THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HANOI
  -- Hanoi
  -- Hanoi Bus Stations
  -- Hanoi Dong X. Market
  -- Hanoi - Het ontstaan
  -- Hanoi Highlights
  -- Hanoi Hotels
  -- Hanoi Map
  -- Hanoi Mausoleum
  -- Hanoi Mieu Museum
  -- Hanoi Ngoc S.Tempel
  -- Hanoi Night Market
  -- Hanoi One P. Pagoda
  -- Hanoi Oude Wijk
  -- Hanoi Perfume Pagoda
  -- Hanoi Train Street
  -- Hanoi Tran Quoc
  -- Hanoi Trein Station
  -- Hanoi Waterpoppen
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
   
 

 


 

Dong Xuan Market

"Dit hadden we op een gegeven moment wel gezien waarnaar we doorgelopen zijn langs het water richting de Dong Xuan Market. Nou zoiets heb ik nog nooit gezien! Mensen hebben een winkeltje van 1 meter breed en 2 meter hoog en zooooveel spulletjes te koop. Echt niet normaal, daar hebben we op straat een noodlesoup gegeten, gewoon op een krukje met allemaal langs scheurende brommers. Als toerist werden we daar nog wel even afgezet, want wij moesten 30.000 dong betalen voor de soep en een Vietnamees maar 20.000 dong. Even voor je eigen gedachte: 10.000 dong = 40 cent".


De Ingang

          De Dong Xuan Market - is een overdekt marktgebouw, dat gebouwd is in 1889. Dong Xuan Market, of Cho Dong Xuan, is de oudste en de grootste markt in Hanoi. Het bevindt zich op Dong Xuan Straat, aan het einde van Hang Dao Straat. De markt bevindt zich iets ten noorden van de Oude Wijk. Het is bekend als de grootste overdekte markt van Hanoi en heeft een breed scala van producten zoals verse producten, souvenirs, accessoires en kleding, evenals elektronische en huishoudelijke apparaten.
Er zijn drie verdiepingen in het gebouw.
Net als bij de meeste markten in Zuidoost-Azië heeft de Dong Xuan Market een "wet market" afdeling. Deze bevindt zich op de begane grond. Hier koopt de lokale bevolking vis, vlees en groenten, terwijl het achterste gedeelte ingeruimd is voor de verkoop van huisdieren (katten, honden, en vissen) en waar men verse bloemen verkoopt uit heel Vietnam.
De tweede verdieping van dit gebouw is verdeeld in kleine stalletjes, elk met een andere eigenaar. Stoffen liggen gestapeld van de vloer tot het plafond. De verkopers zitten op hun stoffen, omdat er bijna geen ruimte is. Alles is volgepakt en druk!

Dong Xuan Markt is een must als u op zoek bent naar de echte lokale levensstijl. Veel artikelen, die op de markt worden verkocht vooral van nut voor het dagelijkse leven van de mensen die hier wonen. Er is ook een restaurantgedeelte, waar je kunt genieten van een heerlijk kopje Vietnamese koffie of van exotisch lokaal gerecht,zoals een stomend hete pho cuon (rundvlees verpakt in lange onregelmatige stroken van rijst vermicelli, geserveerd met aromatische kruiden en pittige zoetzure vissaus).

Hoewel de Dong Xuan-markt is meer op lokale bewoners gericht dan op toeristen, kun je op de bovenste etages op zoek gaan naar souvenirs. Hier vind je de goedkope zonnebrillen of een echte Vietnamese zonnehoed.
In de Dong Xuan straat zijn winkeltjes, waar u traditionele Dong Ho-tekeningen, Bat Trang keramiek, Binh Da borduurwerk, veters, en zandschilderijen kunt kopen.

 


Wet Market

Op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond is er op Dong Xuan markt een avondmarkt. Ook rondom het marktgebouw richt men dan kraampjes op. Hier kun je souvenirs kopen. Terwijl de toeristen tussen de kraampjes snuffelten, kun je ook de traditionele Noord-Vietnamese gerechten proberen.

 

Dong Xuan Markt is één van de aantrekkelijke toeristische bestemmingen van de hoofdstad en is een manier van Hanoi om het toerisme te ontwikkelen en internationale bezoekers aan te trekken. Er is tegenwoordig een wandelexcursie naar de Dong Xuan markt.

Hoe je op de markt komt:
Aan de noordelijke oever van de Hoan Kiem meer, neem Hang Dao Street. Langzaam aan verandert naam in Hang Ngang Steet en vervolgens Hang Duong Street. Uiteindelijk wordt het Dong Xuan Street. Je zult Dong Xuan Market aan de rechterkant van de weg zien. De afstand is ongeveer 400 meter.


Nauwe Paadjes

Uit een reisverslag:

"Als je door een smal straatje vanaf de Hang Chieu naar de Dong Xuan Market loopt zie je alle Vietnamese mensen heerlijk eten, ontzettend leuk om te zien. De Dong Xuan Market zelf is aardig maar ik zou hem alleen even bezoeken als je toch in de buurt bent. Het eetstraatje vanaf de Hang Chieu is vele malen interessanter. De verkoopsters op de markt zijn weinig geintereseerd is klanten in ieder geval niet vriendelijk. Er zijn duizenden BH's, onderbroeken, kleding etc te koop. Meer rotzooi dan iets van waarde."

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |