. Vooral omdat het binnenland vaak wordt overgeslagen en men via de kust verder reist. Je treft hier in het weekend alleen Vietnamese bezoekers. Het water valt over een lengte van 250 meter ongeveer 30 meter omlaag. Het is de mooiste en grootste van de drie watervallen in de Serepok rivier (zijrivier van de Mekong). Vanuit de verte biedt de Dray Nur een spectaculair panorama. De waterval staat bekend om zijn helderheid en zijn ongelooflijke legende. Dray Nur betekent in de lokale taal "Vrouwelijke Waterval".

Volgens een legende, was er eens een mooi meisje en die zat met haar vriend op een grote rots. Plotseling verscheen er een monster in een kolom van water en hij jaagde de jongeman weg. Toen de jongeman terugkwam, ontdekte hij dat zijn vriendin was ontvoerd door het monster. De rotsachtige oever naast de waterval is de plaats, waar het jonge paar zat en de waterval is de kolom water, waar het monster in verscheen.
Volgens de lokale bevolking fluistert het geluid van de waterval het verhaal. De mysterieuze schoonheid van de waterval inspireert alle bezoekers, die gewoonlijk nieuwsgierig luisteren als de legende verteld wordt.
De pracht van Dray Nur kan bij sommige duizelig gevoel opwekken, maar voor liefhebbers van avontuur is een bezoek aan de waterval een indrukwekkende ervaring.

 


Dray Nur Waterval

De Dray Nur waterval zorgt er voor, dat er onderaan drie meren ontstaan. In de eerste meer kun je zwemmen, omdat het water ondiep is. In het tweede meer moet je voorzichtig zijn, omdat de rotsen erg scherp zijn. In de derde meer is het water vrij diep, tussen de 8 en 10 meter. Vanaf dit meer kun je over de rotsige oever naar een grot wandelen. Ook vanaf hier is er een panoramisch uitzicht op de waterval.
De grot strekt zich uit over ca. 3.000 vierkante meter. Stalactieten en stalagmieten in de grot te creëren een buitengewone sfeer, die bezoekers prachtig vinden. Het is ook mogelijk over bospaadjes te wandelen en in gedachten verzinken bij eeuwenoude bomen, waarvan de wortels rotsen omklemmen, of vleermuizen bewonderen, die bij zonsondergang uitvliegen.
In de dorpen in de buurt van de waterval kun je de dagelijkse activiteiten van bevolking zien, zoals rijst malen, brokaat weven of en het maken van jachtgereedschappen. Je kunt ook lokale rijstwijn drinken en lokale specialiteiten proeven en de verhalen horen van de Centrale Hooglanden en de Dray Nur waterval.


Dray Nur Waterval


  

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |