THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


 DIEN BIEN PHU
  -- Dien Bien Phu
  -- Dien Bien Phu: Bussen
  -- Dien Bien Phu: Hotels
  -- Dien Bien Phu: Map
  -- Dien Bien Phu: Market
  -- Dien Bien Phu: Veldslag
  -- Pha Din Pas
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

DIEN BIEN PHU

"Dien Bien heeft duidelijk de standaardnormen al bereikt. De straten zijn af en worden opgefleurd door veel bomen en gekke verlichtingspalen, er is een grote markt, een rotonde en er zijn zelfs musea en pagoda's. Misschien is Dien Bien al op weg om een advanced of excellent city te worden. Het ziet er nog een beetje leeg uit, maar daar wordt hard aan gewerkt. De Vietnamese regering heeft een programma ontwikkelt om Vietnamezen aan te moedigen om zich in Dien Bien te vestigen."


Dien Bien Phu

          Dien Bien Phu - is 474km van Hanoi verwijderd. Het is omgeven door bergen en ligt in de Muong Thanh Vallei. Deze vallei is 20 km lang en 6 km breed en heeft de vorm van een hart. De Nam Rom rivier loopt over de vallei en dat is de reden waarom de Muong Thanh Vallei zo vruchtbaar is.
De stad is vooral bekend om de veldslag tijdens de Eerste Indochina Oorlog tegen de Franse kolonisten. De regio was destijds de graanschuur voor de Viet Minh. De slag staat bekend als de "Slag bij Dien Bien Phu". Het was de laatste slag in de Vietnamese onafhankelijkheidsoorlog. Er zijn nog veel bezienswaardigheden, die aan deze oorlog herinneren, zowel in de stad als daarbuiten.
De stad heette vroeger Thaeng. De hoofdstad van de gelijknamige provincie ligt op korte afstand van de grens met Laos.

De Franse nederlaag bij Dien Bien Phu leidde tot volledige terugtrekking van de Fransen uit hun kolonies in Indochina. De verdeling van Vietnam in noordelijk en zuidelijk gedeelte kwam tot stand. De slag bij Dien Bien Phu wordt door historici beschouwd als: de eerste keer dat een niet-Europese koloniale onafhankelijkheidsbeweging in staat om een moderne westerse bezetter in een veldslag te verslaan. Als zodanig, had het een enorme invloed op de wereldpolitiek. Het inspireerde andere onafhankelijkheid bewegingen en er kwam een periode van dekolonisatie, in het bijzonder in de Frans gebieden in Afrika.

Tegenwoordig Dien Bien Phu is een relatief rustige stad, met een bevolking van ongeveer 100.000. Het fungeert als een regionaal centrum voor handel en verkeer in de provincie.

 


Veel herinneringen aan de oorlog

De stad is ook bekend om zijn hoge aandeel van etnische minderheden; slechts een derde van de inwoners zijn echte Vietnamezen. Het is een normaal gezicht om allochtone vrouwen in traditionele kleding te zien, met name bij het busstation. Hier vandaan vertrekken de nachtbussen naar bijvoorbeeld Hanoi. Deze bussen vertrekken omstreeks 17.30, want de rit zal ongeveer 12 uur duren. Er rijdt ook een bus naar Muang Khua in Laos.
Dien Bien Phu is een kleurrijke stad, nèt zoals de alle bewoners: Vietnamezen, Thais en H'Mongs. Zij lopen door de stad in hun kleurrijke kleding. Ze doen hun dagelijkse zaken. Dragen hun koopwaar door de stad, winkelen op de overvolle markt, en ze houden van xoe dansfeesten in hun paalwoningen. Deze mensen, met zoveel diverse culturen zijn zo verschillend als hun kleding. Toch delen ze dezelfde warmte en gastvrijheid met de toeristen. Dien Bien Phu is een historische provincie en de natuur is prachtig. Het centrum van Dien Bien Phu is vrij klein en je kunt gemakkelijk alles wandelend bekijken. Er zijn ook mensen, die je een motorritje aanbieden, als dat nodig is.
Dien Bien Phu is een nuttige en stop, als je op weg naar andere bestemmingen in de provincie.


De Pas bij de Grens

Er zijn verschillende karaoke en restaurants verspreid langs de hoofdweg. Je kunt het best in een lokaal restaurant gaan eten en drinken met de lokale bevolking. Dat is het best om de streek te leren kennen. Wat eten betreft, is dè specialiteit van Dien Bien gedroogd voedsel. Zo worden gedroogd rundvlees, gedroogde kip, gedroogd varkensvlees, etc. gegeten.
Pa Khoang Lake is eigenlijk een kunstmatige waterreservoir. Het is vooral van cruciaal belang voor de irrigatie van de akkers in de vallei. In de winter hangt er een mist over het meer en in de zomer brengt het meer verkoeling. In het bos rond het meer is er ook een grote verscheidenheid aan dieren en orchideeën. Daarnaast zijn er vele soorten vissen en drijvende planten in het meer.
Het is voor Dien Bien Phu de enige toeristische trekpleister. Er is een nieuw gebouwd hotel, dat op een Zwitsers kasteel lijkt. In het weekend is het druk op de 21 kilometer lange weg van Pa Khoang Lake naar Dien Bien Phu. Veel inwoners van de stad komen willen hier dan een dagje doorbrengen. Het resort is een teken van wat Dien Bien Phu's te wachten staat: het zal toeristen trekken.
 

 


De vallei bij Dien Bien Phu

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |