THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  CON DAO ISLANDS
  -- Con Dao: the Islands
  -- Con Dao: Con Son Town
  -- Con Dao: Airport
  -- Con Dao: Bay Canh
  -- Con Dao: Ben Dam
  -- Con Dao: Dam Trau Beach
  -- Con Dao: Gevangenis
  -- Con Dao: Hotels
  -- Con Dao: Map
  -- Con Dao: Museum
  -- Con Dao: Nui Mot Pagode
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Con Dao Town

"‘De weg van de haven van Ben Dam naar het centrum van de stad Con Dao is erg mooi. Shark Point, Nhát beach ligt aan deze zonnige weg. De lange zandstranden, waar soms wat kiezelstenen opduiken onder het helderblauwe water, zijn de plekken om te bezoeken voor veel bezoekers. De weg van het stadscentrum naar de luchthaven is ook de manier waarop bezoekers graag stoppen voor prachtige foto's. De ene kant is de berg, de andere is de zee, de zijkanten van de weg is vol van rode confetti of feniks paarse kleuren: een uiterst poëtisch beeld dat maar heel weinig mensen missen.
Het gevoel om alleen te rijden op een verlaten weg is erg interessant, er is geen angstgevoel, hoewel hier ooit de hel op aarde was. Integendeel, ik voel me zo dierbaar en koester deze momenten."


Con Son

          De hoofdplaats van Con Dao - heet Con Son Town, precies zoals dit hoofdeiland heet. De plaats is vrij ruim opgezet en heeft alles wat een hoofdplaats moet hebben. Er is weinig verkeer in de enige stad op het kleine eiland en iedereen lijkt elkaar te kennen. Er is een brede boulevard, een wet-market, avondmarkt, winkels en banken. Er is weinig of geen hoogbouw.
Iedereen op het eiland lijkt elkaar te ontmoeten op de lokale ochtendmarkt om te ontbijten en halverwege de ochtend komt alles tot rust als de hitte van de dag aanbreekt. De dingen nemen weer toe als de hitte verdwijnt bij zonsondergang, terwijl vissers voor anker gaan voor de nacht en brengen hun vangst naar de avondmarkt. Als het donker is, wandelen gezinnen langs de strandpromenade van de stad en snacken van gegrilde zeevruchten.
Midden op de boulevard aan zee blijft Con Son Café de enige plek voor een zonsondergangcocktail in de stad aan zee. Je kunt hier ook eten. Het is redelijk geprijsd, van goede kwaliteit en een leuke plek om een uur of twee door te brengen met eten en drinken in de koele avondlucht. Je kunt ook je drankje meenemen en de weg oversteken om vervolgens op de muur aan de kust je drankje te nuttigen. Vlakbij staat onder grote bomen een oud Franse douanekantoor.
’s Avonds, meestal in het weekend, heeft het Café popmuziek om de jeugd te vermaken. Soms is het volume zo luid, dat het kabbelen van de golven en de rust op de promenade overstemd wordt. Tijdens de wintermaanden is dit Café soms gedurende lange periodes gesloten.

Er zijn echter ook andere Café in de hoofdplaats. Op de hoek van de straten Pham Van Dong en Nguyen Van Troi vind je het Infinity Café. Dit populaire café serveert vruchtensappen, smoothies, koffie, cocktails en ijs. Het bakt ook zijn eigen brood (probeer de zelfgemaakte pizza's) en biedt uitstekende westerse gerechten, waaronder een vast ontbijt.
Het is geweldig voor een verfrissend drankje op het midden van de dag of een ontspannen cocktail na het eten. Ongetwijfeld de 'meest trendy' plek op het eiland en een goede plek om andere reizigers te ontmoeten.

 

Wat ons het meest interessant maakt, is dat de mensen hier erg vriendelijk en gastvrij zijn. Het leven van de mensen op het eiland is voornamelijk gebaseerd op vis- en handelsdiensten. Om aan de reisbehoeften van mensen en bezoekers van Con Dao te voldoen, zijn er 12 taxi's die benzine van Vung Tau Petroleum Joint Stock Company gebruiken.
Voor reizigers, die bang zijn om veel contant geld mee te nemen op reis, zijn er banken en geldautomaten (ATM’s). De veiligheid op het eiland is ook gegarandeerd, dus u hoeft zich geen zorgen te maken als u alleen geld opneemt! Je vind geldautomaten bij de Agribank en Vietinbank.


Agribank

De onlangs opnieuw geverfde Con Dao markt herbergt allerlei heerlijke ontbijtproducten. Het is een geweldige plek om 's ochtends te ontbijten, vooral als je in een van de goedkopere accommodaties verblijft, exclusief ontbijt. Hoe eerder je hier komt, hoe beter. De Con Dao-markt is ook een goede plek om ingrediënten te kopen voor een picknick om je overdag bezig te houden terwijl je het eiland verkent.

Con Dao Market wordt twee keer per dag gehouden, 's ochtends vindt de markt heel vroeg plaats van 5.00 tot 22.00 uur en van 16.00 uur tot zonsondergang. De markt is verdeeld in 2 gedeeltes één is de gedroogde goederen, groenten en één kant is waar vis, vlees en zeevruchten worden verkocht. De Con Dao Market is een bestemming die altijd door toeristen wordt bezocht, tijdens hun reis. Het bruisende leven, gelach, gepraat van kopers en verkopers, creëert een speelse sfeer met veel interessante ontdekkingen. Bij het kopen moet je niet veel onderhandelen, omdat de mensen hier heel eerlijk zijn. Ze vragen bijna nooit teveel. De Con Dao Market bevindt zich in de buurt van Agribank.

Het gebied rond de kruising van de straten Tran Huy Lieu en Nguyen An Ninh is onlangs veranderd in een avondmarkt. Er zijn momenteel ongeveer een dozijn kraampjes waar eten en souvenirs worden verkocht.

Reizigers, die met de boot naar het eiland varen, komen niet in de hoofdplaats aan, maar in het verder gelegen Ben Dam. Dit is een veilige, beschutte plaats en het is daar vrij diep. De afstand naar de hoofdplaats bedraag ongeveer 15 km.

 


De "wet market".

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |