THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 

  Home

  De Vietnamezen

  Ambassade/ Consulaat NL

  Ambassade/ Consulaat BE

  Vaccinaties

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Grensovergangen

  Afstandtabel

  Bussen in Vietnam

  Treinen in Vietnam

  Kaart van Vietnam

  Festivals
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken Noord Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 

Con Dao Eilanden

"‘Ga snel zitten,’ zegt de stewardess van Vietnam Air Service Corporation, een volle dochter van Vietnam Airlines, tegen me. ‘We gaan weg.’
Het is ruim een kwartier voor de officiële vertrektijd. Er is geen tijd te verliezen, want als iedereen er is, kan het vliegtuig weg. Toch? Veertig minuten later zit de vlucht van 250 kilometer van Ho Chi Minh Stad naar Con Son Eiland erop.
Door een gat in de muur van de aankomsthal staar ik vijf minuten later naar twee Vietnamezen die de koffers op de lopende band smijten. Naast me staan twee Amerikanen die in Hongkong wonen.
‘We gaan weg, want ons resort regelt alles.’
‘Hoe dat zo?’ vraag ik.
‘We slapen in Six Senses Resort. Dat is een exclusief vakantieoord hier. Wereldklasse. Echt. Waar slaap jij?’
‘Geen idee. Ik heb niks geboekt, maar is dat Six Senses wat voor mij?’"


Con Son

          De Con Dao Eilanden - zijn een groep van 16 eilanden, waarvan de grootste Con Son is. De eilanden zijn ongeveer 15.000 jaar geleden van het vasteland afgescheiden en dit leidde er toe, dat veel dieren zich anders ontwikkeld hebben dan op het vasteland. De hele archipel valt onder het toezicht van het Con Dao National Park. De eilanden bevinden zich zo’n 185 kilometer van Vung Tau in de Zuid Chinese Zee.

Op de eilanden vind je prachtige stranden en verborgen lagunes. Maar voor de zeer weinige toeristen, die hier komen, is Con Dao een paradijs buiten de gebaande paden. Voorlopig tenminste, want op het grootste eiland (Con Son) bevindt zich een vliegveld, waar VASCO (Vietnam Airlines) regelmatig landt. Er zijn in Ho Chi Minh City reisbureaus, waar je een trip naar Con Dao kunt boeken. Je kunt beter bij een officieel Vietnam Airlines kantoor boeken via hun officiële website om complicaties of oplichting te voorkomen.
Er is ook een ferry, die van Vung Tau vertrekt. Deze vertrekt 's morgens om 5 uur en doet er 12 uur over. Laat je goed informeren, want de ferry vertrekt niet in het centrum.

Aangekomen in de hoofdstad van Con Son ademt de stad  een sfeer van rust en welvaart. De belangrijkste boulevard is een genot om te wandelen met villa's ui het Franse tijdperk, sommige vervallen, anderen omgebouwd tot hotels. In de omgeving van de boulevard is de lokale markt, waar het tussen 07.00 - 09.00 het drukst is. Het is een must om tegen middernacht te stoppen bij de tombe van de nationale heldin Vo Thi Sau. Je ziet waarschijnlijk tientallen mensen, die bidden, wierook branden en offeren.
De deftige verschijning en het karakter van de stad wordt aanzienlijk getemperd door de aanwezigheid van verschillende gevangenissen, begraafplaatsen en herinneringen aan de historische rol van de eilanden als strafkolonie.

 

In 1703 werd Con Dao als buitenpost van de Britse Oost-Indische Compagnie gesticht. Tijdens de Franse kolonisatie werd het eiland echter een strafkolonie van de Fransen. Het eiland stond toen bekend als Devil’s Island. Duizenden gevangenen kwijnden hier weg. Gevangen werden onder erbarmelijke omstandigheden in kuilen in de grond vast gehouden. Tijdens de Amerikaanse oorlog werden hier de Vietcong soldaten vastgehouden. Je kunt de gevangenis nog bezoeken en er is een klein museum. Tegenwoordig leven cipiers en ex-gedetineerden in vrede samen op Con Dao.
Con Dao is een mooie tegenhanger voor de drukke steden op het vasteland.


>Hon Ba Island

De Con Dao eilanden zijn een kunstwerk van moeder natuur. Het is een plek, waar reizigers drie dagen van hun reis willen verblijven, maar uiteindelijk drie weken doorbrengen. Snorkelen, duiken, wandelen, trektochten of gewoon lekker luieren op het strand zijn alledaagse activiteiten op de eilanden. Het grootste gedeelte van de eilanden is bedekt met jungle, die vol zit met de bijbehorende flora en fauna. Zo is er de zwarte eekhoorn en krab etende makaken. Maar het beroemdste dier is de dugong of zeekoe. Met een geschatte populatie van 8-10 wordt deze zelden gezien.
Er is een belangrijke fokprogramma voor schildpadden op Bay Canh eiland in de buurt van Con Son eiland. Een tochtje naar dit eiland kan geboekt worden bij het Nationaal Park Office in Con Son. Waarschijnlijk zul je zeeschildpadden eieren zien leggen. Het seizoen hiervoor is van juni tot begin september. Oplichters willen je graag een kaartje verkopen buiten het seizoen. Doe dit niet, want de reis is niet goedkoop.
Wandelingen door de jungle kunnen geboekt worden via het Nationaal Park Office. Sommige wandelingen vereisen een gids. Een deel van de paden is gemarkeerd, dus een locale gids is zeer bruikbaar. Het merendeel van de gidsen spreken alleen Vietnamees. Wil je zelf wandelen? Dat is ook goed te doen. Er is goede informatie beschikbaar om zelf te wandelen. Er zijn gratis kaarten te verkrijgen bij "Dive! Dive! Dive!" en "Senses Diving".

De eilanden hebben een zeer mooie stranden. Con Dao heeft de beste zwem-, duik- en snorkelmogelijkheden in Vietnam. Het koraal is relatief ongerept en zeer indrukwekkend. Het zeeleven bestaat uit zeeschildpadden, roggen, reuze barracuda's, inktvissen, cobia's, zeekoeien en een hele reeks andere tropische rifvissen. Er zijn zestien eilanden om uit te kiezen. Helderheid van het water varieert van 10 meter tot 20 meter, maar in de winter met de heersende winden kan het zicht minder zijn.
 

 

  • An Hai Beach is het meest schilderachtige van de twee stranden, die dicht bij de stad liggen. Het ligt ten zuiden (rechts) van de aanlegsteiger. Ht heeft lange stukken van wit zand met zachte branding. Verschillende hotels liggen direct aan de noordkant van het strand. Het lange strand strekt naar het zuiden, dus je vindt er wel privacy.

  • Lo Voi Beach is het andere strand bij de stad. Het ligt noordelijk en er zijn geen hotels aan het strand.

  • Dat Doc Beach is waar "Six Senses" is, ten noordwesten van de stad bij de luchthaven. Omdat het pad links van "Six Senses" begint, lijkt het of het een privéstand is, maar dat is het niet. Het strand is heel mooi, met wit zand met omliggende bergen. In feite bederft Six Senses het landschap. In de Six Senses kunt je terechtvoor een drankje / hapje en hun ligstoelen en / of toiletten te gebruiken.

  • Ong Dung Beach ligt in het noorden van de stad. Om hier te komen, moet je entree betalen bij het Nationaal Park Office. Wees voorzichtig je spullen onbeheerd achter te laten van je spullen onbeheerd achter, omdat ze gestolen kunnen worden door apen.

  • Dam Trau Beach ligt aan de westkant van de luchthaven. Het toegangspad is aan de zuidkant van de belangrijkste ingang van de luchthaven.

 


Lo Voi Beach

 

 


Copyright © 2014 - 2019 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |