THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  CON DAO ISLANDS
  -- Con Dao: the Islands
  -- Con Dao: Con Son Town
  -- Con Dao: Airport
  -- Con Dao: Bay Canh
  -- Con Dao: Ben Dam
  -- Con Dao: Dam Trau Beach
  -- Con Dao: Gevangenis
  -- Con Dao: Hotels
  -- Con Dao: Map
  -- Con Dao: Museum
  -- Con Dao: Nui Mot Pag
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Bay Canh

"‘Het steile betonnen pad omhoog naar de vuurtoren van Bay Canh liep langs de kliffen. Ik stopte om me te vergapen aan het uitzicht op de zee en het naburige Hon Cau (eiland). Wat een ontzettend mooie maar eenzame oceanische buitenpost moet dit zijn geweest voor de Franse vuurtorenwachters. Aan de bovenkant omsluit een lage stenen muur een tuin en de vuurtorens met zijn bakentoren, zo stevig als meer dan een eeuw geleden. Dikke muren ondersteunden de enorme gewelfde ingang en lange ramen die uitkwamen op een lange, brede gang."


Con Bay Canh Strand

          Bay Canh Island - ligt in het oosten van het eiland Con Son, de Con Dao-archipel, met een totale oppervlakte van meer dan 680 ha . Het staat bekend als de 2e grootste van 16 eilanden van Con Dao . Het systeem van uitgestrekte ongerepte bossen dat bijna het hele eiland bedekt, maakt het een groen onderdeel in de uitgestrekte lucht van de archipel.
In tegenstelling tot de andere eilanden, is Bay Canh verdeeld in de 2 delen die in het midden verbonden zijn door een zandbank genaamd Cat Lon Beach. Moeder Natuur heeft het eiland een rijke natuur verleend met veel verschillende soorten, zoals koraalriffen, slakken, zeewier, vissen en zeekomkommers, etc. Er zijn maar liefst 882 plantensoorten en bijna 150 diersoorten.

Als je het eiland bezoekt, krijg je de kans om verschillende soorten omgevingen te ontdekken, van zeeleven tot verschillende soorten flora en fauna in de tropische bossen.
Het eiland heeft een hoge biologische diversiteit die strikt bewaard is gebleven. Vooral de rijke koraalriffen en de vele kleurrijke vissoorten, tweekleppige schelpdieren, enz. zullen je zeker verrassen en je duiken nog aangenamer maken. Bovendien is het ecosysteem van zijn mangrovebos ook het ontdekken waard. Het is zo onderscheidend dat je bij eb gemakkelijk in het magrovebos kunt lopen.

 


Gezicht vanaf de vuurtoren

Je hebt tal van interessante activiteiten om te doen, zodat je geen saaie momenten op Bay Canh Island hebt.
Het prachtige strand van Cat Lon heeft charmant wit zand dat zich uitstrekt en helderblauw water, waardoor gunstige omstandigheden worden gecreëerd om te zwemmen en snorkelen. In de zomer is er nergens beter dan zwemmen in dit koele, verfrissende water.
Het eiland herbergt een grote verscheidenheid aan zeeleven waardoor snorkelen een mooiere reis wordt. Je ontdekt kleurrijke koraalriffen en scholen vissen in verschillende soorten en maten. De levendige onderwaterwereld zal duidelijk voor je ogen verschijnen en een onvergetelijke ervaring creëren.


Veel plezier om af te koelen

Vooral het zeeleven op het eiland is rijk aan vele soorten koralen, waarvan sommige in het Rode Boek van Vietnam staan. Je kunt ook zeedieren vinden zoals groene schildpadden, doejongs (zeekoeien), dolfijnen, holothuriërs en Chaetodons, enz.
Bovendien herbergt Bay Canh ook het grootste aantal zeeschildpadden in Con Dao islands. Je krijgt de kans om schildpadden eieren op de kust te zien leggen. In het broedseizoen zijn er tot 30 moederschildpadden. Dit interessante punt trekt veel lokale en buitenlandse bezoekers naar het eiland, vooral diegenen die nieuwsgierig zijn en meer willen weten over het kweekproces van schildpadden. Als je genoeg tijd hebt, kun je de babyschildpadden in zee loslaten.

Voor degenen die op zoek zijn naar iets actiefs, kunt u overwegen om een berg te beklimmen op het eiland Bay Canh. Als het op een na grootste eiland in de Con Dao-archipel, biedt het geweldige routes voor reizigers. Op weg naar de top van de berg krijgt u de kans om van verre de schoonheid van de immense zee te aanschouwen en veel verschillende planten van het primitieve bos te ontdekken. Als u het pad volgt, ziet u de vuurtoren in het noordoosten van de berg. Gebouwd door de Fransen in 1884, hielp het de boot in dit gebied te begeleiden.
 

 


Bay Canh vanuit het vliegtuig

Uit een reisverslag:

"Ik loop over het steile betonnen pad van Bay Canh omhoog langs de kliffen. Ik stopte om me te vergapen aan het uitzicht op de zee en het naburige Hon Cau (eiland). Wat een ontzettend mooie maar eenzame oceanische buitenpost moet dit zijn geweest voor de Franse vuurtorenwachters. Aan de bovenkant omsluit een lage stenen muur een tuin en de vuurtorens met zijn bakentoren, zo stevig als meer dan een eeuw geleden. Dikke muren ondersteunden de enorme gewelfde ingang en lange ramen die uitkwamen op een lange, brede portiek rondom. Binnen leidde een ruime gang geflankeerd door kamers aan beide zijden naar de wenteltrap en omhoog naar de bakentoren. Ik beklom de duizelige trap en net onder de bakenkamer bekeek ik de Franse technische inscripties en handelsmerken van 1887 in reliëf op de rotatiemachine die nu een modern baken wordt."

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |