THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  QUY NHON
  -- Quy Nhon
  -- Quy Nhon Hotels
  -- Quy Nhon Ky Co Baai
  -- Quy Nhon Lepra Kolonie
  -- Quy Nhon Pagode.
  -- Quy Nhon Omgeving
  -- Banh It Towers
  -- Bai Xep (Geheim)
  -- Vogelnestjes soep?
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

BAI XEP

" Het strand van Bai Xep is ongelooflijk. We brachten een paar dagen door in een hotel direct aan het strand en het was een paradijsje. Wit zand, palmbomen, warm water - absoluut idyllisch. Als je in de buurt bent, verblijf dan hier voor een paar dagen. Je kunt een motorfiets huren en de streek verkennen. De omringende kust is werkelijk prachtig".


Bai Xep

          Bai Xep - 12 km ten zuiden van het centrum van Quy Nhon. Hier zijn de laatste tijd veel nieuwe guesthouses gebouwd. Bai Xep heeft zich ontwikkeld tot een vissersdorp met veel leuke guesthouses, die direct aan het mooie, witte strand. Een perfecte plaats om te verblijven, omdat het halverwege Nha Trang (in het zuiden)en Hoi An (in het noorden) ligt. Je kunt hier even ontsnappen aan het drukke stadsleven en alle toeristisch bezienswaardigheden van Vietnam. Hier in het rustige en autovrije vissersdorp Bai Xep heb je de kans om het authentieke Vietnamese strand te ervaren zonder het ongebreidelde toerisme. Het dorpje heeft slechts 700 inwoners.

Ondanks de afzondering en de rustige ligging aan het strand, hangt er in Bai Xep een verrassend leuke en vrolijke sfeer. De vissers werken hard en de lokale bevolking omarmt en begroet je met aangename glimlach. Er is 's avonds niet veel anders te doen dan een paar biertjes te drinken (of andere drankjes) bij zonsondergang en te genieten van de sfeer. Er is zelfs af en toe (en geweldig) plaatselijke band, die hedendaagse hits uitvoert.

Bai Xep staat bekend als een afgelegen vissersdorp aan de kust in de buurt van Qui Nhon, met een klein maar mooi strand en kristalhelder water. Veel reizigers zien dit plaatsje over het hoofd en overnachten hier niet. Dat is voor deze toeristen zeker een groot gemis!

 

Overal in Vietnam hebben ze één of meer markten met levensmiddelen. Echter, Bai Xep's markt is een beetje kleiner dan de andere. Er zijn slechts vier of vijf kraampjes met verse groente, fruit, vlees en natuurlijk vis. Omdat het plaatsje bekend staat om zijn visvangst,krijg je gegarandeerd veel verse en lekkere vis.
De restaurantjes langs het strand bieden zowel lokale als westerse gerechten en bieren. De prijzen zijn vergelijkbaar met de rest van Vietnam. Er worden tal van gerechten aangeboden. De porties op je bord hebben de neiging om groter te zijn dan elders. En als er fish and chips op het menu, probeer dat dan!
Net als in een klein dorp kan worden verwacht, zijn er niet veel winkeltjes. Maar je kunt altijd rekenen op ten minste één kleine mini-mart-type winkel. Ze hebben niet veel en er wordt veel zelf gemaakt, zoals koekjes, chips en andere zoete snacks.


Bai Xep met een lokkend eilandje

Als je iets speciaals wilt proberen, kun je een traditionele ronde boot huren (een zogenaamde 'coracle') aan het strand van Bai Xep. Probeer dan eens het kleine eilandje voor de kust te peddelen. Dat duurt ongeveer 30 minuten. Hier kun je genieten van nog meer prachtig, wit zand. Na een kleine wandeling op het eiland, word je beloond met een spectaculair uitzicht op de oceaan en misschien kun je zelfs de zonsondergang bewonderen. Het is een leuke en ontspannen tocht met een subtiel vleugje avontuur (net zoals Bai Xep)! Zie het eilandje op de foto!

Je kunt ook kookles krijgen in het dorp. Er wordt een kookcursus aangeboden met o.a. vegetarische recepten. Je kunt op deze manier genieten van een echte authentieke Vietnamese kookstijl en de cursus wordt gegeven door één van de dorpelingen en dan eet je culinaire creatie natuurlijk zelf op! Weer een bezigheid "off the beaten track".

Bai Xep ligt aan de adembenemende kust van Vietnam en er is nog veel meer kustlijn rondom deze geweldige plek, die wacht om ontdekt te worden. Je kunt ook een bromfiets huren. Dat is goedkoop en dat doe je in het dorp. Laat de koele bries streelt je zonovergoten gezicht, als je een ontspannen, mooie rit maakt om te zien, wat er buiten het dorp ligt.


Bai Xep

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |