THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  CON DAO ISLANDS
  -- Con Dao: the Islands
  -- Con Dao: Con Son Town
  -- Con Dao: Airport
  -- Con Dao: Bay Canh
  -- Con Dao: Ben Dam
  -- Con Dao: Dam Trau Beach
  -- Con Dao: Gevangenis
  -- Con Dao: Hotels
  -- Con Dao: Map
  -- Con Dao: Museum
  -- Con Dao: Nui Mot Pag
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Dam Trau Beach

"Ook al zijn de motoren van het propellervliegtuig luid in de cabine, het overstemt nauwelijks het geluid van mijn zoemende maag. Ik heb honger naar een exotisch avontuur - als een beer die net is ontwaakt uit zijn winterslaap - hongerig naar honing. Achter mij rust een 24-uur durende vlucht van december-grijs en voor ons wacht vijf dagen bij Con Dao. Oh jee , ik kan niet wachten om de warme zonnestralen te voelen en mijn tenen in het hete zand te graven!"


Dam Trau Beach - Vliegtuig gaat landen.

          Dam Trau Beach - ligt aan de rand van het Con Dao National Park en vlakbij de Co Ong luchthaven Co Ong, 4 km van het stadscentrum naar het noordwesten. Het strand is een uitstekend strand met blauw water, zachte golven, rust, goudkleurig zand en frisse lucht. Het strand is omgeven door oude groene pijnbomen, een prominent bamboebos en tropische jungle. Het lijkt een geel lint dat aan een groen tapijt is vastgebonden.
Op het strand van Dam Trau genieten toeristen niet alleen van comfortabele momenten van zonnebaden en zwemmen, maar leren ze ook de cultuur en geschiedenis kennen. Het strand van Dam Trau is daarom een ideale toeristische attractie voor reizigers om te bezoeken.
Goed weer speelt een belangrijke rol om uw reis succesvol te maken. De ideale tijd om het strand van Dam Trau te bezoeken is van maart tot september. In deze periode zijn er niet veel grote golven, dus de zee is kalm en ideaal om te zwemmen.

 Je kunt met de auto of motor naar het strand van Dam Trau gaan. Je hebt geen gids nodig, als je naar het strand gaat. Ga je echter naar het Nationaal Park, dan heb je wel begeleiding nodig.
Aan één kant van het strand is het grote zwarte rotsstrand waar je overheen kunt klimmen om een mooi en klein strand te ontdekken, ongerept en mysterieus.
Het landschap van het strand is zo prachtig, dat wordt omgeven door groen bos. Op zonnige dagen kunnen toeristen het strand bezoeken om te genieten van de momenten van ontspanning met de natuurlijke schoonheid van het eiland, een blauwe zee en goudkleurig zand.

 

Vanwege de prachtige onschuldige, mysterieuze, romantische, wilde en charmante schoonheid vergelijken mensen het strand meestal als een feeënmeisje dat dronken langs de kust loopt.
Naast de ongerepte schoonheid wordt het strand omgeven met primitieve bossen, vogels en kleurrijke koraalriffen.
Trouwens, er zijn vreemd gevormde rotsen aan de zee op het strand van Dam Trau, dus toeristen zullen getuige zijn van twee grote opeengepakte rotsen, die lijken op zeewier, dat stevig in elkaar zijn gewikkeld. Bovendien is de ongebruikelijke vorm van het paar stenen gerelateerd aan een legende van een trieste liefde van een ontrouw paar.


Het strand: Dam Trau

Vanaf Dam Trau Beach kunnen bezoekers via een korte bosweg naar Hot Spring Beach (Suoi Nong Beach) lopen. Het strand behoudt zijn ongerepte schoonheid omdat er maar weinig mensen hiervan weten. Het ziet eruit als een kleurrijk plaatje van de tropische zee met zeldzaam mangrove-ecosysteem en wit zand.
Kamperen op Dam Trau Beach is een geweldige ervaring, omdat het strand prachtig en schoon is. Je kunt ook goed snorkelen op 700 m van de kust. Het is de beste plek op het eiland Con Dao om de zon te zien ondergaan in de oceaan.
Er is veel schaduw van de bomen en er zijn een paar restaurants, die maaltijden, drankjes en vers kokos sap aanbieden. Je zult waarschijnlijk ook kippen tegenkomen die zich bijzonder aangetrokken voelen tot elk soort voedsel, dus het is het beste om uw snacks niet onbeheerd achter te laten. Het is raadzaam om de bar aan de rechterkant te proberen, omdat deze smaakvol is opgezet met ligstoelen, banken en strandstoelen. Het heeft ook een overvloed aan vers fruit voor koud bier en shakes.


De landing is ingezet.

Een bijzonder moment is wanneer het vliegtuig aankomt - we hadden nog nooit een vliegtuig zo dicht bij de grond gezien!
Als je links van het strand loopt - of zwemt - vind je een andere baai waar maar heel weinig mensen komen. Het is erg rustig en nog mooier dan het strand, dus je kunt beter water meenemen en een paar snacks inpakken en je hele dag hier doorbrengen. Het belangrijkste hoogtepunt ligt echter onder de oppervlakte - snorkelen is gewoon geweldig, met allerlei soorten koralen en kleurrijke vissen die zich verstoppen.
 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |