THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  DONG HOI
  -- Dong Hoi
  -- Dong Hoi Citadel
  -- Dong Hoi Hotels
  -- Hien Luong Bridge
  -- Phong Nha NP
  -- Vinh Moc Tunnels
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hu

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

DONG HOI

"Het was maar een halve dag rijden van Hu naar Dong Hoi en dan komen we aan in een van de mooiste resorts van Vietnam. Maar het weer laat ons in de steek. Het is inmiddels wel droog maar je kan niet op het strand liggen of lekker zwemmen in het zwembad.
Na een heerlijke lunch opperde Dennis dat het tijd werd om ons maar eens heerlijk te laten verwennen in de Spa.
Dennis had gezien het weer de keuze laten vallen op een hot-stone massage. We mochten met zn tweetjes tegelijk wat wel wat gezelliger is want je verstaat ze hier niet.


Blik op Dong Hoi

          Misschien is Dong Hoi - wel het best bewaarde geheim aan de Vietnamese kust. Het is de hoofdstad van provincie Quang Binh en heeft ongeveer 170.000 inwoners. De stad is gemakkelijk bereikbaar met de auto, per spoor, over water en door de lucht. Dong Hoi ligt op ongeveer 50 km ten zuiden van nationaal park Phong Nha-Ke Bang en het heeft een kilometers lang mooi strand.
In de Amerikaanse Oorlog is de stad bijna volledig plat gebombardeerd door de Amerikanen. Maar DONG HOI is verrezen uit de as en is een welvarende, ordelijke provinciale hoofdstad geworden. De weinige toeristen die de stad bezoeken, gebruiken Dong Hoi als uitvalsbasis voor Phong Nha Cave, een enorm aantrekkelijk systeem van grotten in het Nationaal Park. Omdat de stad zlf weinig bezoekers trekt, is het een mooie stap buiten de gebaande paden.

De Nhat Le rivier scheidt de stad in tween, voordat deze in zee stroomt. Het beschikt over een mooi aangelegde promenade langs de rivier. Het grootste deel van Dong Hoi ligt aan de westelijke oever. Hier vind je resten van de Dong Hoi citadel. Het enige opmerkelijke gedeelte van deze citadel is de mooie zuidelijke poort, die gerestaureerd is en nu dient als een bezienswaardigheid. Deze ligt een eindje van het hoofdgedeelte af.
Er is een levendige markt in de stad. Deze markt is aan de rivier en ten oosten van de poort en het is een gebied bedekt stalletjes, waar in de zomer leveranciers ijskoude glazen zoete bean ch verkopen. Net ten noorden van de citadel zijn is nog een rune. Dit keer van de Tam Toa Kerk, die tijdens de Amerikaanse Oorlog (1965) verwoest werd. Alleen de klokkentoren staat nog overeind, met een paar kleine bomen.

 


De citadel

Dong Hoi is de beste plek je reis te onderbreken, als je de gedemilitariseerde zone (DMZ) wilt bezoeken. Het is ook een veel leukere uitvalsbasis dan Dong Ha. Maar het is iets verder weg, en aan deze noordelijke kant van de DMZ zul je niet zo veel Engelssprekende chauffeurs vinden.

Als je de Nhat Le rivier naar de oostelijke kant oversteekt, vind je jezelf op een kleine landtong, die My Canh heet. Dit is ook het begin van een poederachtig strand van 12 km lang op deze landengte. Dit strand heeft zacht, wit zand, dat een piepend geluid maakt. Het begin, waar de Nhat Le in zee stroomt, wordt ontwikkeld als een soort badplaats. Er zijn reeds enkele hotels.
Het is slechts een kwestie van tijd, totdat er meer reizigers kiezen om te stoppen in Dong Hoi op hun reis van Hanoi naar Hue.

 

Bijna elke stad in Vietnam zal zijn eigen natte markt (wet market), maar de markt in Dong Hoi is eigenlijk heel indrukwekkend in termen in grootte en de verscheidenheid van verse producten. Meestal wordt er een natte markt is verdeeld in secties. In Dong Hoi vind je fruitkraampjes buiten op straat, vlees en groenten zijn verder binnen in de markt in de schaduw. De vismarkt vind je aan de oever van de rivier. De droge producten, zoals noten, rijst en bonen nemen maar een klein deel van de markt in bezit.
Dong Hoi is ook een belangrijke vissershaven, zodat je hier de beste vis kunt vinden. Maar wees voorzichtig met het consumeren van vis en schelpdieren in de Aziatische landen. Sommige locals zullen u waarschuwen om geen schelpdieren te eten, zoals mosselen, oesters en slakken om hepatitis te voorkomen.
Het eten op straat is in Vietnam een aangename activiteit op zichzelf. Onderbreek je eetbui eens door een kopje koffie te drinken in n van de vele lokale cafeetjes.


De markt

DMZ = De afkorting DMZ staat voor Demilitarized zone (letterlijk een gedemilitariseerd gebied), in het Nederlands gedemilitariseerde zone. Het is een bufferzone tussen twee landen waar spanningen tussen bestaan. In dit geval waren het Noord en Zuid Vietnam. Vanuit Dong Hoi kun je hiervan bezoeken:
- de Hien Luong Brug
- de Vinh Moc Tunnels

Na Dong Hoi kun je gemakkelijk verder reizen naar de Phong Nha Cave en het Ke Bang National Park.

 


Dong Hoi bij nacht

 

 


Copyright 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |