THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  DAK LAK
  -- Dak Lak
  -- Dak Lak Hotels
  -- Dak Lak Map
  -- Buon Ma Thuot
  -- Ban Don Village
  -- Ede - Bergvolk
  -- Dray Nur Waterval
  -- Rong - Bergvolk
  -- Yok Don NP
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

DAK LAK MAP

 

          Donderende watervallen, - eindeloze koffieplantages, afgelegen etnische dorpen - dit zijn de eerste dingen die je over Dak Lak hoort, als je al iets hoort. Deze onder-de-radar provincie in Centraal-Vietnam heeft geen haast om zijn schatten te onthullen. Dat is natuurlijk de helft van de aantrekkingskracht. Waar anders kun je gaan glamping op een enorm meer, van dichtbij olifanten in het bos ontmoeten en koffie drinken met etnische stammen? Als u op zoek bent naar een reden om te bezoeken, zijn hier zeven overtuigende dingen om te doen in Dak Lak.

Het eerste dat je moet weten over Tay Nguyen (centrale hooglanden) is dat het lang (lang) is bewoond door etnische minderheden - de enigen die dapper genoeg zijn om de dichte jungle en wilde tijgers te veroveren. Alle anderen zijn in vergelijking een nieuwkomer. Om een ​​volledig beeld te krijgen, begint u bij het Dak Lak Museum of Ethnology . Dit is de perfecte plek om kennis op te doen over lokale stammen, een inleiding te krijgen over de geschiedenis van Buon Ma Thuot en meer te weten te komen over de indrukwekkende biodiversiteit in het gebied.
Je zou gemakkelijk een paar uur kunnen besteden aan het bekijken van de displays van etnische gongs, uitgegraven kano's en primitieve wapens. Daarna neem je kennis in het veld met een rondleiding van de etnische dorpen in het gebied, of meer informatie over de hooglanden gong orkesten - een traditie zo rijk, dat het is ingeschreven in de UNESCO immaterieel cultureel erfgoed lijst.
 

 


Een langdurige samenwerking tussen het Yok Don National Park en de internationale liefdadigheidsinstelling Animals Asia heeft iets moois opgeleverd: de eerste ethische olifantentour in Vietnam. De ervaring begint met een wandeling door het bos, begeleid door de deskundige parkwachters van het park. Je bent op weg om de olifanten te vinden, want ze komen niet naar je toe.

In het nieuwe tourmodel dat het park gebruikt, is elke olifant vrij om rond te dwalen, te eten en te slapen naar keuze. Een mahout blijft bij de olifant om hem veilig te houden, maar verder leeft het dier zoals het in het wild zou zijn.
De tour is gericht op het lokaliseren van de olifanten en het observeren van een afstand, terwijl de gidsen inzicht geven in het unieke verhaal en de persoonlijkheid van elke dikhuid. De hoop is dat meer van de 45 olifanten in gevangenschap van Dak Lak zullen worden geïntroduceerd in het park, waar ze gezond kunnen leven in een natuurlijke omgeving. Nadat je alles hebt geleerd, kun je bijtanken met een lunch in het rangerstation, de Serepok-rivier afvaren of dieper het nationale park in fietsen.

 


Dak Lak in Vietnam

 

 Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |