THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


 DA NANG
  -- Danang
  -- Danang Ba Na Hills
  -- Danang Highlights
  -- Danang Golden Bridge
  -- Danang China Beach
  -- Danang Hotels
  -- Danang L. Ung Pagode
  -- Danang Market
  -- Danang Marble Mnt.
  -- Danang Oorlogsmuseum
  -- Danang P Lam Pagode
  -- Danang Son Tra
  -- Danang Trein Station
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Da Nang
Highlights

"In de stad hebben we nog twee tempels bezocht, elk weer in een andere stijl maar even indrukwekkend. (Je hebt bijvoorbeeld nog Chinese invloeden in sommige tempel en in andere tempels juist weer helemaal niet wat het verschil maakt in soort tempel; net als in Nederland met de verschillende geloven) Toen we in de laatste tempel waren begon het kei hard te regenen en hebben we een uurtje geslapen in de tempel. Niemand was in die tempel en het was lekker rustig. Leuk om zulke dingen gewoon te doen. Ook hebben we nog het Chammuseum bezocht, een museum gebaseerd op de Cham cultuur (in zuid Vietnam), met verschillende overblijfselen."


Ling Ung op Son Tra

Linh Ung Pagode is gebouwd op een terrein van 12 hectare op het Son Tra schiereiland. De Lin Ung Pagode is de grootste in Da Nang in omvang en artistieke architectuur. De pagode is beroemd om zijn prachtige 67-meter hoge beeld van de Goddess of Mercy (Godin van Genade), welke op een lotus-vormige platform staat.
Een grote binnenplaats met veel standbeelden leidt bezoekers naar een gigantische poort met drie deuren. Vanaf hier kunnen bezoekers van alles genieten. Je kijkt over de grenzeloze zee naar beneden en je ziet talrijke bootjes op het water dobberen en de Marble Mountains in de verte. De bewoners van de stad geloven, dat het standbeeld van de Godin van Genade de vissers zal beschermen tegen eventuele stormen en hoge golven.
Binnenin het standbeeld, dat overeenkomt met een 30-verdiepingen tellend gebouw, zijn er 17 verdiepingen, waar de bezoekers over de omgeving kunnen uitkijken. Iedere verdieping herbergt 21 Boeddhabeelden, met verschillende verschijningen, uitdrukkingen en gebaren.

De Con Ga kathedraal staat bij de lokale bevolking bekend als de "hanenkerk". Deze naam dankt het aan de weerhaan bovenop de toren. De snoep-roze Danang kathedraal werd gebouwd voor de Franse inwoners van de stad in 1923. De kathedraal heeft een gotische stijl en is 70 meter hoog. Vandaag de dag bestaat de katholieke gemeenschap tenminste 4000 gelovigen. Als je laat komt voor de dienst, dan heb je kans, dat er alleen nog een staanplaats is. Achter de kerk is een grot van de Heilige Maagd Maria, dat is een replica van de Lourdesgrot in Frankrijk.


Con Ga Kathedraal


De Cao Dai tempel is de grootste tempel van Centraal-Vietnam en heeft ongeveer 50.000 aanhangers. Een bord met de tekst "van giao nhat ly" (alle religies hebben dezelfde reden) hangt boven het hoofdaltaar. Achter de vergulde letters zijn de oprichters van de vijf grote wereldreligies te zien: Mohammed, Laotse, Jezus, een Zuidoost-Aziatische ogende Boeddha en Confucius. Achter het hoofdaltaar bevindt zich een enorme wereldbol met de Cao Dai ("goddelijk oog") als symbool.

De Phap Lam pagode is in het centrum van de stad, dus het is makkelijk om er te komen. Deze pagode heeft drie reusachtige Boeddhabeelden op de binnenplaats en een even groot imposant gouden Boeddhabeeld in de tempel.
De pagode werd gebouwd in 1934 in Aziatische stijl. Het gebouw was eerst een vergaderplaats van een Boeddha-vereniging, maar in 1970 kreeg het de naam Phap Lam. In 2009 is het nog eens gerestaureerd. Het terrein is schoon en goed onderhouden.
Iedereen, die een bezoek brengt aan deze pagode, lijkt te glimlachen en een rust uit te stralen. Je kunt gratis rond kijken en er is een souvenirwinkel. Water en ijsjes zijn te koop op het complex en je doe rustig aan, want je hoeft je niet te haasten. Wij waren getuige van een monnik, die gebeden zong, echt mooi. Deze pagode mag je niet missen, als je Da Nang bezoekt.

 

Monkey Mountain, op het schiereiland Son Tra rijst deze omhoog als een paddenstoel. Deze naam werd door de Amerikanenen gegeven tijdens de oorlog. Dit weelderige Nationale Park is het gebied van de zeldzame rode-gezicht-aap en is 693 meter boven de zeespiegel. De kronkelende weg rond de berg zorgt voor sfeervolle motorrit en je zult de prachtig uitzicht op de stad ervaren. Het uitzicht vanaf de top is kolossaal en het is niet verwonderlijk dat Monkey Mountain werd gebruikt door het Amerikaanse leger als een communicatie- en observatie basis.


Linh Ung in de Marble Mountains


Een andere Linh Ung Pagode bevindt zich in één van de vijf Marble Mountains, aan de oostelijke kant van de Thuy Son (Water). Aan de rechterkant van de pagode is de Vong Hai Dai (een paviljoen met uizicht op zee), die een duidelijk beeld op het strand van Non Nuoc biedt. Aan de linkerkant is de grot van Ngu Coc. Een andere grot(Tang Chon) bevindt zich achter de Linh Ung Pagode.
Het is een oude pagode met grote historische waarde. De pagode werd gebouwd en genoemd Ung Chan en pas in 1841 kreeg het de naam Linh Ung Pagode. De pagode wordt beschouwd als onderdeel van het prachtige landschap van Da Nang en is vaak gerenoveerd.
Binnenin het belangrijkste heiligdom zijn voorstellingen van de drie Boeddha's: Een Di Da, de Boeddha van het verleden; Thich Ca Mau Ni (Siddhartha Gautama), de Boeddha van het Heden; en Di Lac, de Boeddha van de toekomst.
Er zijn ook beelden van andere goden: Visvabhadhra Bodhisattva, Manjusri Bodhisattva, Avalokitecvara Bodhisattva (of Goddess of Mercy), Ksitigartha Bodhisattva, en de achttien arhats. Arhats zijn verlichtte vrienden van Boeddha. Het komt niet voor dat bezoekers niet blij en vrolijk worden bij het zien van deze verlichtten.
In de pagode zijn twee kostbare gouden platen, waarvan één de erkenning van de pagode weergeeft als een nationale pagode. De andere vertelt de naam van de pagode. De Linh Ung Pagode bij de Marble Mountains is aangewezen als nationaal historisch en cultureel monument.


 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |