THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  DAK LAK
  -- Dak Lak
  -- Dak Lak Hotels
  -- Dak Lak Map
  -- Buon Ma Thuot
  -- Ban Don Village
  -- Ede - Bergvolk
  -- Dray Nur Waterval
  -- Rong - Bergvolk
  -- Yok Don NP
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

DAK LAK

"Dak Lak is de meest ongerepte provincie in de centrale hooglanden van Vietnam. Weinig toeristen kiezen voor Dak Lak provincie, als één van hun bestemmingen in Vietnam. Ze weten niet, dat dit is een prachtige plek om groene bossen, majestueuze watervallen en bergen te verkennen ...
Het meest interessante, wat ik deed in Dak Lak was op een olifant rijden in het National Park. Ik beloof je, dat het een heel nieuwe, vreemde en onvergetelijke ervaring is. Zittend op de rug van een olifant en genieten van de schoonheid van het Nationaal Park. Op de rug van een olifant rijd je door groene bossen, zie je vele soorten dieren en planten. Dit is eigenlijk de ideale plek voor degenen, die zich helemaal willen onderdompelen in de natuur".


Buon Ma Thuot

          Dak Lak - is een provincie in de Centrale Hooglanden (Tay Nguyen) van het land. Het ligt op 320 kilometer van Ho Chi Minh City en 194 km van Nha Trang. In het westen grenst deze provincie aan Cambodja een de landgrens is 193 km lang. De hoofdstad is Buon Ma Thuot. In het centrum van Dak Lak ligt een plateau: het Tay Nguyen Plateau, wat een streek is van majestueuze rivieren, meren, bergen en regenwouden. Het is de thuisbasis van enkele tientallen etnische minderheden, die worden volgens hun traditie de natuur aanbidden. Dak Lak is een plek, waar de natuur wordt gerespecteerd.

Er zijn twee belangrijke Nationale Parken: de Chu Yang Sin en Yok Don. Daarnaast zijn er imposante watervallen zoals Dray Nur, Gia Long, Krong Kmar, Thuy Tien en de Bay Nhanh. Dit zijn natuurlijke attracties, die je gezien moet hebben. Voor een stukje cultuur kun je de Yang Prong Cham Temple-toren en het religieuze centrum Tam Linh bezoeken. Last but not least, ga eens in Dak Lak op een Aziatische olifant rijden. Dit is het gebied om het eens te proberen. Dit kan het best in Ban Don.


Riding on an elephant

 


Buon Ma Thuot, de hoofdstad, ligt op een hoogte van 536 m en is de grootste stad in de Centrale Hooglanden. De stad heeft het gehele jaar rustig, koel weer tijdens het jaar, met een gemiddelde temperatuur van 23 ° C. De stad heeft de meest luxueuze markten. Het is het bestuurlijke, culturele en economische centrum van de hele regio. Tevens is Buon Ma Thuot is het centrum waar alle wegen die de verschillende provincies samenkomen.

Buon Ma Thuot is beroemd om zijn vele soorten fruit, groenten en vooral koffie! Buon Ma Thuot heeft in Vietnam het monopolie, wat koffie betreft. Dat is niet verrassend, want er is geen enkele serieuze concurrent te vinden in Vietnam. Men zegt, dat je nergens zulke goede robuusta koffie kunt drinken als Buon Ma Thuot.
Als je Buon Ma Thuat tegenwoordig bezoekt, zie je een stad met brede wegen, versierd met groene bomen en prachtige bloemen en veel nieuwe wooncomplexen. De stad is zich snel aan het ontwikkelen. Wat zich het snelst ontwikkelt, is het toerisme. De provincie lijkt ontdekt te worden door het toerisme.
Er zijn in de stad weinig toeristische bezienswaardigheden, maar de mensen zijn vriendelijk, de koffie is geweldig, en een stop hier is de moeite waard. Je treedt buiten de gebaande paden en beleeft het Vietnamese leven, dat nog niet draait om het toerisme.

 

De enige Cham Tower in Centrale Hooglanden is de Yang Prong Tower en deze toren ligt op een afstand van 100 km van Buon Ma Thuot. Deze werd gebouwd aan het eind van de 13e eeuw om de God Shiva (ook wel Mukhalinga) te aanbidden. De Yang Prong Tower is gebouwd van rode keramische stenen, die rusten op een fundering van blauwe marmeren stenen.
De toren is 9 meter hoog met een vierkante voet. Hoewel het lijkt, dat er vier ingangen heeft hij er slechts één. Deze "deur" kijkt naar het oosten: naar het rijk der Goden. De andere drie "deuren" bevinden zich aan de andere drie zijden van de toren en zijn niet open.
Het bovenste deel van Yang Prong heeft een gigantische kegelvormig dak, van waaruit bezoekers vrij over het landschap van Centrale Hooglanden kunnen kijken.


Yang Prong Tower

Het Ea Kao Lake bevindt zich op 12 km afstand van Buon Ma Thuot. De omgeving rond het meer is vol met groene planten en kleurrijke bloemen. Naast het genieten van het landschap, zijn er ook een aantal verschillende culturele evenementen en andere leuke activiteiten. Er zijn hier ook: een pretpark, hotel, bloementuinen, restaurants, speelplaatsen voor kinderen, campings, enz., Deze zijn allemaal logisch en sfeervol ingericht voor de bezoekers.

 

Er zijn vierenveertig etnische groepen woonachtig in Dak Lak. De keukens zijn veelal een verzameling van allerlei gerechten uit 3 verschillende delen van Vietnam: Noord, Midden en Zuid.

 
Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |