THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  CON DAO ISLANDS
  -- Con Dao: the Islands
  -- Con Dao: Con Son Town
  -- Con Dao: Airport
  -- Con Dao: Bay Canh
  -- Con Dao: Ben Dam
  -- Con Dao: Dam Trau Beach
  -- Con Dao: Gevangenis
  -- Con Dao: Hotels
  -- Con Dao: Map
  -- Con Dao: Museum
  -- Con Dao: Nui Mot Pag
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hu

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Con Dao Map

"Het eerste ritje op Con Dao met de scooter vandaag zorgde al voor een hele positieve indruk van het eiland met zijn woeste kust, mooie stranden en bergachtige binnenland, en voor een ontmoeting met twee makkaken..
De Con Dao archipel is nog niet ontdekt door het massatoerisme. De eilandengroep is ook lastig te bereiken. Slechts een propellervliegtuig met in totaal 68 passagiers aan boord kan hier landen. Of via een 12 uur durende boottocht aan boord van een vrachtschip. Een paradijsje, een pareltje met een gruwelijke geschiedenis. Maar dat is iets voor de komende dagen. Nu eerst het Chinese Nieuwjaar vieren! Chuc mung nam moi!"


Con Dao Map

          Nog maar weinig toeristen weten Con Dao te vinden. - In Nederland zijn er maar weinig aanbieders en dat maakt Con Dao tot een waar pareltje om een aantal dagen te relaxen.
Verwacht geen avondleven. Een biertje na het avondeten, op een klein krukje samen met de lokale bevolking is wat je kunt verwachten.
Het enige dorp op het eiland, Con Son telt maar 5000 inwoners. De archipel Con Dao telt zestien eilanden waarvan de meeste niet meer zijn dan een aantal rotspunten.

Vandaag de dag is het een tropisch paradijs. Typisch zon plek waar reizigers drie dagen plannen, maar uiteindelijk drie weken blijven. Snorkelen, duiken, wandelen, trektochten of gewoon lekker luieren op het strand zijn alledaagse activiteiten.

Con Dao staat bekend als de mooiste plek om te duiken in Vietnam. Er zijn zon 20 duiklocaties te vinden met prachtige koraalriffen. Ook zijn er genoeg baaien waar je mooi kunt snorkelen. Je vindt hier niet alleen prachtig koraal, maar ook veel vissen en zeeschildpadden. Zet je duikbril op en ontdek de wonderlijke onderwaterwereld rond de eilanden.

Duikliefhebbers zitten ook goed op Con Dao; velen noemen het de beste duiklocatie van Vietnam! Duiken kan het hele jaar rondom Con Dao maar de beste duikperiode is van maart tot september; je hebt dan het beste zicht.
Bij Con Dao spot je karetschildpadden, passeer haaien en roggen in deze rijke wateren. Bamboehaaien zijn een kenmerk bij Phu Quoc, dus zorg ervoor dat je je duikmeester hard werkt voor een waarneming. Zeegrasweiden rond de eilanden zouden ook de ongrijpbare en bijna uitgestorven doejongs (zeekoeien) hebben.
Het grootste gedeelte van alle eilanden van Con Dao behoren tot het Con Dao Nationaal Park. Voor duikers een geweldige plek om het onderwaterleven te ontdekken en voor wandelaars een prachtig gebied voor een trekking.

 


Kaart met duiklocaties

De afgelegen Con Dao-eilanden heeft de grootste populatie zeeschildpadden in Vietnam en herbergt vele beschermde broedplaatsen voor hen. Elk jaar reizen deze zeeschildpadden van de Filippijnen naar Con Dao om te broeden. Zodra de schildpadden aankomen in Con Dao, legt de vrouwelijke schildpad ongeveer 100 eieren per keer. Het nesttijdseizoen van de Con Dao-schildpad loopt van mei tot oktober en piekt van juni tot september. Elk jaar zijn er ongeveer 400 zeeschildpadden.
De meest populaire eilanden om de schildpadden te zien zijn Bay Canh Island, Tre Lon Island, Cau Island en Tai Island. Bay Canh Island, het grote eiland recht tegenover het eiland Con Son, is het populairste eiland. Als je zeeschildpadden wilt zien die eieren leggen in Con Dao, dan moet je je aansluiten bij een Con Dao Turtle Tour, die geregeld wordt door het Con Dao National Park kantoor.

 


Lo Voi Beach

 

 

 


Copyright 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |