THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

CHAM EILANDEN

"Met de lokale boot zijn we naar het eiland gevaren, tussen de kippen en eenden. Op de boot zaten een hoop studenten die een weekendje naar huis gingen, maar geen toeristen.
Eenmaal in de haven van Cham Island zijn we opgehaald door de man des huizes met zijn nichtje. Hij sprak geen Engels, maar zij wel. We stapten in een klein lokaal bootje naar het vissersdorpje".


Cham Eiland

          De Cham eilanden - (ook wel genoemd: Cu Lao Cham) is een groep rotsachtige eilanden op 15 kilometer van de kust bij Hoi An. Ze bestaan uit één groot en enkele kleine eilandjes en samen vormen ze een beschermd natuurgebied. De Cham eilanden zijn een prachtig doel om een dagje door te brengen. Vanuit Hoi An worden er excursies naar eilanden verzorgd, die in een azuurblauwe zee liggen.
Eenmaal was het eiland onder streng, militair toezicht en was het verboden gebied. Nu zijn er dagtochten, of kun je duiken of snorkelen bij de koraalriffen. Zelfs overnachten behoort nu tot de mogelijkheid.


Cham Eiland

Het is zelfs zo, dat de sereniteit van de eilanden in gevaar wordt gebracht. Vooral in het weekend en Vietnamese schoolvakanties worden de eilanden overspoeld met scheepsladingen toeristen van het vasteland. Dus plan uw bezoek zorgvuldig. Uw bezoek moet u plannen tussen maart en september, want op andere momenten is de oceaan meestal te ruw.
Er zijn ook plannen om de eilanden verder te ontwikkelen, zoals men bij Phu Quoc heeft gedaan.
Alleen de belangrijkste eiland, Hon Lao, is bewoond. De andere zeven Chams zijn rotsachtige, beboste vlekjes. De rijke onderwaterwereld beschikt over 135 soorten zachte en harde soorten koralen en een gevarieerd onderwaterleven. De eilanden zijn officieel beschermd zijn als marine park. Vissen en het verzamelen van vogelnesten ( voorsoep) zijn de twee belangrijkste bronnen van inkomsten.

 

Bai Lang, de kleine haven Hon Lao, is het belangrijkste dorp, afgezien van twee afgelegen gehuchten. Het is een ontspannen plek met slaperige lanen. Het bood jarenlang de zeelieden bescherming tegen de ruwe wateren van de Zuid-Chinese Zee. Bai Huong, een vissersdorp op 5 km ten zuidoosten van Bai Lang, is een idyllisch, maar een afgelegen plek. Hier is een uitstekende initiatief genomen voor een homestay. Als je op de eilanden wilt verblijven, is dit misschien een leuke locatie.


Bai Lang

 

Als je wilt fietsen is het mogelijk om met de fiets de veerboot te nemen. Je kunt dan fietsend genieten van de theeplantages, die op terrassen liggen, of andere gebieden van Hon Lao verkennen.
De enige, echte bijzonderheid in Bai Lang is een bescheiden tempel, die gewijd is aan de walvissen (en walvishaaien). Vroeger zwommen deze dieren volop rond de Cham eilanden. De bevolking aanbaden de walvissen, als goden uit de oceaan, die hen bescherming boden tegen de zee. Wanneer er een karkas aanspoelde, maakten ze de botten schoon en voerden een uitgebreide ceremonie uit in de tempel, alvorens de beenderen te begraven. Helaas, worden walvissen tegenwoordig nog maar zeer zelden gezien rond de Cham eilanden. De bevolking vraagt hier de zegen voor de zeelieden.
Deze Hai Trang Pagoda werd gebouwd in 1758. Daar binnen is een rood gelakt bord met gouden letters, een beeld en een grote bel.

De Tan Hiep Markt is in de buurt van Bai Lang vissershaven en is verdeeld in twee delen. Het binnenste gedeelte is de plaats van de dagelijkse benodigde artikelen; het buitenste deel is waar men vis en souvenirs verkoopt. Vergeet niet om te onderhandelen bij het winkelen. Voor degenen die graag onderdompelen in de koele en turquoise water: Yen Bai Island en Chong Beach zijn populaire stranden op dit eiland.

Cu Lao Cham Museum is de plek waar je de geschiedenis, de traditionele gewoonten en gebruiken, evenals alles wat met de zee te maken heeft, wordt uitgelegd. Doordat alle voorwerpen goed gerangschikt zijn, kunnen bezoekers meer over de cultuur van dit eiland te weten komen.

Een mooi betonnen pad gaat van Bai Lang naar het zuidwesten. Als je dit pas 2 km volgt, kom je langs baaien bij een heel mooi, beschut strand. Hier is het goed toeven. Het zand is poederachtig en de zee azuurblauw. Na het zwemmen, kun je rusten in de hangmatten en onder rieten parasols, die bij de visrestaurantjes staan. Tijdens de vakantie is het strand vol met boten. Er is een komen en gaan. Paden leiden vanaf het strand naar de beboste heuvels achter Bai Lang.

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |