THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  CON DAO ISLANDS
  -- Con Dao: the Islands
  -- Con Dao: Con Son Town
  -- Con Dao: Airport
  -- Con Dao: Bay Canh
  -- Con Dao: Ben Dam
  -- Con Dao: Dam Trau Beach
  -- Con Dao: Gevangenis
  -- Con Dao: Hotels
  -- Con Dao: Map
  -- Con Dao: Museum
  -- Con Dao: Nui Mot Pag
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Nui Mot Pagode

"De apen bij de Nuj Mot pagode op Con Dao zijn ontzettend brutaal. Pas goed op je spulletjes, als je deze pagode bezoekt. Enkele apen hadden van onze groep twee glazen sinaasappelsap gestolen. Sommige buitenlandse toeristen hadden ook hun hoed en glazen bedekt, over het algemeen waren ze eerst nog voorzichtig, netjes gekleed en beperkt om eten en drinken mee te nemen."


Gezicht vanaf de pagode

          Het eiland staat bekend - om zijn ongerepte prachtige stranden en fijn wit zand dat bezoekers fascineert. Bovendien is de lucht op het eiland erg fris als een paradijs, wat een geweldige bestemming is voor diegenen, die op zoek zijn om te ontsnappen aan het lawaai en de drukte in de stad. De weg naar de Nui Mot pagode is vrij steil en kronkelig, maar let vooral op de brutale apen bij de ingang, deze proberen alles te pakken!
Hoewel ze "apen aan de poort van de Boeddha" worden genoemd en dagelijks door monniken in de tempel gevoerd worden, houden ze er toch van om de bezittingen van bezoekers als een hobby weg te roven.

Vanaf de Nui Mot pagode heeft men een prachtig uitzicht op de zee en je kijkt uit over de hele stad Con Dao en de baai van Con Son, het An Hai-meer. Dit is de mooiste plek om Con Dao van bovenaf te zien. Op de top van Mot Mountain is het een ideale plek om het natuurlijke panorama van het eiland te bewonderen.
Als je hier rond 17:00 - 18:00 uur bij zonsondergang komt, kun je de zon prachtig zien ondergaan. De zee is dan ook werkelijk prachtig.
De Nui Mot-pagode in Con Dao is gebouwd op een prachtige locatie ten oosten op het eiland. Het is een ideale bestemming voor toeristen om zich te ontspannen.

 

In 1964 werd door de Amerikanen. tot de bouw van de pagode besloten. Zogenaamd voor het spirituele leven van familieleden die voor de Amerikanen werkten bij de administratie, ambtenarij of als soldaat op het eiland werkte. De Amerikanen waren verantwoordelijk voor de onderdrukking en marteling van de gevangenen op het eiland.

In 1965 hebben gevangenen, die levenslange gevangenisstraf hadden gekregen in de gevangenis van Phu Hai opdracht om materialen te vervoeren: zand, steen, cement ... van de voet naar de top van de berg. De gevangenen protesteerden krachtig. Toen iedereen 's middags terugkeerde, liet de vijand hen niet wasse en zoals gewoonlijk eten. Daarna kozen ze 63 mensen uit die volgens hen sleutelfiguren waren en zetten ze op in een kleine cel (steengroeve), waar men geen bewegingsruimte had. Er was niet genoeg lucht om te ademen. Er stikten toen vele gevangenen.


De Pagode

De pagode is ontworpen met een gedurfde Aziatische architectuur en voornamelijk bedoeld om Boeddha en Bodhisattvas te aanbidden. Na 1975 werd de pagode een plek voor de lokale bevolking om Boeddha op het eiland te aanbidden en werd in 2011 gerestaureerd en ingewijd.
 

 


 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |