THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  NINH BINH
  -- Ninh Binh
  -- Ninh Binh Bich Dong Pag.
  -- Ninh Binh Bai Dinh Pag.
  -- Ninh Binh Mua Cave
  -- Ninh Binh Tam Coc Mnt.
  -- Ninh Binh Thai Vi Tempel
  -- Cuc Phuong NP
  -- Hoa Lu, oude stad
  -- Trang An Eco
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hu

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Bich Dong Pagode

"Kleine maar mooie pagode, best wel en flinke klim als je de drie niveaus wil doen met niet al te beste trappen, goede schoenen is nodig. Wij reden hier vanuit het naburig dorpje met de fiets naartoe, iets wat je enkel best in de zomer kan doen als de rijstvelden groen staan anders beetje droevig uitzicht maar evenwel wel leuke rit, zeker doen als je de nihn bihn provincie bezoekt."


Bich Dong Pagode

          De Bich Dong Pagode - is eigenlijk de tweede mooiste grot van het land. De tempel werd gebouwd op een kalkstenen berg, die miljoenen jaren geleden werd gevormd. Hij werd reeds genoemd in de 18e eeuw om zijn mooie witte kalksteen, die alleen in dit gebied voorkomt. De hele grot bestaat uit drie kleine tempels, waarvan de eerste zich aan de voet van de berg bevindt. De tweede tempel is bij de ingang van Bich Dong grot en de derde, tevens de kleinste, bevindt zich op de top van de berg, waarvan je een de prachtig uitzicht hebt op de groene vallei.

Alle drie de tempels zijn gemaakt van zeldzaam hout, met tegels die de vorm hebben van de staart van een feniks of het is snijblad van een oud wapen. Van een afstandje lijkt de tempel lijkt op een houten boot, die op de rivier drijft.
De tempel werd in de 18e eeuw gebouwd door twee monniken, die het rustige en verleidelijke landschap bewonderden. Ze besloten te blijven en een tempel te bouwen voor Boeddhisten, die wilden bidden voor de welvaart van het land.

De pagode is voorzien van speciaal dakpatroon. Vanaf de voet van de berg moeten de bezoekers moeten tientallen stenen trappen opklimmen naar de ingang van de grot, waar de tweede tempel is. Maar om bij de derde tempel te komen, moet je de grot oversteken.

 

Binnen in de grot is een bronzen klok, die drie eeuwen geleden gemaakt is door de oprichters. Hier bevindt zich ook de gebedsruimte voor Boeddha.
Op een gegeven moment is het pikdonker binnen. Dus dan moet je goed uitkijken waar je stapt. Binnenin vind je een aantal boeddhistische beelden in steen uitgehouwen en holle stalactieten, waar je een aantal muzieknummers op kunt spelen. Sommige van deze grotten werden gebruikt door de Viet Minh om zich te verbergen voor de Fransen tijdens de Eerste Oorlog Indochina.
En van de koningen van Vietnam (Tu Duc) was zo onder de indruk van het hele prachtige landschap met bergen, waterwegen en de velden, dat hij deze plek een zeer mooie en romantische naam gaf, Bich Dong, wat letterlijk betekent "Groene Parel Grot".
Hoewel er weer veel gerenoveerd wordt, is deze prachtige tempels met zijn grotten een bezoek waard. Het is een bestemming, die iedereen n keer in zijn leven bezocht moet hebben.


En van de grotten

 

Uit een reisverslag:

"We besloten dan ook maar om weer op de motor te stappen en zelf door het gebied heen te rijden. Ook hadden we al gezien dat er een pagode, de Bich Dong Pagoda, in de buurt was, welke half in de bergen was gebouwd, dus zijn we daar maar heen gereden om die te bekijken. Een mooie tempel wel, met een aantal trappen die je moest beklimmen om er te komen."

 

 

 

 


Copyright 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |