THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  CAT BA
  -- Cat Ba
  -- Cat Ba: Ferry
  -- Cat Ba: Hotels
  -- Cat Ba: Lan Ha Bay
  -- Cat Ba: Map /Kaart
  -- Cat Ba: Monkey Island
  -- Cat Ba: National Park
  -- Cat Ba: Viet Hai
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

CAT BA

"Op een klein strandje tussen de rotsen genieten we van de zon op onze blote lichamen. Heerlijk!
Marjan neemt een modderbad en spoelt daarna haar lichaam in zee weer af. Het is heerlijk hier. De elementen van de natuur met je hele lichaam te mogen beleven. Echt paradijselijk gewoon. Voor de Vietnamese mensen is het onvoorstelbaar, dat we in hun winter naar het strand gaan. Voor ons is het echter een temperatuur waar we zomers nog vrolijk van worden. Ze lopen hier met winterjassen en mutsen op, terwijl de toeristen allemaal met blote armen en benen lopen."


Cat Ba, het grootste eiland

          Cat Ba - is het grootste eiland in Halong Bay. De hoofdstad is Cat Ba Town en door de sterke stijging van het toerisme vind je hier veel hotels. Er bevindt zich nu een keten van betonnen hotels langs de eenmaal prachtige baai. Gelukkig is de rest van het eiland ongerept gebleven en is net zo mooi als vroeger.
Bijna de helft van het eiland Cat Ba en de aangrenzende wateren is benoemd tot Nationaal Park. Het grootste deel van de kustlijn bestaat uit rotsen, maar er zijn een aantal zandstranden en kleine vissersdorpjes verborgen in kleine baaien. Er zijn meren, watervallen en grotten verspreid in de spectaculaire kalkstenen heuvels, waarvan de hoogste 331 meter boven de zeespiegel uitstijgt.
De markt is aan de noordkant van de haven van Cat Ba Town en heeft een groot aanbod van krabben, jumbo garnalen en vissen. Aan de boulevard zijn veel restaurantjes, café's en karaoke bars. Dit zijn voornamelijk westers georiënteerde bars. De echte oude restaurantjes vind je achter de boulevard. Daar staan de plastic tafels en stoeltjes je op te wachten met daarnaast grote aquaria met diverse vis, welke voor je neus vers bereid wordt.

Als je een mooi uitzicht wil hebben op de stad, baai en eiland moet je naar het Cannon Fort. Daar heb je een panoramisch uitzicht en krijg je een goede indruk van het eiland. Je ziet de haven met z'n vissersbootjes, de stad, de begroeide heuvels en de jungle.
Vanuit de Cat Ba Town loop je in 10 minuten omhoog naar de ingang van het Cannon Fort. Eenmaal door de ingang moet je 20 minuten doorlopen. De goed bewegwijzerde paden voert je langs ondergrondse tunnels, en twee goed bewaarde kanon opstellingen met levensgrote militair aangeklede poppen. Uiteindelijk kom je bij het punt aan, waar je een goed uitzicht hebt over Cat Ba. Er is zelfs een cafe (met een prachtig uitzicht vanaf het terras) en een klein museum.

 


Canon Fort met militair aangeklede poppen

De tunnels en kanonnen werden hier voor het eerst geïnstalleerd door de Japanners in de Tweede Wereldoorlog, maar werden ook gebruikt al door de Franse en Vietnamezen tijdens conflicten.
 

 

In het prachtige Nationale Park Cat Ba leven 32 soorten zoogdieren, waaronder 65 resterende goudhoofdige langur; 's werelds meest bedreigde apen. Er zijn een aantal goede wandelpaden.
Om het park te bereiken, kun je met groene bus van het Park. Deze vertrekt bij de haven van Cat Ba Town.
Een gids is niet verplicht, maar het is zeker een aanrader. In het park bevindt zich de Trung Trang Grot. Deze is gemakkelijk te bereiken, maar je moet contact opnemen met een ranger om ervoor te zorgen dat het open is. Neem een zaklamp mee.
Er is ook een uitdagende 18 km wandelpad in het park. Deze duurt zes uur en kun je het beste doen met een gids. Boot of bus vervoer naar het beginpunt en een boot terug naar de stad kan worden geregeld. Neem goede wandelschoenen, een regenjas en water mee voor deze wandeling.
De zoogdieren, die je in het park ziet zijn o.a. makaken, herten, civetkatten en verschillende soorten eekhoorns. Er zijn zeventig vogelsoorten gespot, waaronder haviken, neushoornvogels en koekoeken. Cat Ba ligt ook op een belangrijke trekroute voor watervogels, die zich voeden op de stranden en in de mangrovebossen.


De Stranden

Er zijn slechts drie stranden van enkele betekenis bij de stad. Men noemt ze Cat Co 1, Cat Co 2 en Cat Co 3. Cat Co 3 is het dichtstbijzijnde strand bij Cat Ba stad, maar de langgerekte strook zand is niet echt de moeite waard om te stoppen. Vanaf dit strand kun je hier via een mooi schilderachtige wandelpad langs de rotsen naar Cat Co 1. Het strand lijkt mooi, maar wordt gedomineerd door een lelijk resort. Het is wel het meest populaire strand en dus erg druk tijdens de zomermaanden. Vervolgens kun je verder lopen naar het mooie witte strand van Cat Co 2.
Als je de mogelijkheid hebt om een motor te huren, kun je naar stranden, waar het beduidend rustiger is. Je bent dan vaak de enige op zo'n verlaten strandje. Het nadeel van deze stranden is dat er veel troep wordt achtergelaten door bezoekers en omdat er geen horeca in de buurt is, wordt de troep niet opgeruimd.


Het pad langs de rotsen

Hospital Cave is een grottencomplex, dat gebouwd werd tussen 1963 en 1965. Het functioneerde als een geheim en bomvrij ziekenhuis tijdens de oorlog met de Amerikanen. Daarnaast werd het gebruikt als schuilplaats voor Vietcong leiders.

Als je geen tour geboekt hebt, kun je de boot nemen in Halong City of Haiphong. Met een speedboat doe je er een uurtje over en betaal je €10 voor een kaartje. Met de slowboat doe je er dubbel zo lang over, maar betaal je slechts de helft.

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |