THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HA GIANG
  -- Ha Giang
  -- Ha Giang Bergvolken
  -- Ha Giang Hotels
  -- Dong Van
  -- Love Market
  -- Lung Cu (berg vlag)
  -- Meo Vac
  -- Tram Ton Pas
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hu

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

DONG VAN

"Na Meo Vac, vervolgden we onze weg naar Dong Van. Hier zullen we vannacht overnachten. De hele dag reden we al over spectaculaire wegen, maar dit stuk was echt overweldigend. We reden langs ruige rotsen en een enorm diep en groot ravijn.
We stopten onderweg een aantal keer om van het uitzicht te genieten en fotos te maken. Tijdens de autorit van 22 kilometer tussen deze twee steden, kwamen we n klein vrachtwagentje, een handvol scooters en een paar kuddes geiten tegen. Het was er doodstil en dankzij de heldere lucht kon je kilometers ver kijken".


Dong Van Town......

          Dong Van - is een district en ligt in de buurt van de Chinese-Vietnamese grens, in de provincie Ha Giang. Dong Van is ook de kleine hoofdplaats van het gelijknamig district. Dong Van is een ideale plek om te wandelen en bergbeklimmen, waar de grandioze bergen uw geest kan uitdagen. Er zijn adembenemende landschappen, ontmoetingen met de lokale etnische minderheden en je kunt leren van de verhalen uit hun leven zijn nergens te vinden in de wereld. Het afgelegen Dong Van Karst Plateau is n van de mooiste landschappen van Vietnam.

Dong Van Old Town: ligt in het midden van de vallei, omringd door rotsen. De wijk werd gevormd in het begin van de 20e eeuw en het heeft slechts een paar H'mong, Tay en Chinese families. Geleidelijk aan komen er steeds meer andere buurtbewoners. Het oudste huis is het huis van Luong familie, dat gebouwd is rond 1860. De gemeenschappelijke architectuur hier is het twee verdiepingen tellende huis en de yin en yang daken. De levensstijl en het dagelijks leven van de etnische bevolking zoals: de Kinh, Tay, Mong, Hoa ... is zeer indrukwekkend.

De Dong Van markt wordt elke zondag gehouden. Je kunt er lokale producten van Mong, Han, Dao, Giay en Tay kopen. Om de markt op tijd te bereiken, moeten sommigen heel vroeg in de ochtend hun huis verlaten of zelfs een dag eerder van huis vertrekken.

 


font face="Verdana" size="1">Nog noordelijker ligt Lung Cu

Als je naar het noorden reist (Don Van) moet je in Ha Giang een "Permit To Enter The Area Border" kopen. Je kunt een vergunning in de Ha Giang Dienst Vreemdelingenzaken (Ha Giang Immigration Office} kopen, maar heel vaak regelen de receptionisten in jouw hotel dat.

Het proces om uw vergunning te krijgen in Ha Giang is super eenvoudig. Ten eerste loopt u naar de Dienst Vreemdelingenzaken en je loopt naar een een loket. Als je een westerling bent, zal het personeel meteen zien, dat je voor een vergunning komt kopen voor het noorden. De kosten zijn ca. 10 Euro.


Karstlandschap

De meest bekende rotsachtig gebied van provincie is het Dong Van Rock Plateau, dat door de UNESCO als n van de 77 geologische parken in de wereld is benoemd. Het gehucht Lung Cu gehucht, dat op het Dong Van Rock Plateau ligt, is een onmisbare bestemming. Hier wordt het meest noordelijke puntje van Vietnam gemarkeerd met een grote vlag op een toren op de Dragon Mountain. Ha Giang is ook een trefpunt van grillige grotten, zoals Phuong Thien Grot, Chui Grot, Fairy Grot en Swallow Grot. Hoewel alle grotten fantastische vormen van stalactieten hebben, heeft elke grot heeft zijn eigen verhaal. Bijvoorbeeld vertelt een legende, dat de feen een bad namen in Fairy stroom binnen in de Fairy Grot.
De beste bezoektijd is tussen september en november.
 

 


The long and windy road...

Munthoning:
Munthoning is een speciale honing, alleen in het Dong Van Karst Plateau Global Geopark. Dit soort honing heeft een delicate smaak van munt, veel lichter zoet dan andere honing.

Corn Wijn:
Corn wijn in Ha Giang gaar is uit de unieke materiaal, dat wordt geplant in het gebied van Hmong mensen in een rij - mas. Mas wordt gefermenteerd door een speciale gisting gemaakt van meer dan 30 verschillende bladeren en kruiden uit het bos. Dit is een traditionele gefermenteerde methode, zodat u de zoete en geur van mas zult proeven. De maswijn wordt altijd geserveerd samen met andere traditionele gerechten zoals: Thang Co, Pho, Gestoomde Rijstmeel (Banh Cuon) en bij de dagelijkse maaltijden of bij speciale gelegenheden, zoals bij de ontmoeting met vrienden, bruiloften of begrafenissen. Je kunt gratis korenwijn proeven en op elke lokale markt kopen.


Copyright 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |