THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HO CHI MINH CITY/ SAIGON
  -- Ho Chi Minh City (HCMC)
  -- HCMC: Highlights
  -- HCMC: Backpack Street
  -- HCMC: B.Thanh Markt
  -- HCMC: Binh Tay Markt
  -- HCMC: Bitexco Tower
  -- HCMC: Bus Stations
  -- HCMC: Chinatown
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: Drijvnd Tempel
  -- HCMC: Ferry - Vung Tau
  -- HCMC: Fito Museum
  -- HCMC: G. Lam Pagode
  -- HCMC: Goodnight Saigon
  -- HCMC: Hotels
  -- HCMC: Jade Pagode
  -- HCMC: Map
  -- HCMC: Notre Dame
  -- HCMC: Park 23 sept.
  -- HCMC: Pretpark
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: War Museum
  -- HCMC: Xa Loi Pagode
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Binh Tay Markt

"De belangrijkste markt van China Town is twee keer zo groot als de Ben Thanh-markt, vergelijkbaar ontwerp met de klokkentoren maar op twee verdiepingen.
De meeste verkopers hier zijn echter groothandel, dus geweldig als je x 12 bh's, 20 paar Crocs etc. wilt. . . maar zeker een bezoek waard. De omgeving is ook levendig."


De Binh Tay Markt

          De Binh Tay Markt - is één van de oudste markten in Ho Chi Minh-stad. De markt is geopend van 3 uur 's ochtends tot 22 uur' s avonds en is vol drukte het aanvoeren van goederen, verkopen en kopen. De goedkoopste prijs voor een artikel krijgt je ’s nachts of ’s morgens vroeg, maar waarschijnlijk lig je dan nog in je bed.
Deze markt is niet alleen een belangrijke handelsplaats, maar ook één van de belangrijkste bestemmingen voor de lokale bevolking om boodschappen te doen en voor toeristen, die het lokale leven willen observeren.
De Binh Tay-markt werd gebouwd door de Fransen in de jaren 1880.

De markt heeft 12 extra ingangen en 1 hoofdingang (zie de foto), die rechtstreeks naar het Cholon-busstation leidt, wat uitermate handig is voor het vervoeren van gekochte goederen. Bovendien, een ander onderscheidend punt van deze markt is, dat er midden in de markt een grote ruimte, die op de eerste etage omgeven is door winkeltjes. Er zijn visvijvers en verschillende stenen stoelen rond de markt.
Er zijn twee verschillende gedeeltes om de Binh Tay-markt te bezoeken: de buitenste natte marktstraat (wet market) en het binnenste gedeelte van de markt (dry Market). De natte markt is werkelijk nat op de vloer, omdat men vis en groente nat wil houden. Op de "wet market" zie je zeker de chaotische en energieke sfeer van de markt. Hier wordt vis, vlees, groente en fruit verkocht. Om preciezer te zijn, vroeg in de ochtend kun je getuige de lokale bevolking, die inkopen doet en het is goedkoper.

 

Bovendien is het overdekte, binnenste gedeelte van de markt kun je een geweldige ervaring opdoen. Vergeleken met de verse "wet market" buiten, is het binnen rustig, waar ook een breed scala aan artikelen wordt verkocht, maar vooral de gedroogde en geconserveerde soorten producten. Je kunt ook veel artikelen vinden, die in China zijn gemaakt, zoals medicinale kruiden, speelgoed, snoep en andere items.


De eerste etage

Als je een liefhebber van lekker eten bent, kun je hier genieten van lokale keukens met een breed scala aan eten. In de vroege ochtend kun je genieten van een soort ontbijt met o.a. noedels, loempia's, gebroken rijst en Chinese lekkernijen. Neem als voorbeeld 'banh bao', een gestoomd broodje met veel ingrediënten zoals uien, varkensvlees of kippenvlees, champignons en kruiden.
Bovendien is "streetfood" ook een goede keuze. Je kunt hier terecht bij een lange rij verkopers. De Binh Tay-markt is al lang een favoriete ontbijtplek van de lokale bevolking met honderden eetstalletjes, die Vietnamese nietjes verkopen, variërend van het begin tot het einde van de markt, waaronder Pho, Bun Bo Hue (met rijstnoedels, rundvlees, varkensworst, kruiden en specerijen, en een bouillon met zout, zuur en pittig), Goi Cuon (loempia's), Banh Beo, Com Ga (kiprijst) of Com Tam (gebroken rijst) en delicatessen met Chinese invloeden zoals Man Thau (gestoomde broodjes met varkensvlees of kip, uien, eieren, champignons en groenten).


Schoenen uit China

Velen verkopen afhaalmaaltijden of eten om te bezorgen bij verkopers op andere markten, maar de meeste hebben een paar kleine tafels of barbladen, waar je ter plekke heerlijk eten kunt. Eet smakelijk!
De beste tijd om rond te dwalen op de Binh Tay-markt is 's morgens, wanneer de lokale bevolking komt ontbijten en vers voedsel en huishoudelijke artikelen kopen.

Uit een reisverslag:

"Mijn hotel was vlakbij de Ben Thanhmarkt. Ben hier derhalve verschillende keren geweest. Des te leuker om via een aantal mooie parken, waar iedereen aan het sporten is, naar de Thai Binhmarkt te wandelen. De markt zelf is veel kleiner dan de Ben Thanhmarkt. Het voordeel is wel, dat ik voor een biertje hier aanmerkelijk goedkoper uit was dan op de Ben Thanhmarkt. Ben daar dus eerder duidelijk genept en ben daarna er ook niet meer terug geweest."

 


Wet Market


 

Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |