THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  PHU QUOC
  -- Phu Quoc
  -- Phu Quoc Map
  -- Phu Q. An Thoi
  -- Phu Q. Dinh Cau T.
  -- Phu Q. Duong Dong
  -- Phu Q. Ham Ninh
  -- Phu Q. Hotels
  -- Phu Q. Safaripark
  -- Phu Q. Su Muong P.
  -- Phu Q. Sung Hung P.
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Dinh Cau Tempel

"Mooie tempel en zeer vriendelijk ontvangen. We krijgen ongevraagd een mini rondleiding van een zeer vriendelijke jongen

Prachtig gelegen bij de haven. Dit is een mooie, kleurrijke tempel, die een heel typisch boeddhistische architechtuur heeft. Een bezoekje aan deze plek in de avond is een "must". Je hebt dan ook een mooi uitzicht over het eiland. Dicht bij de tempel, kun je de verse zeevangsten kopen (voornamelijk krabben en kreeften)."


Dinh Cau Tempel

          De tempel Dinh Cau - (ook bekend als “Dinh Cau Shrine”, of “Dinh Cau Castle”, of “Dinh Cau Vuurtoren”, of ”Dinh Cau Rots”, of als de ‘Dragon King Shrine’) is één van de meest populaire sight-seeing attractie op Phu Quoc Island. Vooral omdat het in de buurt ligt van het toeristische centrum van Long Beach in de hoofdstad Duong Dong. De Dinh Cau tempel ligt op een klif met uitzicht op de zee.
Mui Dinh Cau rots trekt niet alleen bezoekers , omdat het er zo geweldig uitziet er geweldig, maar ook vanwege haar mystieke, heilige, oude legendes.

Het ligt aan de monding van Duong Dong River vlak naast de vissershaven. Deze bijzondere rotsformatie wordt gebruikt voor de eredienst sinds mensenheugenis. De combinatie van tempel en vuurtoren van Dinh Cau werd gebouwd in 1937, als een heiligdom voor Thien Hau, de godin van de zee, die in geheel Azië aanbeden wordt met steeds andere namen.
Thien Hau moest de vissers en zeilers bescherming bieden, wanneer ze op zee zouden zijn. Ze kwamen hier dan ook bidden voor een gladde en kalme zee tijdens hun reis.
Bij zonsondergang is het een populaire bestemming voor de lokale bevolking om hier te flaneren. Je hebt dan een mooi uitzicht op de haven en promenade van de stad.
De mooie rotsformatie wordt vaak aangeduid als het boegbeeld van Phu Quock.

 


Tempel van de zeilers en vissers

De rotsformatie is deels een heiligdom en deels een vuurtoren. Het ligt op de top van de rotsen aan de monding van de Duong Dong rivier. Als je naar de top van de Dinh Cau wil, bereik je hem nadat je 29 kronkelende stenen trappen hebt beklommen. Op de top van de rots is er een kleine tempel, een vuurtoren, evenals een terras met uitzicht op het stadje Duong Dong, de haven en de zee. Je hoeft niets te betalen nodig om deze tempel te bezoeken.
De belangrijkste houten deur van de tempel vermeldt de data de bouw en renovatie van 14 juli 1937 en 14 juli 1997. De tempel heeft een oude architectuur en enkele kostbare voorwerpen, die verwijzen naar de traditionele geschiedenis van de eilandbewoners. De inwoners van Phu Quoc en zeelieden brengen jaarlijks een bezoek aan de tempel op de feestdagen van het nieuwe maanjaar feestdagen. Deze dagen van de maankalender vallen op 15 en 16 oktober.  Ze verzamelen zich dan hier om te bidden vrede, zon en een kalme wind. En natuurlijk een goed garnalenseizoen. Dan wordt het heel druk bezocht.

Toeristen, straatverkopers en vissers komen naar deze de pittoreske rotsen met zijn donderende golven, die tegen de rotsen beuken en dat zorgt voor een interessant geluid.


De 29 trappen naar boven....

 

Volgens de legende was de echte naam van Thien Hau was Lin Moniang, geboren tijdens het bewind van de Song-dynastie op het eiland Meizhou in de Chinese provincie Fujian.
Het verhaal gaat, dat Lin Moniang een meisje was, dat tijdens slecht weer en in razende stormen een helder, rode jurk droeg. Dit zagen de schippers vanuit zee. Doordat de zeelieden zich op die rode jurk richtten, kwamen ze veilig aan wal. Na haar dood in het jaar 987, herinnerden de zeelieden zich de jonge godin in het rood, die de schepen begeleidde door stormen heen naar een veilige schuilplaats. Dus maakten ze een plek om haar te gedenken.
  


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |