THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  PLEIKU
  -- Bien Ho Lake
  -- Hotels - Best Value
  -- Bahnar - Bergvolk
  -- Jarai - Bergvolk
  -- Le Hoi Dam Trau
  -- Phu Cuong Waterval
  -- Rong - Bergvolk
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Bien Ho Lake

"Tegenwoordig worden er dagtochten georganiseerd om de lokale Bahnar & Jarai dorpen met hun bewoners te bezoeken. Hier kun je foto's te maken en alcohol proeven uit een pot met een rietje, terwijl ze dansen voor toeristen en voor een lage vergoeding, die de touroperators betalen. Ik denk, dat een rustige wandeling via hun rijstvelden of het huren van een uitgeholde boomstam, leuker is dan al dat gedoe."


Bien Ho meer met uitkijktoren

          Bien Ho Lake - behoort tot één van de schoonheden van de Centrale Hoogvlakte. Het diepe zoetwatermeer ligt ten noorden van Pleiku op een hoogte van 900 meter. De lokale bevolking noemt het meer ook wel T'Nung of Ea Nueng, wat "zee op de berg" betekent. Het meer is een volgelopen krater van een uitgedoofde vulkaan, die miljoenen jaren geleden actief was. Vanuit de stad Pleiku rijd je 7 kilometer op de National Highway 14 naar het noorden. Dan ga je rechtsaf voor nog eens drie kilometer om het meer te bereiken.

Net als zoveel andere toeristische attracties, worden er verschillende verhalen en legenden verteld over de oorsprong van het meer door stammen.
Zo zullen de Kinh u vertellen, dat het meer zo diep is, dat doorloopt tot de Oostzee. Een ander fictief verhaal vertelt, dat iemand een pomelo in het Bien Ho meer liet vallen en deze drijvend werd gevonden in het kustgebied van Quy Nhon. Zo'n 166 kilometer verwijderd van Pleiku.
Weer een ander gerucht vertelt, wanneer men een gekapt stuk hout in het meer gooit, men het bij de scheepswerf in Quy Nhon uit het water kan halen en het verkopen of gebruiken.
In het regenseizoen zijn er vele kleine stroompjes in de Centrale Hooglanden. Zij vullen het meer en het waterpeil kan dan behoorlijk stijgen.  

 

Sommige dorpen van Ba Na en Gia Rai verdienen hun brood met vissen op Bien Ho Meer. Enkele honderden tonnen vis uit het meer worden elk jaar Pleiku verkocht.
De weg naar T'nung Lake is bedekt dor een groen bladerdak van pijnbomen. Als je aan het einde van de weg een heuveltje oplloopt, bevindt zich daar een mooie uitkijkpost, waar toeristen wat kunnen uitrusten. Hier kun je poseren voor foto's en de charmes van het meer bewonderen. Het T'nung Lake ziet er uit als een smaragd met zijn heldere, groene water. Zowel het meer zelf, als de omgeving biedt een prachtig landschap.


Bien Ho Lake


Het ideale moment om het meer te bezoeken is 's morgens, wanneer het meer is nog bedekt met wolken als stroken van zijde. Je kunt een uitgeholde boom boot of een kano huren om de verborgen charmes van het meer te ontdekken. Geniet van de wilde natuur en de overvloedige, gevarieerde flora en fauna te zien.
Je kunt ook één van de etnische dorpen bezoeken, die aan de oever van het meer liggen. Als je geluk hebt is er een feest en kun je zien zingen en dansen. De meisjes van de Gia Lai (bergvolk) zijn charmant, onschuldig, maar zijn een beetje verlegen. Ze zijn echter heel vriendelijk naar de toeristen en heel respectvol.
Geroosterd wild zwijn is een specialiteit bij de minderheden op de Hoogvlakte. Het wilde zwijn wordt gevuld met citronella bladeren, en gemengd met verschillende kruiden zoals laos, knoflook en honing. Elke zwijn weegt ongeveer vijf tot vijftien kilo en aangezien zijn natuurlijke voeding bestaat uit groenten, is het mager vlees met zeer weinig vet.
Bovendien krijg je de kans om com lam (bamboestam rijst) te proeven, ruou can (wijn gedronken uit een pot met een rietje), xoi la (kleverige rijst verpakt in bladeren), ca lang (meerval) en andere gerechten van de Hooglanden.


Bien Ho Lake

 ruou can, wijn met een rietje


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |