THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  CAT BA
  -- Cat Ba
  -- Cat Ba: Ferry
  -- Cat Ba: Hotels
  -- Cat Ba: Lan Ha Bay
  -- Cat Ba: Map /Kaart
  -- Cat Ba: Monkey Island
  -- Cat Ba: National Park
  -- Cat Ba: Viet Hai
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

VIET HAI VILLAGE

"Op een klein strandje tussen de rotsen genieten we van de zon op onze blote lichamen. Heerlijk!
Marjan neemt een modderbad en spoelt daarna haar lichaam in zee weer af. Het is heerlijk hier. De elementen van de natuur met je hele lichaam te mogen beleven. Echt paradijselijk gewoon. Voor de Vietnamese mensen is het onvoorstelbaar, dat we in hun winter naar het strand gaan. Voor ons is het echter een temperatuur waar we zomers nog vrolijk van worden. Ze lopen hier met winterjassen en mutsen op, terwijl de toeristen allemaal met blote armen en benen lopen."


Welkom in Viet Hai

          Het dorp Viet Hai - ligt op het eiland Cat ba en het is een grote ecologische toeristische attractie. De afstand naar Cat Ba stad is ongeveer 10 km hemelsbreed, Viet Hai dorp is omgeven door hoge bergen en dichte bossen van het nationale park. We waren verbaasd, toen we nieuwe betonweg van vijf kilometer lang naar Viet Hai-dorp zagen. We hadden deze afslag nog nooit genomen. Het dorp telt slechts enkele tientallen huizen, meestal verborgen onder de bladeren, of achter in een tuin of onder groene jackfruit boom.
In tegenstelling tot het dynamische, stedelijke gebied van Cat Ba, ademt het dorp Viet Hai een rustige sfeer uit. Het ligt in de vallei van het centrum van Cat Ba National Park. Niet veel mensen hebben niet van deze plaats gehoord. Velen hebben er nog nooit voet gezet. Daarom is Viet Hai nog steeds een afgelegen dorp en een groot mysteriedorp.

Jaren geleden was het dorp Viet Hai bijna afgesloten van de buitenwereld. Iedereen kon op twee manieren Viet Hai bereiken:

  • de eerste manier was, dat je met een boot kwam over de Lan Ha-baai naar de haven van Viet Hai en vervolgens met een motorfiets, of wandelend naar het dorp Viet Hai liep over een lange bosweg 5 kilometer.

  • De tweede manier was, dat je een pad moest volgen van Cat Ba National Park, totdat het pad overging in een kleine weggetje dat naar het dorp leidde.

Het dorp Viet Hai is een authentiek in dorp, zoals men in het noorden van de Vietnamese kan aantreffen. Vooral in vergelijking met andere dorpen.

 

Viet Hai heeft en unieke, authentieke cultuur. Dit wekt de nieuwsgierigheid van toeristen, wanneer ze het plattelandsleven en de ware aard van de mensen hier willen ontdekken. Je kunt de ontwikkeling van een opmerkelijke rijstcultuur zien, waar de bevolking vriendelijk en gastvrij is.
 

 

Omdat dit gebied op het eiland moeilijk te bereiken is, hebben de bewoners nog steeds het primitieve leven zoals het oude honderden jaren geleden was. Hoewel het dorp Viet Hai het meest afgelegen dorp op het eiland is en het heel moeilijk is om daar te leven, lijken de mensen zeer tevreden met eenvoudige gereedschappen, maar met een hele grote passie voor het leven. Er is vooral geen onrechtvaardigheid, dus het is best veilig om hier te vertoeven.


Aan het werk

De inwoners van Viet Hai worden nog steeds enthousiast om van dit kleine dorp in de toekomst een beroemd toeristisch paradijs te maken.
Sommige dorpelingen bieden de toeristen een homestay aan, waar ze logeren bij een lokale familie in een huis en waar je alles leert over hechte familiebanden. Je zult genieten van heerlijke huisgemaakte gerechten en u ontdekt de eenvoudige levensstijl van het land. Een gast wordt onderhouden door een familie en deelt met hen de maaltijden. Je zult genieten van de dagelijkse bezigheden in het dorp. Er is internet en je kunt je mobiele telefoon gebruiken.
De beste tijd om Viet Hai Village te bezoeken is van april tot september. Tijdens deze maanden is het weer aangenaam en koel voor uw bezoek.


De Viet Hai-boot in de vissershaven

 


Viet Hai Green Valley Homestay

Viet Hai Green Valley Homestay ligt in Cat Ba, op 1,1 km van het eiland Ti Top en op 1,1 km van het eiland Soi Sim. Het biedt accommodatie met gratis WiFi, airconditioning en toegang tot een tuin. Alle accommodaties hebben een terras met uitzicht op de tuin en een keuken met een magnetron en een kookplaat. Sommige accommodaties hebben een balkon en/of een patio met uitzicht op de bergen. De accommodatie verzorgt elke ochtend een continentaal, Aziatisch of vegetarisch ontbijt. Bij de vakantieboerderij vindt u een restaurant dat Thaise gerechten serveert. Veganistische, zuivelvrije en vegetarische opties zijn op verzoek beschikbaar. Viet Hai Green Valley Homestay biedt een barbecue. De accommodatie beschikt over een kinderspeelplaats. De Sung Sot-grot ligt op 10 km van het Viet Hai Green Valley Homestay. De dichtstbijzijnde luchthaven is de internationale luchthaven Cat Bi, op 52 km van de accommodatie.

Informatie en veel meer foto's: Viet Hai Green Valley Homestay |klik nu|

 


 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |