THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  NINH BINH
  -- Ninh Binh
  -- Ninh Binh Bich Dong Pag.
  -- Ninh Binh Bai Dinh Pag.
  -- Ninh Binh Mua Cave
  -- Ninh Binh Tam Coc Mnt.
  -- Ninh Binh Thai Vi Tempel
  -- Cuc Phuong NP
  -- Hoa Lu, oude stad
  -- Trang An Eco
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Huť

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Bai Dinh Pagode

"Van grote afstand zie je al de enorme pagode opdoemen van dit complex. Daar vlakbij een enorm Boeddhabeeld waarvan je je afvraagt hoe ze dat er ooit hebben gekregen. Mij werd verteld dat het ter plaatse is gemaakt en dat lijkt me gezien de omvang en gewicht ook de enige mogelijkheid. Je moet er gewoon heen gaan om het te bekijken en als je dan ook nog de mazzel hebt dat er weinig te doen is dan is vooral de rust die het geheel uitstraalt imponerend.
Had ook wel respect voor ouders die hun kids op hun nek naar de pagode dragen in de hitte omdat dat geluk schijnt te brengen voor hun kroost. Je kan natuurlijk ook in een van de elektrische karretjes gaan zitten die je van de ingang van het terrein naar het begin van het eigenlijke complex brengen. "


Tempel

          De Bai Dinh Pagode - zijn een aantal Boeddhistische tempels op Bai Dinh Berg op zo'n 15 kilometer van Ninh Binh. Er is originele oude tempel en een nieuw gecreŽerde grotere tempel. Het wordt beschouwd als het grootste complex van Boeddhistische tempels in Vietnam en Zuidoost AziŽ. Het is een populaire plaats voor Boeddhistische bedevaarten geworden. De originele, oude Bai Dinh pagode ligt op een helling in een rustige, bosrijke omgeving. Bezoekers zullen zich waarschijnlijk in sprookjesland wanen en ze rust vinden. Deze oude pagode ligt op 800 meter van de nieuwe tempel.
Je moet 300 stenen treden naar boven klauteren, voordat je de sierlijke toegangspoort bereikt. De tempel zelf ligt in een reeks van kleine grotten tegen de berghelling. Samen met Boeddhistische goden worden hier andere goden vereerd, zoals de berggoden.

In de pagode heeft een gedeelte waar men de voorouders vereert. Aan de rechter kant van het gebouw bevindt zich de "Bright Cave", waar men Boeddha vereert. In de kleine tempel aanbidt men de god Cao Son en in de andere tempel Saint Nguyen. Vlak daarnaast is weer een kleine grot, waar men de "Fairy" aanbidt.
Aan de andere kant van de berg is de nieuwe Bai Dinh pagode. Deze pagode is gebouwd in 2003 en beslaat een groot gebied. De nieuwe Bai Dinh pagoda bezit vele onderdelen, zoals Tam The tempel, Phap Chu Tempel, Quan Am tempel (Bodhisattva Tempel), Bao Thap, Bell Tower en een slaapzaal voor boeddhistische monniken.

 

Alle materialen komen uit deze streek of omliggende provincies. Voor het bouwen van de pagode had men ongeveer vijfhonderd ambachtslieden nodig. Veel werknemers kwamen traditionele ambachtelijke dorpjes, zoals Phu Loc waar men aan houtbewerking doet, of Ninh Van waar men aan steenhouwen doet, in Y Yen deed men aan bronsgieten etc.
De belangrijkste tempel in het nieuwe gedeelte zijn de Tam The Tempel en de Phap Chu Tempel. Deze twee tempels hebben een totale oppervlakte van 1000 vierkante meter. In het centrum van het tempelcomplex staat een bronzen Boeddha Sykamuni beeld van 10 meter hoog en het is 100 ton zwaar. Het is het grootste standbeeld in Vietnam. Dit beeld wordt gegoten van zuiver brons, gekocht in Rusland, gegoten en geÔnstalleerd door de beroemde kunstenaars uit Y Yen.


Bell Tower

Een andere bijzonderheid in Bai Dinh pagode is de Bell Tower. Hierin staat de ďGrote KlokĒ met het gewicht van 36 ton. Daarnaast is er 70 -ton bronzen trommel op de vloer van de toren.
Er is ook een kans om de grootste Avalokitesvara Bodhisattva standbeeld in Bodhissattva Tempel te zien. Dit beeld ziet er zo prachtig met duizend handen en ogen. Dit is, zegt men, voor de bescherming en universele redding van de gewone mens.

Rechts van de Phap Chu Tempel is een collectie van 500 Arahat standbeelden op de heuvel. De 500 Arhat standbeelden hebben een hoogte van 2,3 meter en zijn gebeeldhouwd uit Ninh Binh steen en hebben verschillende posities en gebaren, die een magische ruimte en levendige sfeer te creŽren.
Zonder twijfel is de Bai Dinh pagode een meesterwerk van de natuur en mensen. Het is de trots van het Vietnamese volk door zijn unieke architectuur, cultuur en historische waarde.

Bij de Bai Dinh tempel wordt elk jaar een groot festival gehouden op de zesde dag van de eerste maanmaand. Dan is het er enorm druk. Boeddhistische rituelen worden uitgevoerd in de Nieuwe Tempel in combinatie met de traditionele rituelen van de oude tempel.


De Arhats

 

Uit een reisverslag:

"Van grote afstand zie je al de enorme pagode opdoemen van dit complex. Daar vlakbij een enorm Boeddhabeeld waarvan je je afvraagt hoe ze dat er ooit hebben gekregen. Mij werd verteld dat het terplaatse is gemaakt en dat lijkt me gezien de omvang en gewicht ook de enige mogelijkheid. Je moet er gewoon heen gaan om het te bekijken... "

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |