THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HO CHI MINH CITY/ SAIGON
  -- Ho Chi Minh City (HCMC)
  -- HCMC: Highlights
  -- HCMC: Backpack Street
  -- HCMC: B.Thanh Markt
  -- HCMC: Binh Tay Markt
  -- HCMC: Bitexco Tower
  -- HCMC: Bus Stations
  -- HCMC: Chinatown
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: Drijvnd Tempel
  -- HCMC: Ferry - Vung Tau
  -- HCMC: Fito Museum
  -- HCMC: G. Lam Pagode
  -- HCMC: Goodnight Saigon
  -- HCMC: Hotels
  -- HCMC: Jade Pagode
  -- HCMC: Map
  -- HCMC: Notre Dame
  -- HCMC: Park 23 sept.
  -- HCMC: Pretpark
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: War Museum
  -- HCMC: Xa Loi Pagode
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

 


 

CHOLON
(Chinatown in HCMC/ Saigon)

"Vooral de chinese markt is hier te bezoeken. Het is er ongelooflijk druk. Ontelbare scooters zoeven in alle richtingen voorbij. In de chinese markt zelf weet je niet waar eerst kijken. Onbeschrijfelijk, indrukwekkend... zorg dat je niet verloren loopt in de wirwar van gangetjes en als je niet tegen drukte kan, is dit af te raden. Wat een warboel, wat een overrompeling, zowel voor de ogen, de oren, de neus... Maar ik ben blij dat ik het heb meegemaakt! "


Chinatown - smalle huisjes

          Chợ Lớn - oftewel Cholon is de grootste wijk van Ho Chi Ming City. Dit is de grootste Chinatown, die je in Vietnam kunt vinden. "Cho" betekent "markt" en "Lon" betekent "groot". Het middelpunt van de wijk is dan ook de grote Ben Thanh Market. Chinatown ligt ten westen van de rivier.

In 1778 vluchtten de Hoa uit Bien Hoa naar dit gebied, omdat ze tegen de Tay Son waren en de Nguyen-heren steunden. In 1782 werden ze door Tay Son echter achtervolgd en verslagen en hebben al hun huizen weer moeten herbouwen. Ze bouwden hoge dijken tegen de vloed van de rivier en noemden hun nieuwe thuis "Tai-Ngon", wat dijk betekent in Kantonees.
Cholon strekt zich tegenwoordig uit over district 5 en 6.


Chinatown 's avonds

 

Chinezen zijn ondernemende mensen en dus startte men hier met veel verschillende activiteiten, zoals het openen eettentje waar traditionele gerechten, de verkoop van kleding en huishoudelijke artikelen. Niet alleen toeristen kunnen genieten van de heerlijke gerechten, zoals noodle, rijst en wontons, zij kunnen ook genieten van de kleurrijke decoraties, verschillende soorten huizen en het bruisende leven in deze wijk.

Een opvallend kenmerk van deze wijk zijn de shophouses, die gebouwd werden in het begin van de 18e eeuw. Een typisch winkelpand is slechts 3-4m in de breedte, maar 4-5 keer meer in de lengte, met een open ruimte. Handelsactiviteiten vinden vaak plaats in het voorste deel van het huis, terwijl de dagelijkse activiteiten achterin plaatsvinden.

Er zijn straten, die zich richten op de verkoop van speciale kleding en Koninklijke kostuums, zoals Luong Nhu Hoc Street. Juwelen vind je Ham Tu - An Binh Street, rijst in Tran Chanh Chieu Street, enz. Vooral op Hai Thuong Lan Ong Street zijn er veel winkels, die Chinese medicijnen verkopen. Hier krijg je de kans om te zien, hoe de traditionele geneeskunde wordt gemaakt en gebruikt.

 


Nog even opruimen

Tijdens de Amerikaanse oorlog in Vietnam was Cholon een bloeiende zwarte markt voor Amerikaanse soldaten, die in Amerikaanse legerspulletjes handelden.
Het gebied van vandaag is een populaire plaats voor degenen, die de toeristische route volgen. Het trekt ook veel Taiwanese en Chinese bezoekers. Cholon is een interessante plek om de klassieke Chinese architectuur te bewonderen, die doet denken aan vroegere tijden met tal van Chinese restaurants. In de Binh Tay Market in het centrum is druk en rommelig met kleine gangpaden, waar ze allerlei goederen verkopen.
Deze markt stelt soms toeristen teleur in vergelijking met andere markten in Ho Chi Minh. De producten zijn niet zo gevarieerd, maar de belangrijkste reden om Cholon te bezoeken, is niet het winkelen, maar om te genieten van de authentieke Chinese sfeer, die hier al honderden jaren bestaat.
Cholon is een prachtige plek om de avond door te brengen.

"Cholon's architectuur is een prachtige mix van Chinese stijl en Franse stijl. Je hebt veel pagodes rond en Binh Tay markt is gewoon geweldig (open in de vroege ochtend en dicht bij 05.00). Cholon is net een open markt, waar je groothandels hebt en grote hoeveelheden goederen van vele soorten kunt kopen. Er zijn niet veel toeristen... "

 

Alle hotels in Ho Chi Minh City met prijzen per kamer

 


Millennium Boutique Hotel 

Een kwaliteitsaccommodatie voor wie geïnteresseerd is in restaurants, winkelen, nachtleven: het Millennium Boutique Hotel in Ho Chi Minh Stad is een prima adres voor zowel zakelijke reizigers als toeristen. Het hotel ligt niet zo ver van het stadscentrum: de afstand is ongeveer 0.3 km en het duurt normaal ongeveer 25 minuten om het vliegveld te bereiken. Dankzij de praktische locatie liggen alle belangrijke trekpleisters in de buurt van het hotel.
Het Millennium Boutique Hotel biedt gasten superieure dienstverlening plus een breed scala aan voorzieningen en is toegewijd om uw verblijf zo comfortabel als mogelijk te maken. Voor het comfort en gemak van de gasten biedt het hotel gratis wi-fi in alle kamers, 24-uur beveiliging, dagelijkse schoonmaak, fotokopiëren, printer.
Hotelkamers zijn zorgvuldig ingericht om het hoogste niveau van comfort te bereiken, met thee, kledingkast, handdoeken, slippers, oploskoffie in iedere kamer. De complete lijst met recreatiemogelijkheden is beschikbaar in het hotel, inclusief zwembad (buiten). Het Millennium Boutique Hotel is een ideale verblijfsplaats voor reizigers die charme, comfort en gemak zoeken in Ho Chi Minh Stad.

Informatie en meer foto's: Millennium Boutique Hotel |klik nu|

 


 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |