THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HO CHI MINH CITY/ SAIGON
  -- Ho Chi Minh City (HCMC)
  -- HCMC: Highlights
  -- HCMC: Backpack Street
  -- HCMC: B.Thanh Markt
  -- HCMC: Binh Tay Markt
  -- HCMC: Bitexco Tower
  -- HCMC: Bus Stations
  -- HCMC: Chinatown
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: Drijvnd Tempel
  -- HCMC: Ferry - Vung Tau
  -- HCMC: Fito Museum
  -- HCMC: G. Lam Pagode
  -- HCMC: Goodnight Saigon
  -- HCMC: Hotels
  -- HCMC: Jade Pagode
  -- HCMC: Map
  -- HCMC: Notre Dame
  -- HCMC: Park 23 sept.
  -- HCMC: Pretpark
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: War Museum
  -- HCMC: Xa Loi Pagode
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Cong Vien 23 Thang 9
Het park van de 23ste september

"Mooi groot park om even bij te komen van de hitte. Er wordt her en der muziek gemaakt, gesport en toen wij er waren was een groep en dans aan het voorbereiden. Erg leuk om even op een bankje te zitten en mensen te kijken.
Een fijne plek om even bij te komen van de verkeersdrukte in de stad. Zo veel dingen te zien en een geweldige locatie om lekker achterover te leunen en te ontspannen met een kokosnoot je gewoon kocht van een straatventer."


Aerobics?

          Saigon - was eens beroemd om zijn weelderige vegetatie en het vele groen inde stad. Bezoekers in de Franse koloniale tijd bewonderden de torenhoge, tropische bomen die in de parken van de stad groeiden. De schaduwrijke boulevards aan de oevers van de Saigon rivier, en de talrijke en gevarieerde botanische tuinen die de stad sierde.
 

 


Heden ten dage staat Saigon bekend om zijn beton en luchtverontreiniging. Het is een bloeiende en dynamische stad geworden, maar het "groen" zie je niet. Of toch wel? Er zijn nog een groot aantal parken en open ruimten in deze stad, waarvan vele nog dateren uit de Franse koloniale tijd. Er zijn veel meer parken in Saigon dan je zou denken en ze zijn allemaal geweldig plekken om aan de warmte, lawaai en het tempo van de stad te ontsnappen.

Afgezien van rust en stilte, die deze parken bieden, heeft het vooral de mogelijkheid om wat stoom afblazen: dansen, joggen, hula-hooping, tai chi, badminton, vissen, zwemmen en nog veel meer.
Al deze parken worden het meest bezocht in de vroege ochtend en de vroege avonds. Wanneer de lokale bevolking hun talloze gymnastische oefeningen uitvoeren, zijn de temperaturen relatief koel, en hangt er de geur van gegrild varkensvlees of koffie in de lucht.
Aan de overkant van het drukke backpacker district bevindt zich het Cong Vien 23 Thang 9 Park. Het is omsingeld door twee drukke verkeerswegen Le Lai en Pham Ngu Lao, maar het is een oase van rust in deze drukke stad.

 


Vlakbij Backpackers Street

Het park is lang en smal. Dit is het gevolg van zijn vorge functie, want vroeger was het in de Franse koloniale tijd het eindstation van de trein in Saigon. Het station bestaat niet meer, maar het is nog wel een centraal punt in Saigon: het is een park geworden.
De bijzondere naam van dit park "het park van de 23ste september" doet herinneren aan een opstand tegen de Franse troepen, die het gezag hadden over Saigon. Krijgsgevangen pleegden samen met de Viet Minh een coup tegen de Fransen, waarin soldaten van het Franse leger de dood vonden.
Tegenwoordig bruist het park in de vroege ochtend van activiteiten. Er is een onaflatende energie van mensen in dit park. Hier wordt vanaf 's morgens vroeg badminton, kung fu, aerobics, yoga, joggen en da cau (zoals badminton, maar speelde met de voeten in plaats van rackets) beoefend.


Bloemen te koop

Het park ligt niet ver van de grote Saigon rivier en wie dacht dat alleen oudere mensen dit centrale park bezoeken, heeft het mis. Jongelui brengen samen hier hun tijd door, of komen naar dit park en spreken toeristen aan. Enkel en alleen met het doel om hun Engels te oefenen.
Ondertussen, delen jonge stelletjes, gekleed om naar het werk te gaan, de bankjes onder de laaghangende takken van de bomen, voordat ieder zijn weg gaat naar het werk. Er zijn meer paden dan gras, maar er is genoeg schaduw van de tientallen palmen en tamarinde bomen.
Jaarlijkse wordt hier het Spring Flower Festival gehouden.


Het Park

 

"Dit is waarschijnlijk de meest centrale park in HCMC en een geweldige plek om te bekijken, te ontmoeten en een praatje te maken met de lokale bevolking. De overgrote meerderheid van de mensen, die het park gebruiken, zijn uiterst vriendelijk en er zijn veel mensen ,die gewoon proberen een praatje te maken en hun kennis van het Engels in praktijk proberen te brengen.
Het park wordt gebruikt voor een veel voor lichaamsbeweging, sport en een aantal danslessen in de avonduren. Er zijn zelfs aerobicslessen in de zeer vroege uren van de ochtend (07:00). Als je mee wilt doen, mag dat. Sommige bloemen en planten in het park zijn echt mooi en er is een kleine vijver met vissen. Dit park is meestal het middelpunt van vele gratis concerten en shows en de sfeer is meestal geweldig."

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |