THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  SAPA
  -- Sapa
  -- Sapa Bergvolken
  -- Sapa Central Market
  -- Sapa Hotels/ Hostels
  -- Sapa Map
  -- Bac Ha Markt
  -- Cat Cat Village
  -- O Quy Ho Bergpas
  -- O Quy Ho Glazen Brug
  -- Ta Phin Village
  -- Thac Bac Waterval
  -- Lao Cai
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Cat Cat Village

"De verwarrende kaart betekende dat we het bijna opgaven voordat we het dorp bereikten (iets waarvan ik denk dat sommige van de eerdere recensenten dat moeten hebben gedaan). Zeker de wandeling waard voor ons eerste uitzicht op terrasvormige rijstvelden en prachtig / exotisch geklede dorpelingen.
Zelfs de toeristische snuisterijen waren voordeliger dan veel andere plaatsen in Noord-Vietnam."


Welkom in Cat Cat Village

          Cat Cat Village ligt op ongeveer 1 km van Sapa. Het ligt in de Muong Hoa-vallei en in de buurt van de prachtige Cat Cat-waterval. Dit is een oud dorp, waar de etnische H'Mong wonen, die unieke gewoonten hebben zoals in veel andere dorpen.
Om Cat Cat Village te bereiken loop je langs de markt Sapa de vallei in. Als je eenmaal uit Sapa bent, word je getroffen door de schoonheid van de natuur met zijn hoge bergtoppen van meer dan 3.000 meter en de groene rijstvelden, die zich tot bijna 1000 meter onder je uitstrekken. De zon schijnt over de groene rijstterrassen en H'Mong huizen verspreid in de vallei.

Als je Cat Cat Village bezoekt, heb je de kans om een levendig en kleurrijk tafereel in het dorp te bewonderen (maak foto's). Dat is het beeld van jonge vrouwen, zittend achter weefgetouwen met kleurrijke stukjes brokaat versierd met ontwerpen uit de natuur: bloemen en vogels.

Als deze stukken brokaat af zijn, worden ze geverfd en geborduurd met prachtige dessins uit de natuur. Opmerkelijk is dat H'Mong vrouwen een eeuwenoude traditie hanteren. Bij het verven van deze brokaatstoffen gebruiken ze planten en bladeren.
Vervolgens rollen ze de stof om een glad stuk hout, waarop wax zit om de stof te wrijven. Ze zorgen ervoor dat de kleur lang op de stof blijft zitten.

 


Neer kijken op Cat Cat Village

Maar er zijn meer bijzondere ambachten te bewonderen in Cat Cat Village. Veel inwoners van het dorp zijn goed in het maken van goud en zilver sieraden. De kwaliteit van hun producten is redelijk hoog, vooral de sieraden voor vrouwen.
Bezoekers worden vooral aangetrokken tot Cat Cat door de oude gewoonten van de Hmong. Dus hier is het nog steeds de gewoonte in het dorp om een meisje te 'ontvoeren' waarmee je wilt trouwen. Soms kan een man zijn vrienden vragen een meisje te ontvoeren, waar hij van houdt. Hij kan ook hier naar zijn huis lokken en haar daar drie dagen vasthouden. Gedurende deze drie dagen kan het meisje ermee instemmen zijn vrouw te worden, en dan zal er een grote bruiloft zijn.
Het meisje mag echter na drie dagen naar huis als ze hem niet mag.


De Hmong

De traditionele huizen van Hmong-mensen in Cat Cat Village hebben drie kamers met drie deuren en bedekt met po mu (een houten dak). In het huis staan drie stenen zuilen, die in een cirkel of vierkant staan. De wanden zijn van massief hout. De hoofddeur is altijd gesloten en wordt alleen geopend als er een groot evenement in huis wordt georganiseerd. Er is een altaar ingelegde vloer met eten, slaapplaatsen, keuken en een ruimte waar gasten worden ontvangen. Dit zijn onmisbare onderdelen van een huis.

Het is de plicht van de mens om voor het hele gezin te zorgen. Hij neemt belangrijke beslissingen over de veiligheid en het welzijn van het gezin. Hij wordt ook gezien als de belangrijkste kostwinner. Zijn vrouw moet vooral een goede echtgenote zijn, voor de kinderen zorgen en het eten klaarmaken. Een deel van het werk van de vrouwen bestaat uit het maken van handgemaakte traditionele kleding of sieraden. Voor de vervaardiging van kleding gebruiken ze hennep en de indigo kleur. De Hmong gebruiken traditionele methoden voor het kleuren en decoreren - batik. Hmong zijn zeer bedreven in het maken van kleding en het verbouwen van hennep voor het maken van kleding.

 

Uit een reisverslag:

"Een korte wandeling heuvelafwaarts vanuit de stad brengt je naar het dorp Cat Cat. De wandeling naar beneden, langs een adembenemend landschap, wordt verwend door een hostel dat gewelddadig luide technomuziek pompt, die in de verste verte niet past bij de sfeer van het gebied. Cat Cat Village zelf bevat een aantal toeristenwinkels en een paar cafés, waar de Hmong-dorpsbewoners hun felgekleurde traditionele kostuums dragen en proberen u over te halen om zoveel mogelijk geld af te staan. Het landschap is ongelooflijk, maar dat is alles wat er is ."

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |