THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  CON DAO ISLANDS
  -- Con Dao: the Islands
  -- Con Dao: Con Son Town
  -- Con Dao: Airport
  -- Con Dao: Bay Canh
  -- Con Dao: Ben Dam
  -- Con Dao: Dam Trau Beach
  -- Con Dao: Gevangenis
  -- Con Dao: Hotels
  -- Con Dao: Map
  -- Con Dao: Museum
  -- Con Dao: Nui Mot Pag
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Ben Dam Haven

"‘De weg van de haven van Ben Dam naar het centrum van de stad Con Dao is erg mooi. Shark Point, Nhát beach ligt aan deze zonnige weg. De lange zandstranden, waar soms wat kiezelstenen opduiken onder het helderblauwe water, zijn de plekken om te bezoeken voor veel bezoekers. De weg van het stadscentrum naar de luchthaven is ook de manier waarop bezoekers graag stoppen voor prachtige foto's. De ene kant is de berg, de andere is de zee, de zijkanten van de weg is vol van rode confetti of feniks paarse kleuren: een uiterst poëtisch beeld dat maar heel weinig mensen missen.
Het gevoel om alleen te rijden op een verlaten weg is erg interessant, er is geen angstgevoel, hoewel hier ooit de hel op aarde was. Integendeel, ik voel me zo dierbaar en koester deze momenten."


Ben Dam Haven

          De Haven van Ben Dam - ligt volledig in de Ben Dam Bay en is aan vier kanten omgeven door bergen. Het is op deze manier afgeschermd voor veel wind. Het is een vrij diepe baai, met een diepte tot ongeveer 12 meter. Daarom is de Ben Dam-haven de belangrijkste haven van Con Dao geworden met de rol als toegangspoort voor de rest van de Con Dao Eilanden.
Direct na de ingebruikname speelt de haven van Ben Dam een zeer belangrijke rol in het dagelijkse leven van de mensen op Con Dao. Dit wordt beschouwd als de ankerplaats, de "thuishaven" van veel vissersboten en toeristenboten, wanneer de toeristen het eiland komen bezoeken. De haven is niet alleen belangrijk voor het eiland voor zijn goeder, maar ook de dagelijkse vis en toeristen komen hier aan lan. Howel zij nog wel eventjes onderweg zijn naar hun hotel of homestay.

Meestal stoppen alle boten in deze baai en liggen ze rustig voor anker in de baai van Ben Dam. De bedrijvige haven ligt er netjes bij en is omgeven door uitgestrekte, groene bergen met bomen en struiken. Het is een afgelegen baai en daarom is het een ideale plek geworden om schepen af te meren, die zodoende beschermd worden.
Het is een lange verzamelplaats voor vissersboten, die na elke na elke reis terug keren. Hier worden dan ook de visvangsten verhandeld en keren de koper welvoldaan terug naar de hoofdplaats.
Reeds in de vroege ochtend is er veel lawaai en hoor je het geluid van vissers, die die hun vis aanbieden. Elke doos met vis is schoon gemaakt, ze zien er vers uit met hun zilveren schubben. De handel in vis is zeer levendig in de haven.

 

De haven van Ben Dam ligt op ongeveer 15 km van de stad Con Son, in de baai van Ben Dam, omgeven door heuvels en bergen, waardoor een lyrische schoonheid ontstaat.
Doordat de baai rustig is en ver van Con Son afligt, kunnen bezoekers uiterst aantrekkelijke activiteiten beleven, zoals zwemmen, kajakken met een prachtige omgeving met een prachtige landschap.
 


De boot met toeristen

Bezoekers kunne zich ook prima ontspannen in de beschutte baai. Je kunt hier uiterst aantrekkelijke toeristische activiteiten ondernemen, zoals zwemmen, kajakken en het prachtige landschap in de baai verkennen.

 


De Pier.


Zoek Ben Dam op!

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |