THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  CHAU DOC
  -- Chau Doc
  -- Chau Doc Hotels
  -- Chau Doc Map
  -- Ba Chua Xu tempel
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Huť

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Chau Doc Map

"Na een stevig ontbijt van het Bassac Restaurant, gaan we aan boord van de overdekte boot van het hotel om de drijvende markt van Chau Doc van dichterbij te bekijken. Al snel trekken we aan om in de vroege ochtenduren ongeveer 30 boten te zien samenkomen. In een regio met een enorm netwerk van waterwegen, groot en klein, is een markt op het water gewoon logisch.
De scheepjes komen uit de hele Mekong-delta, beladen met een verscheidenheid aan groenten en fruit, en tonen gemakkelijk monsters op lange palen die iedereen kan zien. Met zoveel activiteit is het de perfecte plek om onze fotografische vaardigheden te oefenen, en we merken dat alle boten "ogen" hebben, een onderscheidend kenmerk van Vietnamese schepen, waarvan wordt aangenomen dat ze boze geesten of monsters afweren en de boten ook wegleiden van gevaar en veilig thuis.
We vinden het rivierleven fascinerend in dit deel van de wereld, waar het leven van mensen zo is afgestemd op de eb en vloed van het water. Zelfs de huizen zijn gebouwd op palen om de seizoensgebonden opkomst en ondergang van de rivier te weerstaan".


Plattegrond met straten van Chau Doc

          Chau Doc (in het centrum van de Mekong Delta) -is een kleine grensstad aan de rivier - op zich al een bezoek waard - is de belangrijkste tussenstop voor reizigers die van en naar Cambodja reizen. Chau Doc is een bruisend handels- en riviertransport, maar ook een luie rivieroever en een terugkeer naar een andere tijd. Je ziet nog steeds oude Ho Chi Minh-surreys, genaamd "xe loi", een tweewielige kar aan de achterkant van een gewone fiets, in plaats van de standaard cyclo. En hoewel de meeste boten langstaartmotoren hebben, roeien veel vissers en kleine handelaars nog steeds hun eigen boten in de staande, voorwaarts drijvende stijl.

Een grote drijvende markt en nabijgelegen etnische Cham-dorpen zijn populaire excursies in de vroege ochtend (meestal onderdeel van een groter Mekong Delta-pakket), evenals de kleine bedevaartsberg, die Sam Mountain heet, die net buiten de stad ligt. Er zijn een paar goede hotelopties (het beste is de Victoria) en u kunt dineren in openluchtrestaurants in de buurt van de markt, terwijl u geniet van het drukke komen en gaan.
Het hotel ligt aan de oevers van de Bassac-rivier. Het Victoria Hotel in Chau Doc combineert modern comfort met de stijl en charme van het koloniale Franse tijdperk. Elke kamer biedt een traditionele Vietnamese stijl met moderne voorzieningen en veel van de 92 kamers hebben uitzicht op de rivier en de beroemde drijvende viskwekerijdorpen, drijvende markten en Cham-dorpen.

 


De regio in Zuid Vietnam

 

Een wandeling langs de rivier is de moeite waard. Je zult veel jonge mensen tegenkomen die gretig (maar een beetje verlegen) zijn om je in gesprek te brengen. Het kan zeer lonend zijn na een ochtend onderhandelen op de kleurrijke markten. De regio van Chau Doc is waar sommige moslim Cham zich in de 18e eeuw vestigden nadat ze door de Viet in verschillende eeuwen van oorlog uit Midden- en Zuid-Vietnam waren verdreven (andere Cham-clans vestigden zich in Cambodja -Kompong Cham betekent "Cham Landing" - MaleisiŽ, en het Chinese eiland Hai Nan). Daarom vindt men moskeeŽn in de regio, waaronder de Ehsan op het eiland Con Tien en die van Jamiul Azhar.
Ongeveer 7 km ten zuidwesten van Chau Doc ligt de berg Sam, een heilige heuvel (230 m - de enige heuvel in de regio) vol met tempels en pagodes, zowel aan de voet van de heuvel als erop; het uitzicht vanaf de top ( na 1 uur klimmen) is fantastisch.


Sam Mountain
 

 

Het vogelreservaat "Tra Su" ligt op ongeveer 23 km van Chau Doc en bestaat uit een beschermd bos met cajuputbomen en moeras, waar een grote verscheidenheid aan vogels leeft, waaronder ooievaars, reigers, aalscholvers, pauwen en waterkranen. Een boottocht door het vogelreservaat en een wandeling naar een uitkijktoren duurt een paar uur en kost ongeveer 7 Euro per persoon. Zelfs als je geen vogelliefhebber bent, zul je waarschijnlijk genieten van dit waterrijke wonderland met zijn enorme waterlelies en met mos bedekte bomen.

 Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |