THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


 DIEN BIEN PHU
  -- Dien Bien Phu
  -- Dien Bien Phu: Bussen
  -- Dien Bien Phu: Hotels
  -- Dien Bien Phu: Map
  -- Dien Bien Phu: Market
  -- Dien Bien Phu: Veldslag
  -- Pha Din Pas
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

 


 

BUS STATION
Dien Bien Phu

"Eenmaal aangekomen in Dien Bien Phu merkte ik duidelijk dat ik in een ander land was aangekomen. De stad was een groot verschil met de kleine dorpjes in Laos. De stad is groot, heeft een drukke hoofdstraat en we hoorden overal toeteren. Iets waar ze dol op zijn in Vietnam (je zult het later in Hanoi en in Ho Chi Minh ontdekken).
Terwijl ik na een warme douche door de stad liep, keken veel mensen me aan. Sommigen zwaaiden naar me, zeiden hallo en de meesten staarden alleen maar. Het was duidelijk te zien dat er in Dien Bien Phu maar heel weinig westerse toeristen zijn."


Het Busstation

          Dien Phu Bus Station - bevindt zich in de wijk Muong Thanh, in het noordoosten van de stad. Het busstation ligt op 36,5 km van een grensovergang naar Laos en 453 km ten westen van Hanoi. Als je van Sapa naar Luang Prabang (Laos) reist, moet je op het busstation Dien Bien Phu van bus wisselen voor de tweede etappe van je reis naar Luang Prabang. Deze Laotiaanse stad ligt halverwege Dien Bien Phu – Vientiane (hoofdstad van Laos)

Dien Bien Phu is niet alleen de plek, waar je een bus kunt nemen naar de grens met Laos, maar het was in het verleden de plek, waar een historisch belangrijke strijd tussen de Vietnamese communisten en de Franse kolonialistische strijdkrachten werd geslecht.
De Vietnamese separatisten voerden deze strijd aan en de Fransen delfden het onderspit en verlieten als gevolg Vietnam.
Er zijn verschillende plaatsen, waar je de gevolgen van de strijd kunt zien en deze zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit de stad. Er is tevens een klein museum in de stad.

 


Nog honger?

Vanwege de nabijgelegen grensovergang naar Laos zijn er tal van directe busverbindingen tussen de grote steden in Vietnam en het busstation Dien Bien Phu. Er zijn veel verschillende soorten busvervoer, die vertrekken vanaf dit busstation. Elk type voertuig, van grote slaapbussen tot minibusjes, vertrekken vanuit dit busstation. De busdiensten tussen belangrijke bestemmingen in Vietnam (zoals Hanoi en Sapa) en Dien Bien Phu maken meestal gebruik van de grotere bussen, die vaak 's nachts reizen.
De busreizen vanuit Dien Bien Phu naar Laos gebeuren meestal in een minibus en ritten worden altijd overdag voltooid, wat betekent dat je vroeg in de ochtend vanuit Dien Bien Phu vertrekt. Veel van de wegen in Laos, vooral bij de grens met Vietnam, zijn van zeer slechte kwaliteit en grotere voertuigen hebben moeite om de scherpe bochten te nemen op de smalle wegen.Kantoor
 

Het busstation van Dien Bien Phu is eigenlijk een grote parkeerplaats met een klein aantal gebouwen verspreid aan de zijkanten van de open betonnen parkeerplaats. Binnen in het station is er een loket, toiletten en een kleine overdekte zithoek.
Aan de zijkant van het station bij de hoofdingang zijn verschillende particuliere eetstalletjes, waar je drankjes, sandwiches en ander eenvoudig snacktype kan kopen. Voor een stevigere maaltijd en gratis wifi verlaat je het station bij de hoofdingang en steek je de weg over, waar je verschillende grote, goedkope restaurants vindt, die 's morgens al vroeg geopend zijn om tegemoet te komen aan buspassagiers, die aankomen met nachtbussen of ’s morgens vroeg vertrekken met de bus.
Er is een loket aan uw linkerhand als je via de hoofdingang binnenkomt van het busstation.
Bij dit loket kun je kaartjes kopen voor alle diensten, die vanuit het busstation Dien Bien Phu vertrekken. Je moet wel in de lokale valuta betalen, de Vietnamese Dong. Wissel al het geld dat u nodig heeft om uw busticket te kopen, voordat u aankomt in Dien Bien Phu, aangezien er geen wisselkantoortjes in de buurt zijn.
 

 

Er is keuze uit drie verschillende soorten busdiensten van Dien Bien Phu tot Sapa, die op diverse tijden rijden:

  • minibus
  • 29-persoonsbus
  • slaapbus

Er is slechts één enkele directe busdienst van het busstation Dien Bien Phu naar Luang Prabang (Laos):

  • Busvertrektijd: 07:00 uur
  • minibus met 16 zitplaatsen

Er zijn tal van busdiensten op de route van Dien Bien Phu naar Hanoi, die regelmatig vertrekken gedurende twee perioden van de dag:

  • Type bus: Afhankelijk van of je overdag of 's nachts wil reizen, heb je de keuze tussen kleinere minibussen, die sneller zijn, of slaapbussen met platte bedden.
  • Ticketprijs is afhankelijk van welke busdienst je neemt.

De rit duurt 4 tot 5 uur om van Dien Bien Phu naar Son La te reizen. Er zijn verschillende vertrektijden.


De Bussen


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |