THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


 DIEN BIEN PHU
  -- Dien Bien Phu
  -- Dien Bien Phu: Bussen
  -- Dien Bien Phu: Hotels
  -- Dien Bien Phu: Map
  -- Dien Bien Phu: Market
  -- Dien Bien Phu: Veldslag
  -- Pha Din Pas
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

 


 

Muong Thanh-markt
Dien Bien Phu

"Hoewel niet veel van deze plek behouden is gebleven, blijft het een zinvolle plek in Vietnam's geschiedenis. Het uitzicht is fantastisch, met alle grote bomen rondom, hadden we een prachtig uitzicht op de gehele stad. Geen wonder waarom deze heuvel werd beschouwd als een strategische locatie.
We bezochten dit heuvel aan het einde van maart en een maand later zouden er overal bloemen bloeien. Erg spectaculair moet dat zijn!
Hoewel er niet veel informatie wordt gegeven over de strijd en de oorlog, is het nog steeds een leuke plek om te bezoeken en genieten van het uitzicht."


De markt

          Muong Thanh-brug - is de brug over de vredige Nam Rom-rivier, die de oost- en west Dien Bien Phu met elkaar verbindt. Bij deze historische brug bruist het van het leven bij de rivier, want hier is de Muong Thanh Market. De Muong Thanh-markt begint 's ochtends vroeg tot' s avonds laat, zelfs in de ochtend is het spitsuur, omdat dit het moment is waarop de landbouwproducten naar deze markt worden gebracht voor groothandel en kleine bedrijven drommen toe om deze goederen op te halen.

De markt wordt elke dag van de week gehouden.Van oudsher staat deze markt bekend als de oudste bestaande groothandelsmarkt in Dien Bien Phu.
Er zijn gewone kraampjes, maar ook worden plastic kleedjes uitgespreid, waar de boeren hun producten op uitstallen, die op hun akkers geoogst hebben.

Meestal zijn het lokale producten, van groenten en fruit tot voedsel, waarvan de meeste eenvoudig worden door inheemse boeren verkocht worden. Sommige etnische minderheden komen uit de noordwestelijke hooggelegen gebieden om hun producten te verkopen.

 


Nog honger?

De typische streekproducten zijn overvloedig, vers en redelijk geprijsd. Maar… het economisch leven ontwikkelt zich en er komen steeds meer supermarkten en buurtwinkels in het centrum van Dien Bien Phu. Toch speelt de Muong Thanh-markt nog steeds een belangrijke rol in het leven van lokale mensen. Het is er eenvoudig en het is een vertrouwde cultuur.
De produkten op de Muong Thanh-markt zijn zeer divers, maar het meest in het oog springend zijn de typische producten van de noordwestelijke bergen, die door lokale mensen worden verkocht dicht bij de Muong Thanh-brug leidt. Groenten, tijgers, rundvlees, bamboescheuten, fruit, enz. Het zijn allemaal zeer specifieke en bekende producten.
Rond het middaguur ruik je de beroemde gegrilde vis - pa pap visspecialiteiten. Dit is de periode dat het druk wordt met klanten, die nog even komen eten. Men doet zich dan te goed aan vissen, kikkers, garnalen, krabben, slakken, enz.
Om het ware culturele leven van de dagelijkse activiteiten uit de streek van Dien Bien Phu te ontdekken mag u de Muong Thanh Markt niet missen.


Plant voor het Tet-feest

 

 


 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |