THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  CAO BANG
  -- Cao Bang
  -- Cao Bang Bergvolken
  -- Cao Bang Grot
  -- Cao Bang Hotels
  -- Cao Bang Map
  -- Cao Bang Th. Hen Meer
  -- Cao Bang Waterval
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Huť

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Nguom Ngao

"Mijn vrouw en ik bezochten deze grot in het begin van oktober 2016. Het is ongeveer 3 km van Ban Gioc Falls en we kwamen er met een motorfiets taxi (private). Vanaf de ingang van de waterval naar de ingang van de grot moesten we 50.000 VND per persoon betalen. De grot is gewoon, maar is zeer goed onderhouden, veilig en niet moeilijk te lopen, met een mogelijkheid voor een aantal goede fotomomenten.
De grot heeft geen neon verlichting, dus ziet er natuurlijker uit. Als je een bezoek aan de watervallen brengt, mag je deze grot niet missen."
 


De ingang van de Nguom Ngao

          De Nguom Ngao - is een verbazingwekkend, mooie grot met stalactieten van verschillende vorm. Het is de meest bekende kalkstenen grot in de noordelijke bergen van de provincie Cao Bang, dankzij zijn uniekheid en grootte. Door een bezoek aan de grot word je gefascineerd door zijn wilde schoonheid.
De hoofdingang van deze grot ligt op ongeveer 2 km van de Ban Gioc watervallen, vlak bij de weg naar Cao Bang. De prachtige schoonheid van de Nguom Ngao grot is wijd en zijd bekend. Een Britse studie in 1995 stelde vast, dat de grot 2144 meter lang moet zijn. De maximale hoogte is 60 m en het heeft drie hoofdingangen namelijk Nguom Ngao, Nguom Lom en Ban Thuon. De Nguom Ngao is een echt geweldig grot, groot en aantrekkelijk met verschillende gevormde stalactieten.

Nguom Ngao betekent "grot van de tijgers" in de taal van het bergvolk de Tay, die in deze streken leven. Er wordt gezegd, dat lange tijd geleden, veel felle tijgers bescherming zochten in de grot. De tijgers trokken vaak de nabijgelegen dorp in om te jagen op vee en zelfs op mensen.

Bij de hoofdingang komt je een koele wind tegemoet. De grot werd gevormd, als gevolg van verwering van kalksteen bergen door wind en water over een zeer lange tijd. Als je de grot binnen gaat, stap je in een wonderlijke wereld. Vanaf het plafond fonkelen zeven gekleurde stalactieten.

 


De kroonluchter (omgekeerde lotus bloem)

Langs het gebaande pad, zie je stalactieten in allerlei vormen, die er uitzien als boten, cactussen, bossen, terrasvormige rijstvelden - een afspiegeling van het bergachtige gebied van dit gebied. Men ziet dit als een verband tussen de aarde en de hemel en ook als een liefdevolle band tussen mannen en vrouwen.
De meest indrukwekkende stalactieten zijn een kroonluchter, die er uitziet als een omgekeerde lotus bloem en zich net naast het pad bevindt en de vrouwenfiguren, die lijken op feeŽn met golvend, lang haar, die in een hoek staan.
De grot is enorm groot en er schijnt een aftakking te zijn, die naar de watervallen leidt. Men zegt, dat daar dus een geheime ingang moet zijn.


In de grot

De rondleiding door de Nguom Ngao duurt ongeveer een uur. Lokale bevolking ontdekte de Nguom Ngao in 1921, maar de grot werd pas officieel geopend voor toeristen in 2006. Toen werden er paden gebouwd om bezoekers rond te leiden langs diverse interessante punten. Het was belangrijk, dat er elektriciteit werd geÔnstalleerd, maar het is waarschijnlijk toch wel verstandig om een zaklamp te nemen.

Zonder twijfel zijn Nguom Ngao Cave en Ban Gioc watervallen twee must-see natuurwonderen in de noordelijke provincie Cao Bang.

Uit een reisverslag:

"De weg naar de grot wordt aan gewerkt, want het was nogal een wandeling om er naar toe te lopen. Maar het is de moeite van de wandeling waard. De grot is koel, maar niet koud, en er zijn enkele prachtige rotsformaties ..
Zeker de moeite waard om de wandeling te ondernemen van de weg. Er wordt een parkeerplaats gebouwd. Dit moet je samen met de Ban Gloc Falls bezoeken, want ze liggen niet ver uit elkaar."

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |