THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  CAO BANG
  -- Cao Bang
  -- Cao Bang Bergvolken
  -- Cao Bang Grot
  -- Cao Bang Hotels
  -- Cao Bang Map
  -- Cao Bang Th. Hen Meer
  -- Cao Bang Waterval
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

CAO BANG

"Ondertussen ben ik alweer een dikke week in Cao Bang en nog steeds bevalt het me super goed! Afgelopen zaterdag had ik nog een groot avontuur: naar de kapper. Mijn haar zag er niet meer uit, dus ik dacht ‘laat ik het er maar op wagen’. Nou, dat heb ik geweten, mijn haar werd namelijk PAARS!!
Och, ik kon wel janken, wat enorm stom van mezelf om mijn haar te laten verven ergens in een dorp in Vietnam! Maar, te vroeg geklaagd, na een paar keer wassen en highlights geen paars meer te zien! Was ik even blij en voor 13 euries geverfd, highlights, geknipt en al (wel zit je hiervoor van 13.00-18.00 bij de kapper, ze zijn namelijk met 6 mensen tegelijk bezig en er komen nieuwe klanten tussendoor, erg bijzonder). "


Ban Gioc Watervallen

          Cao Bang - is de naam van de hoofdstad èn van de provincie in het uiterste noorden van Vietnam, grenzend aan China. Het ligt "off the beaten tracks". Cao Bang is een "easy-going" toegangspoort tot de omliggende meren, dorpen met minderheden, karst pieken, grotten en de Ban Gioc Waterval aan de Chinese grens. De hoofdstad ligt 30 km van China en is een uitstekende stop voor reizigers, die vanaf of naar de grensovergang Pingxiang komen of gaan. Voor degenen, die moe zijn van de toeristische plekjes aan de kust van Vietnam, geeft Cao Bang een verfrissende kijkje in een stad die geheel zichzelf is gebleven.
Cao Bang ligt aan de route van Ha Giang naar Lang Son en is alleen bereikbaar over de weg. Het heeft geen treinverbinding. Een busritje van Lang Son duur al gauw zo'n 4 uur. Een ritje naar Hanoi duurt ongeveer 5 uur en kost zo'n 15 dollar. Geen wonder, dat deze provincie door weinigen bezocht wordt, hoewel het één van de mooiste is in het noorden van Vietnam.
De hoofdstad Cao Bang is gemakkelijk te voet te ontdekken, maar motor taxi's zijn handig en goedkoop. De stad heeft zo'n 100.000 inwoners.

De Bang Giang rivier verdeelt de stad in tweeën. Het busstation ligt aan de oostelijke kant van de rivier; over de brug bij de hoofdstraat, Kim Dong (die parallel aan de rivier loopt). Hier zijn ook de markten en de meeste hotels te vinden. De markten in Cao Bang stad wordt beschouwd als de grootste in Vietnam.
Het stadje zelf is klein en stoffig. Het standbeeld van Uncle Ho (Ho Chi Minh) is een herinnering aan het feit, dat hij hier heeft gewoond.
Er zijn twee markten vlakbij de rivier. De best georganiseerde markt bevindt zich in een overdekte hal bij de brug en de hoofdstraat Kim Dong. Er wordt ook klaargemaakt voedsel en huishoudelijke goederen verkocht.
De tweede markt strekt zich uit langs de rivier bij de brug en is alleen 's ochtends. Vrouwen van het platteland komen met hun vlot aanvaren om hier hun verse groenten en fruit op dekens uit te stallen en te verkopen.

 

Omdat Cao Bang zo dicht bij China ligt, heeft het ertoe geleid, dat de stad een enigszins turbulente geschiedenis heeft gehad. De ene keer hoorde het bij China, de andere keer weer bij Vietnam. De laatste keer, in 1979, werd de stad door de Chinezen ernstig beschadigd, maar sindsdien is alles weer opgebouwd.
De provincie Cao Bang is de thuisbasis van vele Vietnamese etnische minderheden. De meest opvallende van deze zijn de Tay, Nung, Dao, en Hmong. Ze proberen hun traditionele manier van leven te handhaven in de meer afgelegen gebieden.


Cao Bang: een kleurrijke markt in de regen

 

Ritjes vanuit Cao Bang:

  • Thang Hen Meer - omgeven door bergen, dit serene meer is op zijn best in het regenseizoen. Tijdens het droge seizoen staat er minder water in het meer en is het niet zo indrukwekkend, maar er zijn een paar vlotten waarop je kunt varen. Als je gaat wandelen in de nabijgelegen bergen, dan kom je langs de lokale herders en boeren. Er zijn geen bussen naar Thang Hen, dus de goedkoopste optie is om een motor met chauffeur voor de halve dag te huren. Het is ongeveer 1 uur rijden.
  • Ban Gioc Waterval - deze adembenemende waterval, is de steilste in Vietnam en bevindt zich aan weerskanten van de Chinees-Vietnamese grens. Je moet een kaartje kopen bij een kantoortje en dan kun je er naartoe lopen. Aan de overkant van de rivier ligt China. Er zijn twee watervallen, die trapsgewijs naar beneden gaan. Het water raast daverend naar beneden in het natte seizoen, maar in het droge seizoen is het nog steeds mooi. Je kunt een vlot huren bij de rivier om de watervallen beter te bekijken en Chinese toeristen, die hetzelfde doen van de andere kant, te begroeten. Er rijden bussen vanuit Cao Bang naar de watervallen van Ban Gioc. Ook rijden er openbare minibusjes.
  • Nguom Ngao Grot - je kunt deze grot bezoeken voor of na Ban Gioc. Dit immense Nguom Ngao grot heeft een reeks majestueuze, adembenemende ruimtes, gevuld met ingewikkelde formaties van stalactieten en stalagmieten. In het laagseizoen, kun je zelfs deze grot voor jezelf hebben. Gidsen zijn behulpzaam en je wijzen op bijzonder interessante rotsen en nestplaatsen van vleermuizen.
  • Pac Bo - is een zeer bekende gedenkwaardige plek voor Vietnamezen, waar Ho Chi Minh woonde, toen hij terugkwam naar Vietnam na 30 jaar in het buitenland gewoond te hebben. Hij wilde het land van de Franse overheersing bevrijden. Het landschap van Cao Bang om Pac Bo is mooi met groene rijstvelden, karstbergen en Tay dorpen.

 


Met een vlot bij de Ban Gioc waterval

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |