THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  CON DAO ISLANDS
  -- Con Dao: the Islands
  -- Con Dao: Con Son Town
  -- Con Dao: Airport
  -- Con Dao: Bay Canh
  -- Con Dao: Ben Dam
  -- Con Dao: Dam Trau Beach
  -- Con Dao: Gevangenis
  -- Con Dao: Hotels
  -- Con Dao: Map
  -- Con Dao: Museum
  -- Con Dao: Nui Mot Pag
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Con Dao Airport

"‘Ga snel zitten,’ zegt de stewardess van Vietnam Air Service Corporation, een volle dochter van Vietnam Airlines, tegen me. ‘We gaan weg.’
Het is ruim een kwartier voor de officiële vertrektijd. Er is geen tijd te verliezen, want als iedereen er is, kan het vliegtuig weg. Toch? Veertig minuten later zit de vlucht van 250 kilometer van Ho Chi Minh Stad naar Con Son Eiland erop."


De luchthaven op Con Dao

          De Con Dao Eilanden - is een archipel die bestaat uit 16 kleine eilanden, het grootste Con Dao-eiland, 117 km ten zuidoosten van het vasteland van Vietnam.

In 1862 veranderden de Franse kolonialisten het eiland in een gevangenis en van 1968 tot 1975 gebruikten de Amerikanen de gevangenis om Vietnamese revolutionaire soldaten gevangen te zetten. Het eiland is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een historisch museum, dat veel Vietnamese en buitenlandse bezoekers trekt.
De luchthaven Con Dao (of luchthaven Con Son) heeft een belangrijke economische, politieke en geografische functie, omdat het een toegangspoort is van Con Dao naar het vasteland. Con Dao Airport ligt in het noordoosten van het hoofdeiland Con Son, ongeveer 14 km van het centrum van Con Dao Town, midden in de vallei. Con Dao Airport is één van de mooiste luchthavens van Vietnam. Afhankelijk van uw ticket staat VASCO / Vietnam Airlines 20 kg gratis bagage toe. Als u een hotel heeft geboekt, regelen zij de luchthaventransfer voor u.

Als u niet bij een hotel heeft geboekt en uw luchthaventransfer heeft geregeld, is het gemakkelijk om naar de stad te gaan. Er zijn een aantal busjes beschikbaar voor alle vluchten vanaf de luchthaven en alle hotelbussen nemen je graag mee. Ze brengen je zelfs naar je hotel als je er eentje geboekt hebt. Geen van de chauffeurs spreekt Engels, dit is tenslotte Vietnam, als je een beoogde bestemming hebt, schrijf het dan op en laat het aan de chauffeur zien. Afhankelijk van de aankomsttijd zijn er ook taxi's beschikbaar. Ze zijn over het algemeen duurder dan de busjes en bussen, en momenteel zijn er geen Engels sprekende chauffeurs. Schrijf uw bestemming op papier, voordat je naar een taxi gaat.

 

Ho Chi Minh-stad - Con Dao-route wordt uitgevoerd met een gemiddelde frequentie van 4 tot 6 vluchten per dag. Het is ook een internationale luchthaven, want er landen vliegtuigen van Singapore Airlines, Silkair, Malaysia Airlines, Vietnam Airlines (VASCO) en Jetstar Pacific Airlines.


Aanvliegen

Vluchten in Vietnam naar Con Dao worden uitgevoerd door VASCO (Vietnam Airlines). Tickets kunnen worden geboekt bij de kantoren van Vietnam Airlines of via de meeste touroperators in Saigon (HCMC). Het is misschien beter om te boeken via een officieel Vietnam Airlines-kantoor of via hun officiële website om complicaties of oplichting te voorkomen.
Als u problemen ondervindt bij het verkrijgen van tickets, geef dan niet op. Desondanks zult u vaak ALLEEN kaartjes vinden, die ALLEEN verkrijgbaar zijn bij lokale reisbureaus in Vietnam. De website van Vasco zal zeggen, dat de vluchten maanden van tevoren zijn volgeboekt. Dit is echter zwendel. Zij verwijzen u naar reisagenten, die de commissies verdelen met de boekingsagenten van Vasco.


Uitstappen

Alternatief:
Er vaart een nachtveerboot vanuit de haven van Vung Tau. De boot is opgedeeld in grote hutten, elk gevuld met een groot aantal kooien. Er is geen bagageopslag, dus houd uw waardevolle spullen in de gaten. Er is een kleine noodle-kraam op het dek die ook drankjes en sigaretten verkoopt. De boot vanuit Vung Tau vertrekt alleen op bepaalde dagen. Tickets kunnen tot een uur van tevoren bij de terminal worden gekocht. De tocht kan zwaar zijn en de boot is redelijk klein. In de haven van Ben Dam, op het hoofdeiland Con Son begroeten minibusjes de passagiers voor de rit naar de stad. Ze zetten je af bij je hotel.

 


De boot naar Con Dao

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |