THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  CAT BA
  -- Cat Ba
  -- Cat Ba: Ferry
  -- Cat Ba: Hotels
  -- Cat Ba: Lan Ha Bay
  -- Cat Ba: Map /Kaart
  -- Cat Ba: Monkey Island
  -- Cat Ba: National Park
  -- Cat Ba: Viet Hai
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

FERRY CAT BA

"Cat Ba is niet zo hectisch en groot als Hanoi en voelt een stuk rustiger aan. Langs de kade waren er ook allemaal restaurantjes en barretjes en zo kreeg je een gezellige sfeer. Ik denk dan ook dat we ons de komende dagen nog wel gaan vermaken hier.
Na het drankje en de potjes pool zijn we weer naar onze kamer gegaan en hier heb ik nog even met Jaap geskypt. Verder hebben we ook nog een film gekeken, secret live of pets, en zijn we hierna gaan slapen."


De langzame boot naar het eiland

          Cat Ba - is het grootste eiland in de baai en ongeveer de helft van het gebied is bedekt met een nationaal park, waar de zeer bedreigde Cat Ba langur leeft. Deze goudharige langur wordt zelden gezien, omdat wordt aangenomen dat minder dan 60 exemplaren in het wild overleven.
De overgrote meerderheid van de mensen maakt een vooraf geboekte tour vanuit Hanoi op een toeristenboot, hoewel dit waarschijnlijk de langzaamste, minst flexibele en relatief dure manier is om Cat Ba te bezoeken.
Het is goedkoper en flexibeler om ofwel op een niet-toeristische boot in Halong City of via Haiphong te komen. Vanuit Haiphong is er een speedboot die de dagtocht maakt (de laatste rond 16:00 uur) vanuit de haven van Pha Binh. De lokale bevolking betaalt exact hetzelfde voor dezelfde rit. Er zijn verschillende afvaarten per dag. De prijs staat op het ticket, maar sommige mensen verkopen valse tickets. Let dus op!

Tuan Chau is een eilandje voor de kust bij Ha Long en het is verbonden met een lange brug met het vasteland. Dit ligt beduidend dichter bij Cat Ba en de prijs van de overtocht is dus goedkoper. Dit is de handigste manier om de veerboot te nemen van de haven van Tuan Chau. Men vaart 4x per dag naar Cat Ba. Het aantal afvaarten is afhankelijk van de vraag. De eerste en laatste veerboot van een dag gaat altijd.
Het is een zeer populaire optie om deze veerboot te nemen naar het eiland Cat Ba. De rit is best leuk, omdat het een mooi uitzicht op zee op de omgeving geeft. De veerboten vertrekken dagelijks vanaf de veerterminal van Tuan Chau en het duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur om bij Cat Ba Island te komen. De bagage is uiteraard inbegrepen.

 


Is het strand te klein???

Het uitzicht op de baai van Halong vanaf de veerboot is erg mooi. Het landschap is één van het mooiste van Vietnam, dus je moet aan dek zitten en je ogen op ongelooflijk natuurlijke formatie richten. De tweede verdieping van de veerboot is een geweldige plek om een selfie te maken, omdat je dan een prachtige achtergrond hebt. Veel lokale bewoners gebruiken de veerboot als een handige manier van vervoer.
 

 

De veerboot is een zeer gemakkelijke manier om te reizen met comfortabele stoelen, toiletten aan boord en een bar, waar wat te eten kan worden gekocht. Om uw ticket te boeken, kun je rechtstreeks online contact opnemen met de veerbootmaatschappij. De overtocht duurt ongeveer een uur.
Je komt op Cat Ba aan bij de Phu Long-pier, in de haven van Gia Luan. Vanuit de haven bij de Phu Long pier wachten motorrijders om passagiers van de veerboten naar de stad (of de 15 km naar Cat Ba National Park) te vervoeren. Er is ook een openbare bus bij de pier, maar de rit duurt langer in de stad te komen. Als het goed is, staan er ook taxi’s. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan één van de dames, die snacks verkopen aan de pier je helpen.


Lekker zwemmen

Als je eenmaal in de hoofdstad in je hotel aan de haven bent, is alles te voet bereikbaar , inclusief de stranden. Je kunt het eiland verkennen met een motortaxi en je laten vervoeren. Je kunt ook zelf een motor huren per dag op verschillende plaatsen in de stad Cat Ba. Er zijn ook mountainbikes zijn ook beschikbaar voor de verhuur.
De bevolking van Cat Ba is ongeveer 16.000, maar elk jaar ontvangt het eiland ongeveer 2,5 miljoen toeristen.

 

 


Catba Spring Homestay

Het Catba Spring Homestay ligt op 9 km van het eiland Dau Be en beschikt over accommodatie, een restaurant, een buitenzwembad, een bar en een tuin. De lodge biedt gratis WiFi en gratis privéparkeergelegenheid. Sommige accommodaties beschikken over een flatscreen-tv met een dvd-speler, een eigen badkamer met een haardroger en een keuken met een oven. catba spring homestay biedt een Amerikaans of Aziatisch ontbijt. U kunt gebruikmaken van een zonneterras. De grot Sung Sot en het eiland Soi Sim liggen beide op 17 km van Catba Spring Homestay. De dichtstbijzijnde luchthaven is Cat Bi International, op 42 km van de lodge. De accommodatie biedt tegen een toeslag een pendeldienst van/naar de luchthaven.

Informatie en veel meer foto's: Catba Spring Homestay |klik nu|

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |