THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  CON DAO ISLANDS
  -- Con Dao: the Islands
  -- Con Dao: Con Son Town
  -- Con Dao: Airport
  -- Con Dao: Bay Canh
  -- Con Dao: Ben Dam
  -- Con Dao: Dam Trau Beach
  -- Con Dao: Gevangenis
  -- Con Dao: Hotels
  -- Con Dao: Map
  -- Con Dao: Museum
  -- Con Dao: Nui Mot Pag
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Huť

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Con Dao Museum

"Het museum is zeer goed ingedeeld en de tentoonstellingen zijn zeer informatief. Het is een goed idee om het museum bezoeken voordat je naar de gevangenis gaat, want het geeft een achtergrond en context over de gevangenis, die je gaat bezoeken. Het museum is gratis en is geopend van 07.00 tot 11.00 en vanaf 15.00 tot 19.00 uur."


Con Dao Museum

          Het Con Dao Museum - is een geweldige plek voor diegenen, die wat dieper willen graven in de schokkende gebeurtenissen die plaatsvonden op Con Dao, terwijl het werd geregeerd door de Fransen. Het museum is de plek om het verhaal te vertellen. Dit indrukwekkende museum bevat meer dan 2000 exposities. Het bevat ook veel documenten en artefacten, die een periode van het Vietnamese volk weerspiegelen en de brutale martelingen van het imperialisme en kolonialisme laten zien.
Dit museum ligt dicht bij andere historische bezienswaardigheden in Con Dao, zoals de Phu Hai-gevangenis, de Hang Duong-begraafplaats en het Phu Son-kamp.

Van 1862 tot 1975 was Con Son Island een meedogenloze gevangenis, die eerst door de Fransen en daarna door de Amerikaanse regering werd gebruikt. Gruwelijk beschrijft het de behandelingen en martelingen, die de gevangenen hebben ondergaan. Een bezoek aan het gratis Con Dao Museum is een essentiŽle inleiding voor dit duistere hoofdstuk en het zou je eerste stop moeten zijn voordat je de gevangenissen van het eiland en andere historische bezienswaardigheden gaat verkennen.

Het museum huist in de voormalige gouverneursresidentie van het voormalige koloniale tijdperk in het midden van de stad.
Hoewel het soms een paradijselijk eiland lijkt, was Con Son ooit voor duizenden gevangenen "een hel op aarde" tijdens de Franse en Amerikaanse overheersingen in Vietnam.
Het speciaal gebouwde Con Dao Museum (Bao Tang Con Dao), geopend in 2013, begint een kleine tentoonstelling over de prekoloniale geschiedenis van het eiland en duikt snel in het schrijnende verleden van het eiland. De Engelse vertalingen op borden in het museum kunnen een beetje moeilijk te begrijpen zijn, maar verder is het zeker de moeite waard om hier een uurtje door te brengen. Loop vanaf de ingang met de klok mee.

 

Ongeveer 113 jaar lang was Con Dao dus "een hel op aarde". Tijdens de Franse koloniale tijd werden hier ongeveer 2.000 mensen gevangen gezet. Tijdens Amerikaanse betrokkenheid waren er 4.000 gevangenen in 1960. Verder waren het er al 8.000 van 1967 tot 1969, tot 10.000 van 1970 tot 1972. Toen het volk uiteindelijk werd bevrijd, waren er nog steeds 7.448 in de gevangenis, waarvan 4234 politieke veroordeelden en 3214 burgerlijke en militaire daders.
In de loop der jaren waren de gevangenen veelal politieke dissidenten, communisten en Vietcong, maar ook alle andere burgers, die de regering wilde afzetten en laten verdwijnen: schrijvers, studentenprotesten, boeddhisten, mensen die weigerden de vlag te groeten. Het museum legt de harde arbeid en martelmethoden uit. De zwart-witfoto's zijn huiveringwekkend en niet voor bangeriken.


Naar buiten....

Een belangrijk onderdeel is de informatie over de "tijgerkooien" die u later kunt zien in de Trai Phu Truong-gevangenis. Mensen werden als dieren in deze cellen vastgehouden en je zult ontdekken hoe ze werden ontdekt, samen met enkele foto's van Tom Harkin die in Life Magazine zijn gepubliceerd en die deze misdaad de mensheid opnieuw aan de wereld hebben blootgelegd. Als je tijd hebt, kun je ook een rapport lezen van vijf studenten die vastzaten en overleefden.
Het doel van het museum is de functie van een plek om het historische en culturele erfgoed van Vietnam te herstellen. Tegenover het museum staat pier 914. De naam is afgeleid van het aantal gevangenen dat tijdens de bouw is omgekomen.


In het museum

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |