THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  CAO BANG
  -- Cao Bang
  -- Cao Bang Bergvolken
  -- Cao Bang Grot
  -- Cao Bang Hotels
  -- Cao Bang Map
  -- Cao Bang Th. Hen Meer
  -- Cao Bang Waterval
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

BAN GIOC

"De rit vanuit Cao Bang naar deze op de grens met China gelegen watervallen is al een beleving op zich, is een van de mooiste routes die ik heb ervaren tijdens onze vele reizen. de waterval op zicht is best wel spectaculair en zou in menig ander land een "wereld" attractie zijn, nadeel is het Noord Oosten van Vietnam nog wat betreft toerisme in ontwikkeling is en er aan de Vietnamese zijde nog weinig voorzieningen zijn. "


Met een vlot bij de Ban Gioc waterval

          De Ban Gioc - waterval is drie uren rijden (85 km) verwijderd van de provinciehoofdstad Cao Bang. Je rijdt tussen prachtige bergketens en groene rijstvelden, voordat je bij de Ban Gioc waterval aankomt. Het is de rit dubbel en dwars waard. De waterval ligt dichtbij de Chinese grens. Sterker nog: de overkant van de rivier is China! Daar heeft men al een hotel gebouwd op een heuvel. Aan de Vietnamese kant zijn geen bouwactiviteiten te bespeuren.
Je zult er op het eerste oog niet herkennen, maar als je bij de waterval eenmaal bent geweest, dan herken je hem meteen op kalenders en foto's, die in o.a. Chinese restaurants, hotellobby's en cafeetjes hangen. Om de waterval te bereiken moet je een wandeling door de rijstvelden en over houten bruggen maken, voordat je bij de voet van de waterval komt. De beste bezoektijd is in de regentijd (sept - okt), omdat de waterval dan het meeste water bevat.

Je moet een permit (kaartje) kopen bij een apart kantoortje, voordat je er naar toe kunt lopen. De waterval wordt gevoed door de Quay Son River, die vanuit China in Vietnam stroomt. De indrukwekkende waterval komt trapsgewijs naar beneden. Je kunt met een vlot dichtbij het neerstortende water komen.
De 30 meter hoge waterval is niet de hoogste in Vietnam, maar wel de meest spectaculaire en breedste. Het is een geliefd punt voor Vietnamese toeristen, die in het weekend met enkele bussen naar de Bam Gioc waterval komen om deze te bewonderen. Ze maken tevens gebruik om hier aan de voet van de waterval een gezellige picknick houden. De voet van de Ban Gioc waterval is dan vol met gezellige kletsende, drinkende en picknickende mensen.

 

De Franse kolonisten bouwden oorspronkelijk kleine villa's op de oevers aan de voet van de waterval. Het was een prachtige omgeving. Je kon er zwemmen en het was er heerlijk koel.
Als je geen georganiseerde excursie naar de waterval hebt geboekt, kun je in Trung Khanh een busje nemen. Er rijden enkele minibusjes per dag. De rit duurt 20 - 30 minuten. Ook is het mogelijk, dat je je op een motorfiets naar de Ban Gioc laat brengen voor weinig geld.
Nguom Ngao Grot ligt op slechts een paar kilometer voorbij de watervallen. Deze grot is zeker een bezoekje waard.


Ban Gioc Watervallen

Nguom Ngao Grot - je kunt deze grot bezoeken voor of na Ban Gioc. Dit immense Nguom Ngao grot heeft een reeks majestueuze, adembenemende ruimtes, gevuld met ingewikkelde formaties van stalactieten en stalagmieten. In het laagseizoen, kun je zelfs deze grot voor jezelf hebben. Gidsen zijn behulpzaam en je wijzen op bijzonder interessante rotsen en nestplaatsen van vleermuizen.

Uit een reisverslag:

"Wat een geweldige omgeving om per brommer te verkennen! Mooiste natuur ooit gezien waar zich om de zo veel tijd prachtige kleine dorpjes bevinden. Lieve kindertjes die "hello" naar je roepen. Honden, schapen koeien en wilde paarden op en langs de weg! Beste trip van mijn leven. O ja de watervallen! Ook prachtig! "


De indrukwekkende waterval

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |