THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  CAO BANG
  -- Cao Bang
  -- Cao Bang Bergvolken
  -- Cao Bang Grot
  -- Cao Bang Hotels
  -- Cao Bang Map
  -- Cao Bang Th. Hen Meer
  -- Cao Bang Waterval
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Thang Hen Meer

 


Met een boot de grot binnen varen

          Het Thang Hen Meer - ligt op één uur rijden ten noorden van de provinciehoofdstad Cao Bang. Het meer is absoluut prachtig met zijn mooie blauw/groene kleur. Als je de kans hebt om dit meer te bezoeken, moet je met een klein bootje door diep blauw/groen water gaan varen. Het diepe blauw/groene water geeft je een blik in de onderwaterwereld. Je kunt ook genieten van de geluiden van zingende vogels en zuivere boslucht inademen.
Na een korte tijd op de boot, zal je een kleine grot binnen varen aan de voet van een berg, die bekend staat als de Thang Hen Grot. Door de grote opening lijkt het alsof je mond binnen vaart, die water naar buiten laat stromen. Je ziet in de grot de stalactieten, afgetekend tegen oppervlak van het meer. De vormen geven de donkere grot een vreemde sfeer, net als de planten, die op de rotsen groeien.
De beste tijd om het Thang Hen meer te bezoeken is in de regentijd (sept - okt). Er staat dan meer water in het meer en heeft dan een lengte heeft van 3 km en een breedte van 1 km. In het droge seizoen is het meer veel kleiner.

Er leven rond het meer etnische bergvolk: de Tay. Volgens hen bestaat het meer uit 36 verschillende meren, die in de regentijd aan elkaar worden gekoppeld, omdat het water dan stijgt.
Hoewel het meer al op 1000 meter hoogte ligt, bereiken de omringende bergen toch nog een hoogte van 660 meter boven de zeespiegel. Deze bergen zijn bedekt met veel groen en hoge bomen, die zijn terug te vinden langs de oevers. Er zijn enkele bomen, waarvan de bevolking zegt, dat ze hiervan wijn maken.

Volgens het bergvolk de Tay, die hier leven, betekent de naam van het meer "staart van de bij". Als je vanuit de hoogte op een berg, naar beneden kijkt, schijnt het inderdaad op de "staart van een bij" te lijken.

 


Lokale bevolking op het meer (Tay)

Er is een interessante legende over Thang Hen Lake. Er wordt gezegd dat, lang geleden, in Tra Linh, er een knappe en intelligente jonge man was, die een examen (in de oude tijd) had gehaald en daardoor mandarijn werd. Zijn beloning was, dat hij zeven dagen naar zijn dorp mocht terug keren en daarna terug moet gaan naar de keizerlijke stad.
Alvorens terug te gaan naar de keizerlijke stad, ontmoette hij en trouwde hij een mooie dame, Bi Ooc. Omdat het zo blij was met zijn nieuwe huwelijk, vergat hij op tijd te vertrekken naar de hoofdstad. Pas in de zevende nacht dacht hij daar aan. Hij nam afscheid van zijn jonge vrouw en haar ouders en haastte zich terug naar de keizerlijke stad. Hij passeerde 36 valleien, klom 's nachts over rotsachtige bergen, totdat hij zo moe was, dat hij onverwachts naar beneden viel en stierf. Zo ontstonden de 36 meertjes.


Homestay

Er is ook een mogelijkheid om bij het bergvolk de Tay te logeren. Ze wonen in huizen op palen, omringd door een bos van hardhouten bomen, waarvan sommige wel duizend jaar oud zijn. 's Avonds bij met vuur geniet je van de maïs en de geluiden van het bos. Heel in de verte hoor je misschien iemand rijst stampen en zingt daarbij.

Er bevindt zich ook een restaurant en hotel Huong Thom aan het Thang Hen meer. Het is gebouwd in de architectonische stijl, die van de etnische paalwoningen van de Tay. Het is van hardhout, dat volop aanwezig is in het gebied. Dit is de enige faciliteit voor bezoekers dicht bij het meer. Het is door de plaatselijke bevolking geprezen als één van de beste restaurants met Cao Bang gerechten. Het restaurant was beroemd om zijn wilde bamboe, speciale kleverige rijst, en een speciaal soort blad genaamd "mac mat".

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |