THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  CAT BA
  -- Cat Ba
  -- Cat Ba: Ferry
  -- Cat Ba: Hotels
  -- Cat Ba: Lan Ha Bay
  -- Cat Ba: Map /Kaart
  -- Cat Ba: Monkey Island
  -- Cat Ba: National Park
  -- Cat Ba: Viet Hai
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

LAN HA BAY

"Bezocht met een tour, op de boot was het erg rustig, waardoor we konden genieten van het landschap en luisterden naar de vogel etc. We bezochten een paar baaien waar we kajakten en zwommen. Water was erg koud voor mij, een beetje duister en heeft veel koralen enz. Dus ik kon niet naar de stranden lopen enz. Maar geweldig, ik vond het geweldig."


Vele karst-eilandjes

          Lan Ha Bay - ligt ten zuidoosten van het eiland Cat Ba en het valt onder het beheer van het Cat Ba National Park. Lan Ha Bay, dat deel uitmaakt het complex van Ha Long Bay, heeft ongeveer 400 eilandjes. In tegenstelling tot zijn beroemde buurman Ha Long Bay, is Lan Ha Bay al lang beroemd om zijn exclusieve landschap en om z’n vele van ongerepte kalksteenbergen, waardoor er veel kleinere baaien zijn. De Lan Ha Bay herbergt honderden bergen, waarvan de vormen en schoonheid totaal verschillend zijn, afhankelijk van de verbeeldingskracht van reizigers: Guoc-eilandje (klompeneiland), Doi-eilandje (vleermuisgrot), enz.

Lan Ha Bay heeft 139 prachtige, kleine en ongerepte zandstranden, waarvan er zich vele tussen twee bergjes bevinden.
Terwijl dagelijks honderden cruisejonken de Ha Long Bay binnenvaren, vaart een klein deel van dit aantal de Lan Ha Bay binnen.
De enige boten, die je ziet zijn lokale vissersboten en misschien een paar cruiseschepen! Dit komt voornamelijk omdat Lan Ha Bay behoort tot het Cat Ba National Park, wat betekent dat het prachtige landschap strikt beschermd is.
Als zodanig moeten reisorganisaties een vergunning hebben om boottochten binnen de baai uit te voeren, en het goede nieuws is dat slechts een handvol bedrijven momenteel over deze vergunningen beschikken!

 


De loopbrug

Het is ook minder druk, omdat er niet vaak over de La Ha Bay wordt gesproken. Velen zijn zich niet bewust van het bestaan ervan, waardoor het stevig onder de toeristische radar blijft. Daarom is er sowieso niet zoveel vraag naar boottochten. Dit is de perfecte plek voor diegenen, die de drukte willen ontvluchten en een rustige boottocht willen maken. De rustige omgeving is stiller en het voelt alsof u één van de weinige mensen bent, die deze wateren ooit heeft verkend!


De ligging van de beide baaien
 

 

Het landschap in Lan Ha Bay is vrijwel identiek aan dat van Ha Long Bay: de karstbergen, die oprijzen uit het water zijn net zo indrukwekkend. Er zijn stranden om elke hoek en er zijn zelfs mogelijkheden om door kalksteengrotten te kajakken zonder dat je iemand ziet.
Je mag dit adembenemende landschap niet missen. De kalkstenen kliffen zijn verspreid over het blauwe water met witte zandstranden. Het is zeker de moeite waard om deze afgelegen baai te bezoeken tijdens een bezoek aan Noord-Vietnam!
Lan Ha Bay is veel schoner en wordt niet constant vervuild door enorme aantallen cruiseboten met de olie en rook, die ze vrijgeven. Lan Ha Bay wordt vaak omschreven als "ongerept" en dat blijkt uit het niet vervuilde water en de schone lucht.


Met de kayak een grot in

Lan Ha Bay staat bekend als de 'avontuurlijke baai' - omdat er tal van activiteiten zijn om mee te doen! Van zwemmen, kajakken en speleologie tot rotsklimmen, wandelen en zelfs fietsen op enkele van de grotere eilanden van de baai, er is iets voor elke avontuurlijke geest! De bekendste attracties in Lan Ha Bay zijn Luon Cave, Van Gia Floating Fishing Village, Nam Cat Island, Monkey Island, Van Boi Beach, Rua Island, etc. Veel cruisepakketten en boottochten omvatten kajakken, zwemmen en meer, dus u kunt ze waarschijnlijk combineren! Als je wilde dieren wilt zien, is het ook mogelijk om de ernstig met uitsterven bedreigde Cat Ba Langur te zien.
De herfst is de meest bijzonder tijd om Lan Ha Bay te bezoeken, omdat het weer op dit moment buitengewoon mooi is met aangename zonneschijn, koele briesjes en een blauwe lucht en zee.

 

 


Halong Paloma Cruise

Stap aan boord van de traditionele cruise in Chinese stijl voor een reis door de ongerepte natuur van Halong Bay. Halong Paloma Cruise biedt accommodatie op een nieuw gebouwde cruise met een prachtig design en een aantrekkelijk uiterlijk.
Aan boord van het schip kunt u genieten van het adembenemende uitzicht vanaf het zonnedek of in het comfort van de kamers. Elke hut is gedecoreerd met een vleugje luxe en uitgerust met een volledig scala aan voorzieningen om maximaal comfort tijdens uw reis te garanderen. Maak uw once-in-a-lifetime-ervaring compleet met een bezoek aan de heerlijke spa of het restaurant dat traditionele Vietnamese gerechten serveert. Laat de natuur u helpen ontspannen en tot rust komen aan boord van de Halong Paloma Cruise.

Informatie en veel meer foto's: Halong Paloma Cruise |klik nu|

 


 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |