THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  CAT BA
  -- Cat Ba
  -- Cat Ba: Ferry
  -- Cat Ba: Hotels
  -- Cat Ba: Lan Ha Bay
  -- Cat Ba: Map /Kaart
  -- Cat Ba: Monkey Island
  -- Cat Ba: National Park
  -- Cat Ba: Viet Hai
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

NATIONAL PARK
CAT BA

"Vanuit ons hotel zijn we hier met brommertjes achter op naartoe gegaan. Vanuit Cat Ba centrum was het best ver rijden. We hadden achteraf wel een beetje spijt dat we niet zelf zijn gereden want de weg was niet moeilijk en ook heel mooi onderweg dan hadden we vaker kunnen stoppen. Gebruik dan wel google maps want het is onderweg niet aangegeven.
Voor het park betaal je inkom (ik weet niet meer precies hoeveel). Van daar is de route naar de top heel goed aangegeven. Het is een pittige klim maar goed te doen en op een klein uurtje ben je boven als je het rustig aan doet. Je komt eerst bij een uitkijktoren en kan van daar verder naar de top. Het uitzicht is prachtig! (er zijn wel veel mooiere uitzichtpunten en natuur in Vietnam maar deze mag er ook zeker zijn).
Neem zeker voldoende water mee en doe goede schoenen aan. Er zijn zeer scherpe stenen bij die afgelopen zijn dus het is soms glad (en het was droog)."


Een prachtig uitzicht over de eilanden

          Cat Ba - is het grootste van 366 eilanden in de Cat Ba-archipel en heeft een oppervlakte van ongeveer 140 vierkante km. Het gebied is één van de beste voorbeelden ter wereld van een Karst-landschap dat door de zee is binnengevallen. Zo'n 1.500-2.000 grote en kleine eilanden en kliffen stijgen steil op uit het ondiepe zeewater. Veel van deze eilanden bereiken torenhoge hoogten van 100 tot 150 meter met aan alle kanten steile verticale kliffen. Het Cau Vong-eiland is het hoogste eiland dat tot 331 meter boven de zeespiegel stijgt.

Wanneer je naar Cat Ba National Park bent gekomen, kun je een verscheidenheid aan toeristische activiteiten kiezen om de schoonheid van het park te verkennen. Cat Ba National Park werd opgericht in 1986. Cat Ba National Park was het eerste nationale park van Vietnam.
De helft van dit grote eiland is uitgeroepen tot nationaal park en behoort tot de Werelderfgoed van UNESCO.
Het prachtige nationale park van Cat Ba herbergt 32 soorten zoogdieren, waaronder de meeste van de 65 overgebleven goudharige langurs, 's werelds meest bedreigde primaat. Er zijn hier enkele goede wandelpaden, waaronder een terugreis van twee uur naar de Ngu Lam-piek en een daglange wandeling naar het dorp Viet Hai.

 


Wandelen door her park

Om het hoofdkantoor van het park langs de weg in Trung Trang te bereiken, neem dan de Song Tung-bus vanuit Cat Ba Town, of huur je een motortaxi of een gewone auto taxi. De ingang van het park ligt in het midden van het eiland. Bij aankomst in het park proberen sommige eetstalletjes je naar binnen te zwaaien voor gratis parkeren. Je weet niet zeker wat de bedoeling is. Betalen of moet je iets kopen? Ga dus naar de officiële parkeerplaats, waar je parkeergeld moet betalen.

Het Park is absoluut schitterend. Dit bergachtig gebied is begroeid met diepgroene bossen. In de dichte wouden leven twintig verschillende wilde diersoorten zoals wilde zwijnen en egels. Eén van de meer excentrieke soorten is de Gold Headed Langur, een aapsoort, die zoals de naam al doet vermoeden een gouden vacht heeft. Dit diertje staat helaas op de lijst met 25 meest bedreigde diersoorten. In de omringende tropische wateren zwemmen een 200 vissoorten en 20 verschillende reptielen.
 

 

Je kunt een korte, maar inspannende wandeling, maken naar de top van de Ngu Lam-piek. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de omliggende jungle.
Het is een uitdagende wandeling van 9 km door het park naar het dorp Viet Hai (je begint ten noorden van de ingang van het park). Het beste kun je een gids inhuren. De trekking door het park duurt tussen de 2 tot 3 uur. Je kunt het best comfortabele schoenen en kleding dragen voor het klimmen. Neem voldoende water en zo min mogelijk bagage mee en wees voorbereid op een lange wandeling. Het is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Lunch en gastgezinnen zijn beschikbaar in het dorpje Viet Hai. Ook kan hier de terugtocht naar de stad geregeld worden met een vervoermiddel.


Gold Headed Langur

Naast het landoppervlak heeft het zeegebied in Cat Ba National Park ook zijn kenmerkende schoonheid. Om de enorme rijkdommen van Cat Ba te verkennen, kun je kiezen uit wateractiviteiten zoals kajakken om de baai en de golfecosystemen te ontdekken, naar een klif van prachtige eilanden klimmen, diep duiken om koraal te bewonderen met zijn vissen en zwemmen in zee. Je kunt op prachtige stranden genieten van spannende watersporten. Elke tocht op zee in het Cat Ba National Park duurt 2 tot 5 uur, afhankelijk van de activiteiten die u kiest.

Twee tips:

  • Trung Trang en Uy Ban zijn 2 bekende grotten in het park. In dit pad zul je je vergapen aan de overvloed aan mysterieuze stalactieten en de verscheidenheid aan rustende vleermuizen.
  • Als je naar het Cat Ba National Park rijdt, dan kom je onderweg langs de Hospital Cave. Een leuke plek om even een tussenstop te maken. Hier kun je namelijk een grot zien, die tijdens de oorlog als ziekenhuis werd gebruikt. Je bent er binnen een half uurtje wel weer uitgekeken, maar toch maakt het indruk als … je je bedenkt dat hier gewonden en zieken zijn behandeld tijdens de oorlog. Allemaal in een grot.


Even uitrusten na het wandelen

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |