THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  LAO CAI
  -- Lao Cai: Provincie
  -- Lao Cai: Stad
  -- Lao Cai: Hotels
  -- Lao Cai: Markt
  -- Lao Cai: Grens China
  -- Lao Cai: Trein Station
  -- Bac Ha Markt
  -- China: Hekou
  -- O Quy Ho: Bergpas
  -- O Quy Ho: Glazen Brug
  -- Sapa
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hu

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

BAC HA MARKT

"Eerst naar de zondag markt van Bac Ha, voordat we ontbijt deden, anders zat je toch maar tussen andere hotelgasten. We gaan dus vroeg naar de markt. Op de markt zien we veel groente, medicinale kruiden, veel dieren zoal kippen, eenden en hondjes, maar ook ook paarden en waterbuffels. Echt een regionale markt waar veel stammen, tribes, kwamen om te verkopen en kopen. Souvenirs gekocht zoals een pet, hoed en een originele van Flower Hmong tribe hoofddoek. Het kostte de nodige moeite voor die goed zat. Nog langs de koffie en thee markt gegaan. Erg veel fotos gemaakt van vrouwtjes in authentieke kledij, de mannen hebben die blijkbaar niet."  


Wachten op klanten.

          Bac La ligt in het noordwesten van Vietnam, - dichtbij de Chinese grens en zon 53 km van Lao Cai is. Ondanks dat Bac Ha omringd is door het landschap, dat net zo weelderig en interessant is als Sapa, is Bac Ha op de een of andere manier onder de radar gebleven als het tot nu toe om aantrekkingskracht gaat. In de stad hangt verbrand hout in de ochtendlucht. De hoofdstraat is volledig verstoken van straatventers, en kippen en varkens snuffelen rond op zoek naar restjes. Ze zoeken in een kleine groepjes tussen de traditionele huisjes, die gebouwd zijn van klei. Het tijdperk van beton is nog niet zo lang geleden begonnen.

De totale bevolking van het district van Bac Ha bedraagt 50.000 inwoners. Veertien van de 54 etnische minderheidsgroepen van Vietnam zijn te vinden in de heuvels, bergen en valleien van het Bac Ha-district. De Hmong, plaatselijk bekend als Flower Hmong, maken 44% uit van de totale bevolking. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan hun felgekleurde en ingewikkeld versierde kleding met bloemachtige patronen.
Oorspronkelijk komen Hmong uit China. Ze verhuisden enkele eeuwen geleden naar Vietnam. Het zijn voornamelijk zelfvoorzienende boeren en hun manier van leven is nauwelijks veranderd sinds ze zich voor het eerst in de regio vestigden. Het stadje Bac Ha ligt 22 km van de Chinese grens.

 


Bescherming tegen de zon

Maar het rustige stadje Bac Ha komt elke zondagochtend een paar uur tot leven als het zijn wekelijkse markt houdt. De markt op zondag is een toeristische attractie geworden, die zowel Vietnamese als westerse reizigers trekt, naast de duizenden etnische minderheden, die wekelijks de markt bezoeken. De markt begint om 6 uur s morgens. De straten beginnen zich langzaam te vullen en rond lunchtijd is het een geweldig gedrang van kleuren, lawaai, vrolijke mensen en uiteenlopende marktkraampjes. Op marktdag trekken veel Flower Hmong dames hun meest uitgebreide kostuums aan, die gewoonweg verbluffend zijn.
Naast de Flower Hmong bezoeken ook andere etnische minderheden wekelijks de markt. Op de markt wordt verbazingwekkend veel producten verkocht, waaronder voedingsmiddelen zoals vlees, groentes en rijst, kleding en huishoudelijke artikelen. Omdat veel van de kopers hier boeren zijn, is er ook een brede selectie van landbouwmachines beschikbaar, van hand- en elektrisch gereedschap tot pompen en machines. Een groot van de markt, langs het meer, is gewijd aan de handel in vee, waaronder varkens, kippen, eenden, geiten en huisdieren. Naast het busstation, zijn de grote jongens, de waterbuffels. In veel delen van Zuidoost-Azi zijn de buffels vervangen door tractoren en worden ze meestal nog steeds als een nostalgisch statussymbool gehouden.


Even bijpraten
 

 

De markt piekt rond 10 uur en tegen de middag gaan de meeste mensen terug naar hun dorpen, velen te voet, met bamboemanden vol rijst of andere artikelen. Als de bezoekers klaar zijn op de markt, zijn er genoeg plekken om te zitten en mensen te kijken, terwijl u geniet van vers gemaakte snacks en glazen "cafe sua da", een rijke donkere ijskoffie gezoet met gecondenseerde melk.
Omdat de markt vroeg in de ochtend begint, kiezen veel reizigers ervoor om zaterdagmiddag in Bac Ha aan te komen en minstens hier n nacht door te brengen. Er zijn een aantal budgethotels in de stad, waarvan de meeste zich op vijf minuten lopen van de markt bevinden. Naast de zondagsmarkt is er een kleine zaterdagavondmarkt en een culturele show vlakbij de tempel in het stadscentrum.

 

Bac Ha Palace
Naast de markt en lokale dorpen heeft Bac Ha nog een andere toeristische attractie. Het Hoang A Tuong-paleis, ook bekend als het Bac Ha of Hmong King Palace, werd voltooid in 1921 en is het voormalige huis van een rijke landeigenaar uit de Tay-etnische groep die Hoang Yen Chao heette. Gesteund door de Franse koloniale regering bezat de familie Hoang het merendeel van de vruchtbare gebieden in het gebied en had handelsmonopolies op vrijwel alles. Zoals veel van de architectuur uit het koloniale tijdperk in Zuidoost-Azi, is het paleis dat nu een museum is, een samensmelting van oosters en westers design.

 


Ngan Nga Bac Ha Hotel

Als u zoekt naar een gunstig gelegen accommodatie in Bac Ha (Lao Cai), zoek dan niet verder, Ngan Nga Bac Ha Hotel is wat u zoekt. Vanuit hier kunnen gasten genieten van alles wat de levendige stad te bieden heeft. Dankzij de praktische ligging, biedt de accommodatie eenvoudig toegang tot alle belangrijke trekpleisters van de stad.
Bij Ngan Nga Bac Ha Hotel staan de excellente service en de superieure voorzieningen garant voor een onvergetelijk verblijf. Gasten kunnen gebruikmaken van de voorzieningen terplaatse zoals gratis wi-fi in alle kamers, dagelijkse schoonmaak, ticket service, openhaard, taxi service.
Gasten kunnen kiezen uit 16 kamers, welke stuk voor stuk plezierig en comfortabel zijn ingericht. De accommodatie biedt geweldige recreatiemogelijkheden die uw verblijf onvergetelijk zullen maken, zoals hot tub, fitnesscentrum, sauna, wellnessfaciliteiten, massage. Met een ideale locatie en bijpassende voorzieningen, is Ngan Nga Bac Ha Hotel voor veel gasten precies dt wat zij zoeken..

Meer informatie en foto's:Ngan Nga Bac Ha Hotel |klik nu|

 


 


Copyright 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |