THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


 DA NANG
  -- Danang
  -- Danang Ba Na Hills
  -- Danang Highlights
  -- Danang Golden Bridge
  -- Danang China Beach
  -- Danang Hotels
  -- Danang L. Ung Pagode
  -- Danang Market
  -- Danang Marble Mnt.
  -- Danang Oorlogsmuseum
  -- Danang P Lam Pagode
  -- Danang Son Tra
  -- Danang Trein Station
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Vijfde Militaire Divisie
Museum van Da Nang

"Interessant om zomaar dit soort voertuigen en wapens van dichtbij te zien. Ongelooflijk dat men met relatief simpele wapens toch wist te winnen. Het was vooral wilskracht en doorzettingsvermogen dat men gewonnen heeft, en de volharding om het moederland te verdedigen. Het gruwelijke is dat men op allerlei vreselijke manieren is geprobeerd aan te vallen/uit te roeien. En het opvallende is dat je als toerist geen enkele haat jegens buitenlanders merkt, ondanks dat we voortdurend en alleen maar Engels spraken."


oorlogsmuseum

          Het Museum van de Vijfde Militaire Divisie - is lang niet zo indrukwekkend als het Ho Chi Minh Museum in Hanoi, hoewel het wèl de moeite waard is, als je niet verder naar het noorden gaat. Hier kun je een kijkje nemen in de kleine zalen met foto's en tekst over het leven van de nationaal geliefde 'uncle Ho', compleet met kleine replica van zijn huis op palen in Hanoi met vijver.
Da Nang heeft altijd een zeer belangrijke rol gespeeld in alle militaire conflicten vanwege zijn speciale geografische ligging en economische ontwikkeling.
 


Het museum ligt aan Duy Tan Street in Da Nang City, op slechts vijf minuten rijden van de Han-markt. Hoewel de lokale bevolking gratis toegang heeft, dienen buitenlandse bezoekers een kleine toegangsprijs te betalen voor het museum en nog iets als je foto’s wilt maken.
Als je een geschiedenisfanaat bent en meer wilt weten over de strijd van Vietnam om onafhankelijk te worden van buitenlandse indringers, zorg er dan voor dat je deze prominente attractie in Da Nang opneemt in je reisplan.
Het omvat het gehele Vietnamese verzet tegen buitenlandse bezetting door de Chinezen, de Eerste Indochina-oorlog met de Fransen, de Vietnamoorlog en de huidige impasse met China over de Spratly-eilanden en de Paracel-eilanden.

 


Helikopter

Het Museum van de Vijfde Militaire Divisie van Da Nang werd gebouwd in 1977 en biedt bezoekers een glimp van het tumultueuze verleden van Vietnam met uitgebreide tentoonstellingen van oorlogsrelikwieën, nieuwsartikelen en foto's gemaakt door soldaten van de Vijfde Militaire Divisie. Het museumcomplex bestaat uit vier hoofdgedeelten: een buitententoonstelling van groot militair materieel; een militair museum; een reproductie van het huis van Ho Chi Minh in Hanoi ; en een Ho Chi Minh- museum.


Tank ontmanteld

Het overdekte gedeelte van de tentoonstellings van het museum omvat 12 kleine zalen met duizenden foto's en nieuwsartikelen over het establishment, de strijd en de overwinning van het Vietnamese leger. Er zijn ook tal van persoonlijke bezittingen en interessante achtergronden van prominente soldaten, waaronder een paar pantoffels die toebehoorden aan Phan Thi Mua.
Phan Thi Mua was een vrouwelijk lid van de speciale taskforce die in 1972 een Amerikaans brandstofdepot tot ontploffing bracht door dynamietpoeder in haar pantoffels te smokkelen.

Het buitenterrein is verdeeld in vier gedeeltes en herbergt authentieke vliegtuigen, militaire tanks en wapens, die tijdens de Franse en Amerikaanse oorlogen werden gebruikt. De meeste van het tentoongestelde is in onberispelijke staat, met bezienswaardigheden, die u gezien moet hebben, waaronder het A-37 Dragonfly light-attack-vliegtuig, het Cessna O-1 Bird Dog-observatievliegtuig en de M48 Patton-kanontank.
Enkele geweldige exemplaren zijn nog in goede staat, waaronder jets en steunvliegtuigen van beide kanten van elk conflict, waarvan er vele nog met granaat en raketwerper zijn bevestigd. Helaas kun je er niet in klimmen en aan de bedieningselementen zitten.

Verborgen achter de gebouwen is een replica van het huis van Ho Chi Minh in Hanoi en een museum over hem.
Ondanks het enorme terrein van dit museum is het grotendeels een verering van Ho Chi Minh.


 

Adres: 01 Duy Tan-straat, Da Nang-centrum
Openingstijden: 7.30 - 16.30 uur
Bezoekduur: 2 uur
Toegangsprijs: Ongeveer 2 Euro

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |